43

до 40

преди 6 години

Няма да са морално остарели. Това да не е модна колекция есен-зима 2017 на някой дизайнер :D Проблемът на този проект е неговата - висока цена- липса на пазар на тока- горните 2 определят висока цена на тока и невъзможност за избиване на инвестициите- Ако мощностите не могат да се натоварят на 100%, то няма смисъл от инвестицията. Защо да се строят 2 блока, ако ще се натоварват на 50%, а не се построи 1Ако АЕЦ Козлодуй ще работи до 2050г, то Белене кого ще измести в производството?

42

Анонимен

преди 6 години

Аз пари за АЕЦ не давам

41

Анонимен

преди 6 години

3 милиона дадени остават още 17, а след това още толкова ще излезнат от джобовете на гражданите, защото някой трябва да купува скъпия ток все пак

40

Анонимен

преди 6 години

Трябва да строим Белене защото ни трябва ИЛИ защото НЯКОЙ иска да усвои едни уж 10милиарда евро които до пускането на централата ще са станали 20милиарда.Докато стане готова тези блокове ще са морално остарели и плюс това кога ще се избият вложените средства и колко трябва да струва 1киловат.Развитите държави искат да затварят АЕЦ а ние да отваряме ! - луда работа.

39

Анонимен

преди 6 години

Няма вече в света по-скъп ток от ядрения. Къде ще го продават тия?

38

КТБ

преди 6 години

Интересно като цял Свят знае как юнашки се краде в нашето Отечество любимо КОЙ ще даде 10 милиарда евро за 30 години при лихва само 4%??За 30 години - ако предположим, че стане чудо и се построи само за 10 години АЕЦ (а големия келепир е в строежа, не в построения АЕЦ!!) и после за 20 години работа се изплати. Апропо, така стана 2050-а година, когато населението наоколо ще има много повече тен....Търсят се балъци с излишни 10 милиарда евро ;-)

37

Анонимен

преди 6 години

Вложили сме 3 млрд. лева , но това не значи, че евентуалния инвеститор ще ги признае. Най-вероятно ще признае не повече от 10% от инвестициите. Така, че сметката е следната:Искаме ли да строим АЕЦ, който струва 30 млрд.лв, като инвестициите до сега са 1% ???

36

80%

преди 6 години

Задачка за ***.Взимаме цената на тока от АЕЦ Козлодуй. Там са 2 реактора ВВЕР-1000, същата работа. Цената е експлоатационни разходи + извеждане от експлоатация.Цената на строежа явно ще е досегашните 3 и още 21 милиарда. С лихвите - 30-35 милиарда.Митичният инвеститор ще иска да получи нещо за инвестицията си. Печалба някаква.Тия скромни 35-40 милиарда сложете върху цената на тока от Козлодуй за 20 години.Да ви е сладко :-)

35

80%

преди 6 години

До "енергетика"Ти като "енергитик" трябва да знаеш ,че площадката в Козлудуй е за 6 (ШЕСТ) блока и не може да се разширява ,е ,може ,но това са доп разходи и много,много време .... . Е ,откъде излизат таквиз енергетици с таквиз знания за нач образование -не зная.

34

Хидроенергетик

преди 6 години

До до енергетик"там са наляти два милиарда в уникална инфраструктура под земята"Където е текло - пак ще тече ;-) Да налеем още 20 милиарда ПОД ЗЕМЯТА!!!

33

лъжливи и гнусни

преди 6 години

Кое е по-добре, да загубиш 3 милиарда/ КТБ ни стува 5 милиарда/ или да упорстваш и народът да бъде издоен с още поне 10-12 милиарда. Възвращаемост нулева, проблеми хиляди... Целта е една..... Боко тиквата да спечели още пари...БСП да се настани на кранчето.......затова са едно ГЕРБ и БСП..... Тъжно ми е само за народът и тези стотици хиляди, които гласуват за тази клика-БСП,ГЕРБ и Доган, сега и интелигенти ,като Каракачанов и Симеонов, Марешки и Сидеров. Жална Ви майка .....

32

Анонимен

преди 6 години

Кои хора са казали да бе? Ония 60% от 20% ***.или ли?

31

80%

преди 6 години

До 30 Имше референдум и хората казаха ДА.Точка!Абе "мой " човек ,нали знаеш че хората са 80% и когато от радио,тв и ел сайтове им натякават не вярна и фалшива информация ,те естествено ще гласуват както искат медиите ,а медиите се управляват от групи , конгломерати , от Козяк и т.н. . Е ,ще поестанеш ли стова хората се казали на референдума , еми по твоята логика ,то не трябва да има и депутати Юа всичко да се решава с референдум . Мисля ,че тистига да гавкаш като гарга едно и също .Поздрави

30

Анонимен

преди 6 години

Напролет Боко Тиквата пада и АЕЦ Белене почв да се строи.

29

Мирният Атом

преди 6 години

Урррааа! Още 3-4 милиарда ще отидат в джобовете на КОЙто трябва!Мирният Атом - от всеки джоб!Да живее вечното строителство на АЕЦ Блеене!

28

Анонимен

преди 6 години

Реакторите за АЕЦ Белене вече са ръждясали и негодни за експлотация. Да се прави каквото и да било е загуба на време и пари.

27

Анонимен

преди 6 години

Имше референдум и хората казаха ДА.Точка!

26

Анонимен

преди 6 години

Реакторите ги платихме преди година, а втория още не сме го получили. Разбира се неустойки никой не ни плаща защото ние сме кремълски протекторат

25

Анонимен

преди 6 години

Ако БСП беше останала на власт и беше реализирала АЕЦ Белене - днес централата щеше да генерира загуби от 200 млн.лвТова би трябвало да е ясно на партията на debilite

24

до енергетик

преди 6 години

Първо реакторите са два,а евентуалният 7-ми блок ще е един.Второ,производството на тези реактори е съобразено със специфичните особености на площдката в Белене.Трето,за рзлика от площадката в Белене,тази за 7-ми блок няма лиценз и не се знае след колко време ще го получи,ако въобще го получи.Четвърто,площадката в Белене е готова за строеж още утре и там са наляти два милиарда в уникална инфраструктура под земята.Така че най-доброто решение е незабавен старт на Белене и по-нататък на 7-ми блок.