155

не се заяждам

преди 6 години

До АнонименВсички да се пренесем в Сф или да емигрираме. Да закрием провинцията. Това ли предлагаш?

154

Анонимен

преди 6 години

До Баш фирмаджиятаПо коментарите ти съдя, че заслужаваш пет лева.Останалите дай на работниците си, мангес.

153

Баш фирмаджията

преди 6 години

Няма как да заработиш 260 лв. и да искаш 1000 лв.! ще получиш 260 и шут вгз!

152

риторично

преди 6 години

До Баш фирмаджиятаМахнете се Баш некадърните фирмаджии и веднага местата ви ще се заемат от кадърни и амбициозни. Ниши празни не остават. Всичко много бързо се запълва. Който не може да плаща и да осигури нормален 8- часов работен де, 5 дневна работна седмица, да закрива!

151

Анонимен

преди 6 години

Ми хора... проблемът си е във вас. Виждате, че държава няма. Виждате, че ви предлагат 400 лева заплата през 2017-та, виждате в бъдещето, че ще ви прецакат адски И ПАК СИ ДАВАТЕ ГЛАВАТА ДА ВИ СЛОЖАТ ХОМОТЧЕТО. Ми... оправяйте се. Всеки чака отгоре да му падне правосъдието. Спечелете си го.

150

Анонимен

преди 6 години

Рязко напускам места, където работодателите проявяват всякакъв вид стиснатост. Откакто практикувам това, заплатата ми расте скоростно нагоре с всяка изминала година. За нагли мързели и пръстчето си не мърдам. Идеята как те ми давали пари на мен, когато реално аз храня тях и генерирам парички за техния бизнес ме отвращава. Който е луд- той да се хваща на хорото.

149

Гробокопач

преди 6 години

До Баш фирмаджиятаЪхъ, голем тарикат си, ама и ние сме. Просто нема да работим. Легаме на социални помощи и тъй, докато принудим Бойко Тариката, да ти вдигне данъците или минималната работна заплата и ще се научиш да плащаш. Лека, полека..., че и мързела, ще ни плащаш;)))

148

Дракон

преди 6 години

До Баш фирмаджиятаПожелавам ти стачки, като в САЩ - работниците пазят от стачкоизменници на входа със снайпери. И да фалираш, а после да ходиш да работиш да друг *** като теб за без пари, да те видим тогава...

147

Анонимен

преди 6 години

Когато няма работещи закони и работещи чиновници е така.Защо на запад не се случва често?Защото и да се случи,има институции и закони,които да ги защитят и работодателите не смеят да издевателстват.Отделно реномето на такива фирми автоматично пада и хората просто не купуват тяхна продукция.

146

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

МЕНЕ В ГЕРМАНИЯ НИКОЙ НЕ МЕ ТРЕТИРА КАТО РОБ , КОЛКОТО ПОЛУЧАВА ЕДИН ГЕРМАНЕЦ К.ЕНЕФОМИЯЧ ,ТОЛКОВА ПОЛУЧАВАМ И АЗ ! НЯМА ДИСКРИМИНАЦИЯ ,НЯМА УНИЖЕНИЕ ,ВСЕКИМУ СПОРЕД КВАЛИФИКАЦИЯТА !

145

Дядо Йоцо не гледа

преди 6 години

Защо говорите за Сърбия? Многобройни предприятия в България, по малките градове и села, са по-зле. Най-редовно се работи по празници, с 10-12 часови работни дни, през уикендите също. Заплатите закъсняват със средно от 6 до 8 месеца, накрая получавате по 50 -- 100лв месечно, вместо минималните 340. Аргументът е, че сте работили с намалено работно време и с неплатен отпуск, което не съответства на реалността. На тъща ми й дадоха 20лв за нова година, след получен аванс от 50лв след 4 месеца нищо.

144

Баш фирмаджията

преди 6 години

До опетковКойто не може да плаща да фалира... - това значи 99%. Ти ли ще храниш 6000000 безработни, умник? За да получи някой 1000 чисти, трябва да ги изработи първо. Ако си свършил работа за 200 лв. как да ти платя 1000лв.? Не всеки ги изработва, другия вариант е 1000 лв. заплата - 5 лв хляба например.

143

!

преди 6 години

До РаботодателЧовек да се чуди, как такива хора като теб стават работодатели.

142

опетков

преди 6 години

До кръстоносец Прав си за това, което казваш, но основната причина за дереджето ни я е казал руг коментатор: Няма читави профсъюзи. Там, където плащат добре, работникът се е борил и продължава да се бори. Какво трябва да се направи? Национална стачка, 6 млн стачкуващи с искане минималната заплата безусловно да стане минимум 1000лв. Който не може да плаща толкова, да фалира. Рязко съкращаване на администрациите и бюрокрацията. Минимум 50%. Ускорено въвеждане на електронно управление. съкращение

141

опетков

преди 6 години

До браво С инженерно образование си, но не смееш да кажеш, че си инженер. Щото "като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на лекар".

140

кръстоносец

преди 6 години

Капитализъм по комунистически, това е демокрацията в България, и дори тя е демонкрадция, а не демо-кратия. Какво очаквате? Корупция и шуробаджанащина, отличителни черти на "комунизма", заедно с безогледна експлоатация.

139

риторично

преди 6 години

До ГрудюСтатията не е преувеличена и лъжлива. Отговаря 100% на действителността. И в Бг масово се работи и плаща по същия начин както в Сърбия. Плътно стоя зад думите си.Инвеститори се привличат с обещания за ниски заплати. Ние не продаваме труда си. Други хора продават нашия труд на инвеститорите.

138

Гробокопач

преди 6 години

Проблемът не е в "глобалните играчи", а в обслужващата ги прослойка в България, наречена "политическа класа". Какво послание, отправяше тя, на "чуждите инвеститори": "Елате и инвестирайте в България, тук е пълно с евтина работна ръка". Дори не ви смятат за породисти овце, които трябва скъпо да бъдат продадени, а за изпосталели шилета, които трябва да минат за евтин суджук.

137

x

преди 6 години

Основния проблем е наистина в липсата на синдикати.В цяла източна Европа имаше комунистически профсъюзи, с изключение на Полша и великия синдикат "Солидарност".Но Полша си е западна Европа, просто тлъстия ангилийски *** дал чърчил я беше харизал на руснаците.А що се отнася до Сърбия и България,т.нар.профсъюзи са едни прокомунистически мафии създадени да предават интересите хората на наемния труд.Спомнете си колко долно КНСБ провали вече спечелената стачка на БГ учители.

136

Анонимен

преди 6 години

Работонаемателите, ако не са доволни от високи заплати и добри условия на труд, да заминат там, където условията са лоши и заплатите ниски. Никой не ги спира.