21

икономист

преди 6 години

До Факт!Сион!Сорош!Най-вероятно така е станало... Защото, честно казано, на мен ми изглежда супер нелогично, че една изключително развита в технологично отношение държава като Германия, с население от 85 милиона души, е възможно да има толкова ниска безработица. Би следвало, безработицата там да е много по-голяма, точно заради автоматизацията на труда. Населението им не е намаляло за последните 15-20 години, а даже се увеличава, а безроботицата намаля. Къде работи всичкия този народ?

20

Анонимен

преди 6 години

Халал да са им тези над 30 000 конячета.Нека да ги интегрират там, ние тук не успяваме.

19

Анонимен

преди 6 години

Преди да приемат България в ЕС в Германия беше мнооооого по-добре.

18

Факт!Сион!Сорош!

преди 6 години

До икономистНаеш ли как намалиха безработицата в Германия измислиха некви почасови работи и тн простотии безработицата е малка ама бачкаш за по 800 евро и си кат клошар.Пи-к-ъм ти на Германииката!

17

Анонимен

преди 6 години

Тази история с мигрантите в Германия ми напомня на една друга история с Новия свят, който е построен с усилието на 12 милиона роби докарани от Африка и не само от там и не само толкова.През 1619г. г-н Ван Нам Си Кой Си докарва първите африканци в Северна Америка.Оттогава до сега единствената разлика е, че днес робът сам си пожелава господаря.

16

икономист

преди 6 години

Хора, вярно ли е, че в Германия, половината жени работят домакинска работа(вкъщи) или почасова? Защото преди време, имаше една статия, в която се казваше точно това... Някой да има по-сериозни наблюдения върху бита на средния немец? Питам, щото постоянно се говори за тия 5,4 процента безработица в Германия, и ни се навират в очите.

15

Соросчук

преди 6 години

Колко трябва да си зле да отидеш в Гемания нема по умрела държава от тая!Зверски зле е там!

14

Анонимен

преди 6 години

До икономистИмат си барони и тартори.

13

Анонимен

преди 6 години

То и хамстерът работи в бягащото колело.Китайците също като гледам са изработили чудесни небесни градове, но за работата, както за всичко останало трябва и акъл.Много се извинявам, но е историческа грешка Германия да получи лидерство толкова скоро след ВСВ.Цяла Европа страда от комплексите на една нация.

12

Анонимен

преди 6 години

Колкото и странно да звучи има много българи които са на помощи и работят на черно за да продължават да вземат. Типично по български. А повярвайте ми че тук постояно плюваните роми работят защото знаят за какво, а и има работа стига на човек да му се работи. Българите сме малко мързелива нация. Може би целия преход ни направи такива или незнам. Затова и в държавата ни е такова положението-всеки гледа да преметне другия и да има нещо аванта

11

икономист

преди 6 години

Едва ли са само роми.... Ромите откъде ще знаят немски, че да си регистрират фирма, а и как ще работят в Германия, без да знаят език? Кой ще вземе ром от България, да му работи в цеха в Германия(обща работа), пък дори и за кратък период? Това, че има близо 600 хиляди деца на чужденци, които са на социални в Германия, значи ли че останалите 1400 000 деца, са си етнически германци? Ако това е вярно, значи в Германия не всичко цъфти и връзва. Данните за безработицата там, също са силно стъкмени.

10

Анонимен

преди 6 години

Това е истината: германци хранят ***.

9

До манга.. 7

преди 6 години

Млъквай ЧЕ ли ??? А можеш ли да влезеш там откъдето си излязал, а?

8

Анонимен

преди 6 години

Това е глупост.Те не са емигрирали от добро,а по принуда.Всеки препочита да работи и има нормален живот,дори и ромите,ако има работа.И при тази безработица в ЕС,безконтролното вкарване на бежанци не беше много разумно.И не съдете никого,защото може да има помощи за оцеляване,но и плащаме големи данъци,когато работим.И в случай,че някой остане без работа тези пари вече са взети или ще бъдат взети.А ползата от социалните е и за фирмите,които произвеждат,за наемодателите,за търговците и т.н.

7

истина е

преди 6 години

Това са децата на шведите от България , и сега като премахнат визите за Канада ,всички там да ги изпратят при гризлтата ,че няма какво да ядат !!

6

Анонимен

преди 6 години

до 6 Шматка! Бокллук мльквай че!

5

шматка

преди 6 години

ЕС е най доброто което се е случвало на Бг.Дано издържи още 10г че да си решим проблема с ромите.Ромската далавера е следната.Отива дрътия ром в Г. и регистрира фирма.6 месеца изкарва криво ляво и след това обявява фалит.Г. започва да му плаща помощи по закон а ромео докарва и жената и 12 деца.Г. плаща и на тях.Голям купон.

4

:)

преди 6 години

Тези деца от години са в Германия или другаде, не се връщат в Бг, не подават молби за социални помощи. Получават помощи в държавата, в която живеят. Къде отиват стотиците хиляди левове, които социалното министерство отпуска уж на ро.мите?

3

:)

преди 6 години

Ти да видиш! Учители и социални работници издирват ученици, пък те всички вкупом били в Германия. Добре, че са журналистите да ги открият.

2

Анонимен

преди 6 години

до 1За индийците ли казваш ?!