30

Щирлиц

преди 6 години

Защо Бойко не обикаля заводи?Ами защото такива няма.Другарите преди него успешно ги приватизираха.

29

Анонимен

преди 6 години

До Гладен българинАко в България е зле в Русия е поне 100 пъти зле. Ако не си разбрал това просто е излишно да разговаряме.

28

Анонимен

преди 6 години

До Гладен българинОсвен че си гладен си и много наивен по отношение на Русия и Путин.

27

Гладен българин

преди 6 години

До 29Почти щях да се съглася с теб ако говореше за ситуацията в България.В Русия е доста по-различно и не защото хората покрай Путин не се облагодетелстват. Правят го, но заедно с това имат самочувствието да не чакат огризки от САЩ или ЕС. Те строят отбрана гарантираща независимост. независимостта означава, че няма да са колония ограбвана от някой друг, а те като прости надзиратели да получават от него трохи от награбеното.Това е една съществена разлика с България не мислиш ли?

26

Анонимен

преди 6 години

До Гладен българинБъди сигурен че Путин сам управлява Русия. Той е шефът на организираната престъпна група в Кремъл която ти наричаш руски елит и той носи отговорността за случващото се в Русия. Както става в мафиотските кланове и престъпните групи не изключвам в един момент когато престъпната група не може да граби повече да направи заговор срещу тартора си и да го ликвидира или зоключи в затвора.

25

Гладен българин

преди 6 години

До 26Путин, определено не е д.бил, колкото и да ти се иска. А, ако не само ти се иска, ами и вярваш в това...Въпросът пред Русия е дали край Путин се създаде стабилен елит, който да успее да продължи с държавното развитие и след Путин, или Русия отново ще застане на ръба на нищото.

24

Гладен българин

преди 6 години

До 23Един човек не може да управлява държава. Говоря за държавен елит. Не мисли, че Путин сам управлява Русия, или Тръмп управлява сам САЩ.Държавен елит се изгражда с традиции в образование, възпитание, патриотизъм... Държави с такъв елит не изпитват чести и сериозни сътресения, за разлика от други в които веднъж на 100 години се ражда вожд, който успява да обедини край себе си елит, а след смъртта му всичко се разсипва.Русия е такава страна, един цар - 50 години назад, един Сталин - 50 г. на

23

Анонимен

преди 6 години

До Гладен българинЗащо заобикаляш въпроса че сегашният вожд на Русия Путин и по-голям дe.бил от всички преди него през последните 100 години.

22

Гладен българин

преди 6 години

До 21Комунизмът тук няма нищо общо, говоря за държавност и за санкциите. Руската империя не бе комунистическа, но властта там просто рухна, или ти си мислиш, че болшевиките бяха по-силни от Руската империя?СССР не се срина защото бе комунистическа държава, а защото нямаше държавен елит, там на власт дойдоха д.били. Ако бяха държавници можеха да махнат комунизма без да сриват държавата си, без да губят СИВ и Варшавския договор.Куба днес е по-добре от нас въпреки комунизма и 60 години санкции.

21

Анонимен

преди 6 години

До Гладен българинКитай е всичко друго но не и комунистическа държава. Там върлува един съвсем нелицеприятен капитализъм. Примера ти е крайно неуместен.

20

Анонимен

преди 6 години

До Гладен българинТвърдиш че решаващ е човека стоящ начело за просперитета или падението на държавата. Не си съвсем прав защото САЩ от 17 години имат съвършено слаби президенти особено последните 8 а от една година имат за президент един напълно неадекватен президент. Въпреки всичко САЩ вървят напред и прогресират. Така че изводите на гладния българин са погрешни и гладния българин ще става още по гладен с течение на времето насочвайки енергията си в погрешна посока.

19

Гладен българин

преди 6 години

Още нещо за държавниците.1991г. М.Горбачов е в Китай и уговаря тамошните комунисти да поемат по неговата "светла" пътека. Вдъхновени от гълъба на демокрацията - Миша, а сигурно и от ЦРУ, китайски студенти правят протест на Тиенанмън. Китайската държавност обаче не е деградирала (това в Китай никога не се е случвало) и властта се справя, жестоко, недемократично, но се справя. Китай днес е супер сила. А ако бяха послушали Горбачов... днес нямаше да има Китай.А Куба и санкциите, а?

18

Анонимен

преди 6 години

До Гладен българинСъвършено грешни изводи от един съвършено погрешен анализ. Истината е че комунизма се провали навсяскъде по света, независимо кой е вождът. Пропадането винаги става по една и съща фолмула. Слаба икономика, лошо стопанство, разграбване на обществената собственост и в крайна сметка тотален материален и морален фалит.

17

Гладен българин

преди 6 години

До :)СССР не се срина от никакви санкции, просто съветската власт, деградира. Този процес тръгна бавно след смъртта на Сталин и започна да набира скорост. През 85г. на власт дойде Горбачов, завършен продукт на деградацията и катализира процеса, направо го взриви.По абсолютно същия начин се срина монархията в Русия през 1917г. липсата на държавници я срина.Ако една държава не възпитава държавнически елит, мислещ за държавата, а не за родата или конете си, то властта в един момент просто рухва

16

:)

преди 6 години

Американците сринаха СССР със санкции, та една бедна *** като С.Корея да не могат? Много ясно, че санкциите действат! Прасчо разбра, че няма да я бъде тази с ракетите му и си седна на ***!

15

Гладен българин

преди 6 години

До 15Грешиш, Китай наистина помага на КНДР в други сфери, Русия също. Но те нямат нищо общо с ядрената програма и ракетите на КНДР. В интерес на Китай е да контролира КНДР, а това най-лесно става като им гарантира сигурност. С ядрените ракети те сами си я гарантират и не слушат много Китай. Освен това никога не се знае на къде утре ще се обърнат тези ракети. Китай и Русия нямат нищо общо в това, напротив много се стараха да го предотвратят. Но не могат да ги оставят гладни, за Китай това е лошо

14

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15Глада е голяма сила задвижва цели електроцентрали, а сития българин маа суджуци и му е през оная работа, че целия свят се въоръжава до зъби.

13

Ни чул - Ни видял...

преди 6 години

Ами ще се смее,как няма да се смее,........Чисто нов трактор,а не може да запали.хахахахаха

12

Анонимен

преди 6 години

До Гладен българин"Изолираната то цял свят комунистическа Корея разработи свои ракети и ядрено оръжие."Китай ?

11

Анонимен

преди 6 години

До 1 и 13И пет пъти още да си повториш неумното коментарче, все тая, на Коледа, Тръмп ще се задоволи с пуйка.