101

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен104 Май,ще се връщат ,по някакъв начин.Сега си търсят начин.

100

Анонимен

преди 6 години

Понеже ес е много убаво, затова англичаните бегаха.

99

Анонимен

преди 6 години

Щом ние сме на страната на ЕС и Нато, види им се края...

98

Анонимен

преди 6 години

До бай х100 Слава Богу,България днес е на страната на победителите-в най-богатия съюз-ЕС и най-мощния ваенен блок на света-НАТО от 10 и 13 години вече.Докато Сърбия е страна от третия свят и не членува в никакъв съюз.Стреми се към Евразия,печащият ракия псръбски президент-Николич лимно поиска това от Москва.Заблуждава ЕС,че е "ва европейския път",само заради пари и пазари.

97

Анонимен

преди 6 години

Турците ли викаш... Дето от 40 години са анексирали северен Кипър и никой копче не им казва, за тях ли говориш? Чукай на дърво да не решат да стигнат на север, че ще се повтори същата картинка с Кипър. Да не се е случвало, да приказваш, но то е исторически факт.

96

бай х

преди 6 години

До Анонимен 95Границите се чертаят от победителите ,а победените само се съгласяват ... това е тежката истина

95

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 95 Знаем много добре,къде са границите на България,***.Тези обяснения са,за да поясним,защо гледаме на българите в "Западните покрайнини",като на наши сънародници и сме в правото си,да им помогнем безвъзмездно,когато са захвърлени от сръбската,агресивна спряо България ,Сърбия.Наското,"жвальо",както сърбите наричат Вучич,нарече България"окупатор"и Сърбия е тази,която се"разшири на юг",върху български земи.Да се припомни,не е лошо.

94

Анонимен

преди 6 години

И нека всеки "умник", използващ понятия като западни покрайнини, да знае, че за Турция ние сме Дунавсия вилает. Но докато ние няма начин да възстановяваме стари реалности, то за Турция не е проблем. Затова малко се съобразявайте какво дъвчете и къде. Това за западните покрайнини, на Балканите да говориш, си е чиста глyпocт! Тук всеки към всеки има претенции и то обосновани! Но трябва сдържане, а не пиянско патриотарство.

93

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен94 Май,ти си със средното образовани е и РОБФАК.Несправедливият Ньойски договор,който бе подписан на 27.11.1919 година,изтече ,но може мирно да се поиска неговото ревизиране.Югославия вече не съществува,което го обезсилава още повече.Става дума за земите в Западните покрайнини",Струмско иднешна Чакедония,следва да ни бъдат върнати обратно.

92

Анонимен

преди 6 години

94, вероятно си с основно образование, завършено в непретенциозно провинциално школо, където на географията се е гледало между другото? Ти му казваш, че има граници, а то че баща му щял да му купи колело.... "Умен" си.

91

Анонимен

преди 6 години

Последно предлагам да погледнете географски атлас с политическа карта на България и да се запознаете с границите и. Границите са признати от българските правителства и да се говори нещо различно си е чисто ляляне и дуднене. Затова аз спирам, защото не ми се спори с хора, непризнаващи очевидни факти.

90

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен92 България няма териториални претенции към Сърбия,***,но историческите факти и правната истина е такава,че имаме право да сезираме международен съд,да ни бъдат върнати,отнетите от Сърбия земи,така наречените "Западни покрайнини".Те, много яасно са дефинирани в договора,черз който Югославия ги е получила.Под него са се подписали великите сили и те са настоявали същата тази Югославия,да ги върне след войната.Но Югославия отказва.

89

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен83 Щом окаяни българи от Боселеград и региона,идват да ги прегледат българските лекари,безплатно,значи има защо.Сърбия не бе молила и за нашата помощ при наводненията в Сърбия,но ни прие и дори получи даром помпи.Освен това,български лекари не за пръв пэт праглеждат българите от Босилеградско."Западни покрайнини"е названието на земите,които Сърбия си присвои и отказа да върне,въпреки настояването на великите сили.Освен това,те са дадени на Югославия,а не на Сърбия.Югославия я няма.

88

Анонимен

преди 6 години

91, в документите с които Бг е приета в нато и ес, границите и са ясно дефинирани и някакви си западни покрайнини не съществуват!!! Освен това понятието не се използва в официални документи, защото не е легитимно. България свършва до държавните си граници! Всичко друго е мистификация. Фактите са такива.

87

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен88 Приеми,че"Западни покрайнини"е условно название на земите,които Сърбия си присвои,под измисления претекст,че нямала земя около железопътна линия, и която отказа да върне на България,въпреки настояването на великите сили след войната.Без Русия,разбира се.Осван това,тези земи са дадени на Югославия,а не на Сърбия и този договор е отпаднал с разпада на Югославия.След като няма нов между нас и Сърбия,тя следва да ги върне.

86

Анонимен

преди 6 години

Външно минестерство мълчи ли??? Мълчи! Точка!

85

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен86 Как да гледаме на сърбите на съседи,когато те не гледат на нас,като на такива?Не ние спряхме хуманитарна акция,за нуждаещи се,каквито и да са те.Защо Сърбия помага на Сръбска Република,без да пита БИХ?

84

Анонимен

преди 6 години

85, и значи ще посочиш документ на оон, в който да фигурира понятието западни покрайнини? Очевидно си елементарен тип.

83

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен72 Това,че имаме проблеми не означава,че трябва да оставим нуждаещи се българи в беда.Проблеми има навсякъде в здравеопазването.Отсъствието на трима лекари от страната,за няколко часа,няма да се отрази толкова зле на българското здравеопазване.Много си се загрижил за нашето здравеопазване,което червената глутница доведе до банкрут,както и цялата държава,докато бе на враст.

82

Анонимен

преди 6 години

Все повече се убеждавам, че независимо от благородните подбуди на нашите лекари (в което не се съмнявам), те бяха употребени за нечисти цели - да се създаде напрежение между нас и Сърбия. За Западните покрайнини търсете вината у тези, които прекараха ньойските граници! А още по-добре - които преначертаха картата на Сан-Стефанска България в Берлин! Историята не може да се пренапише, картите - да се преначертаят! Време е да погледнем на сърбите като на съседи, като на братя с един език култура, ***