190

Циник 2

преди 6 години

Работническоселска никумо ненужна тълпа с претенции, и неоправдано самочувствие - те продължават да си мислят, че са центъра на вселената.Предприемчивите и будните си вдигнаха чукалата от "приватизираната" постболшевишка kочина, и взеха живота си в ръце.Новите феодали Нинова, Гергов, Овчаров, Пеевски - казват на останалите у нас крепостници, че НЕ ТЕ - а ЕС е виновен за мизерията им, и трупат милиони от новосъздадените роби.

189

Анонимен

преди 6 години

Очевидно,проучването е направено само сред симпатизанти и членове на ГЕРБ,защото те най-много са спечелили-буквално от присъединяването ни.Болшинството от българите обедняха,до степен 76% да живеят на прага или под прага на санитарния минимум.И като се имат предвид и пристрастията на Боряна Димитрова,изследването на "Алфа рисърч" си е чиста проба поръчково.

188

Анонимен

преди 6 години

Печелят.Някои.Може да се изброят поименно.

187

Циник 1

преди 6 години

Четейки коментарите - става ясно едно - българите си мислят, че някой им е длъжен с нещо.Мислят си, че са "уникални".Уникални са - със заблудите си, това е нярно.След 09.45 те бяха заблуждавани, че направата на дървени налъми, цъpвули, и плетени дамаджани ги поставя на равна нога с останалите развити държави.Събудени от "тази си летаргия, и груба грешка", обрани от собствените си "другари" те си намериха нов "враг" в лицето на ЕС.Работническоселска необразована, и слабоквалифицирана тълпа!

186

маиорски

преди 6 години

За съжаление откакто сме в ЕС , България се превърна в икономиеска колония на Е.Работим за западни фирми...Купуваме западни стоки...Пазаруваме в западни магазини...Вси западни гирми си правят пеалба...крият данъци /плащат минимални ....изнасят пари навън от страната ни...Тоест като при колониялизъмът... робите работят за господаря ...той ги храни ...пеалбите и суровните се изнасят навън...каква е разликата ?

185

Анонимен

преди 6 години

Сега разбирам за кои хора е говорил професора като говореше за 80%. Хора които си мислят че българските и европейските фирми имат еднаква печалба ама едните дават 500лв а другите 1300 евро. Дето не знаят как функционират фирмите и не знаят какво е данък, ддс и осигуровки. Хора които не знаят че купуването на големи количества идва по-евтино в дългосрочен план и хора които не разбират че производството в по-големи количества намаля цената на крайният продукт.

184

Анонимен

преди 6 години

182 и какво е ддс?

183

Анонимен

преди 6 години

182 налага ли се да ти обяснявам какво е данък?

182

Анонимен

преди 6 години

182 ... субсидиите не са само в земеделието, 70% от фирмите взимат субсидии. Тук вече напълно разбрах на какъв човек пиша. Фирмите не плащат само осигуровки, фирмите плащат данъци или по точно 20% от печалбата си, отделно плащат заплати и пенсионни. Касовите апарати за какво мислиш че са? За красота? Кои наема и какво за да построи пътища? Не е ли държавата? Кой поддържа улиците? Това което имах в предвид е още от началото като почнахме. когато всичко се отне от държавата в полза на Европа.

181

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 6 години

Тези от "Алфа Рисърдж"на коя планета са правили проучването ?

180

Жокер

преди 6 години

Ако въпросния "ЕС" направи толкова заводи, атомни реактори тунели мостове летища пристанища и т.н. , колкото предишния СИВ , ще се съглася с твърдението че "печелим" нещо

179

*

преди 6 години

До АнонименСамо дето немската фирма, от която пазаруваш премести производството си в БГ и ти работиш там но за половин заплата.

178

Анонимен

преди 6 години

България - гетото на ЕС, отходната дупка както беше изобразена в Брюксел на картата като турска тоалетна-клекало, задния двор в който е помийната яма и където живеят слугите, депо за черноработници и пазар за западни стоки.

177

Анонимен

преди 6 години

Немските стоки са по-качествени, какво ме интересува, че българсктие фирми затварят, да затварят като не могат да произвеждат качествено като немците, важното е че аз купувам качествена немска стока и се ползвам от висок стандарт на живот и съм добре.

176

до 183

преди 6 години

слабо ме интересува дали работодателя ми е българин или немец !!! ако немеца може да ми плаща по-добре нека той да произвежда...аз от това дали печели нашенеца нищо на получавам допълнително само защото той е българин

175

до 182

преди 6 години

а бе как държавата ще предлага работни места ??? държавата основно наема хора в администрацията НО ТЕ СА ТЪРТЕИ ...,ти искаш бизнеса да забогатее държавата за да може държавата от данъците на другите да раздува администрацията и да им дава високи заплати !!! бе какви даници плащат българските работодатели когато наемат хора на минималната а остатъка плащат на черно !!субсидии има само в земеделието и животновъдството и няма нужда да сме аграрна страна...ти на село ли работиш??

174

Анонимен

преди 6 години

180 които има по-голям пазар той има повече печалби, които има повече печалби, може да намали цената на продуктът и да стане по-конкуренто способен. Едно е да купиш 1 тон стомана, друго е да купиш 300, кое ще ти седне по-евтино? Имаш поточна линия за 1 милион, българина едва закърпена за 100 000, кой ще произведе повече? Следователно българина продава 1000 броики на месец, немеца 1 000 000. Кой може да даде по-голяма заплата? това е въпрос за 100 000лв.

173

Анонимен

преди 6 години

180 ти сериозни си нямаш и на представа за заобикалящия те свят. Коагато държавата забогатее, може да предостави работни места, условия за повишаване на стандарта на живот. А ако се работят български фирми, силни с български собственици ще дават големи данъци на държавата. 2ро защото западният взима 13.5 пъти по-голяма субсидия, защото западният плаща по-големи данъци, защото западният вече веднъж е хванал пазара. а българският не може да му стъпне на малкият пръст, камо ли да го изпревари.

172

Анонимен

преди 6 години

172 Сега признак на тъпотия. Купува и затваря. Толкова ли е сложно? Купуваш фирма която ти е конкуренция за 1/10 от стойността и я затваряш. За 1 година твоята фирма ще избие печалбата, дори по-малко, тъй като взимаш неговият пазар също. Говоря за 1989 когато България започва масово разпродаване. Още от тогава ни спънаха и не ни оставят да вземем въздух. Патенти, сграда всичко е към предприятието. какви офшорни сметки 89-та в бг? Ти луд ли си зорлен ли се правиш на *** не знам.

171

до 175

преди 6 години

държавата забогатява когато хората са забогатели и плащат повече данъци а не ОБРАТНОТО !!! и защо българският капиталист при заплати от 500 лв ще продава продукта си по-скъпо от западняка който плаща 1300 евро заплати !!! ами българина да си намали маржа на печалбата ....бе ти нашите ли капиталисти защитаваш !!!