40

Анонимен

преди 6 години

Уран-235 се разпада до няколко елемента от средата на периодичната система, един от които е Рутений-106.Повишената концентрация на Рутений-106 може да се получи по два начина:1.авария в АЕЦ-най-вероятно френска АЕЦ, зашото повишена концентрация е засечена първо в западна Европа, а единствено Франция разчита най-много на ядрени реактори за енергетиката си2.бомби с уран-обогатен или обеднен, НАТО може да са използвали уранови бомби в Сирия без решение на ООН, както направиха в Сърбия

39

🔯&#1

преди 6 години

До *****ОТ КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ?ТОВА ЛИ Е НАВРЕМЕ СЕГА Е НОЕМВРИ КАВАЛ....А ЧЕРНОБИЛ БЕШЕ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ИЗВЪРШЕН ОТ АНГЛОСАКСОНСКИ АГЕНТИ С ПОДСТАВЕНИ ПЛАТЕНИ ЛИЦА С ОБЕЩАНИЯ ЗА ЖИВОТ НА ЗАПАД КАТО СИ БЛЕЕЩА ОВЦА ПО ДОБРЕ НЕ ПИШИ....80% ОТ БЪЛГАРЯТА НЕ ЗНАЕТЕ КУДЕ СЕ НАМИРАТЕ СТАДНИ ЖИВОТНИ ОБЛЪЧЕНИ ОТ ПСИХОТРОПНО ОРЪЖИЕ С БАЗОВИ СТАНЦИИ И КЛЕТКИ САМО СЕ ОГЛЕДАЙТЕ В КАКЪВ *** ЖИВЕЕТЕ И КАКВИ ЗАПЛАТИ ВЗИМАТЕ ТОВА Е ПРИЧИНА ЗА ВСЕКИДНЕВНИ МАСОВИ СТАЧКИ НО РЕАЛНОСТА Е РАДОСТ ПИЕНЕ И КЬОЧЕК...

38

Анонимен

преди 6 години

Идвв от фукушима чак но това е тайна

37

*****

преди 6 години

мерси за информацията,както винаги точна и изчерпателна, и на време,можеше да ни го кажете и догодина

36

миленчо

преди 6 години

мерси за информацията,както винаги точна и изчерпателна, и на време,можеше да ни го кажете и догодина

35

Генерал ПуекЧет

преди 6 години

Мани то питейната ни вода отровиха *** с братушките от 1944 досега с тези УРАНОВИ МИНИ Из цяла БЪЛГАРИЯ а днес САЩ си "проучват" за шистов газ и ще направят цяла Добруджа негодна за живот и не само там ама видиш ли всичко е наред ... на никой от народа да не му пука и да не излиза и да прави Гражданска Война за да се очисти от *** (всички партии) и чуждите агенти и НПО-та !!!

34

Бог ни обича

преди 6 години

Любовта е силна като смъртта Божията любов победи смъртта завинаги Бог обича ,,грешника,, ,,греха,, ,,злото,, ,,радиацията,, победена с Кръвта на Исус ,,греха разрушава,, Исус Христос победи греха разрухата на Кръстта на Голгота завинаги на всеки който вярва в Жертвата на Исус Христос е спасен изцелен съживен обновяван в Неговият вечен живот благодат благодат живи и здрави Бог не лъже обича ни и това носи Неговата Пълнота ,,на нашите празни души,, пълнота от любов радост здраве святост

33

Анонимен

преди 6 години

МОЖЕ И НЯКОЯ ДРУГА БОМБА ДА СА ХВЪРЛИЛИ В СИРИЯ...ИМАМ ПРЕДВИД АМЕРИКАНЦИТЕ, КАКТО ГО НАПРАВИХА В КОСОВО !

32

Анонимен

преди 6 години

Кажете сега, че Асад и Путин са виновни!!!Но..............тезата издиша, защото:Асад няма АЕЦ-ове, а пък Путин си има проблеми с петата колона в Русия-платените предатели, като наште реформатори и седесари. Освен това скоро има избори в Русия, пък и след аварията в АЕЦ(на територията на Украйна, а не на Русия) контролът над руските реактори е силно завишен, освен това технологиите, с които работят руските реактори, са много по-сигурни.

31

....

преди 6 години

Това е новина не от последните дни, а от преди месец. В рамките на 5-7 дни е забелязана необичайна концентрация на изотопа в различни точки на ЕС.Става въпрос за последните дни на септ., началото на окт.,но както винаги, тук сме в информационно затъмнение.

30

нормални основи

преди 6 години

акат на балканите и нема нищо а вие наред ли сте добре сме

29

лъжат

преди 6 години

не вярвам в бкп

28

всички сме добре

преди 6 години

намерете хартия да се бършете като се ,,акате,, балканите не са първа класа ,,буломачи,, нали сме ,,само проект,, ес ,,кви ли не вълни,, ,,бежански радиация атентати,, не

27

Анонимен

преди 6 години

Кой даде коридор на самолетите на НАТО да бомбардират Сърбия, кажете?Искате ЕС и НАТО, нали? Мразите руснаците и славяните, нали?Гласувате за демократите, нали?Яжте храни-3то качество, пълни с ГМО, консерванти, Е-та и боледувайте от рак, сами си избрахте съдбата.Евроатлантически ценности, кво да се прави!

26

Анонимен

преди 6 години

До надедовибастуна То и за ракетите с обедненият уран,над 2000 хиляди тона , с които НАТО бомбандираха Югславия казаха че всичко е наред ,а сега онкологичен бум ,пиков .А когато сръбските медии коментираха, че след 9-10 години ще започнат пиково онкологичните заболявания на Балканският полуостров ,нашите свободни и демократични медии се лиг..авеха и правеха на шантави . А сега мълчат като *** сюрдюци за пикът на раковите заболявания в България.

25

Анонимен

преди 6 години

Този изотоп на рутения-106 се получава точно при делене на уран-235 , използван ядрената енергетика, така че най-вероятно е станала авария в някоя френска АЕЦ.Защото ако беше от руски АЕЦ-досега да са ни проглушили ушите колко лоши са руснаците.

24

Анонимен

преди 6 години

Западната радиация е полезна(от Канада, САЩ и Франция), а руската радиация е вредна, нали???Да кажат демократите, ама ще се окаже, че радиоактивните облаци идват от Запад.

23

Анонимен

преди 6 години

Да ви светна като специалист-радиационният гама фон може да е нормален, но пак да има радиоактивен облак от Ru-106(рутений-106) или I-131(йод-131).Доза радиация(измерва се в Сиверт и прозиводните единици) и обемна активност (MBq/кубичен метър) са две различни физични величини.Отворете дебелите книги и четете!

22

нема проблеми

преди 6 години

нашите аец блокове за безопасност уж ги закриха а от ес не и ,,мине не мине,, ,,няма нищо,, ,,отминали облаци,,

21

Пример за ЕС държава

преди 6 години

РАДИАЦИЯТА НЕ Е РУСКА ЗНАЧИ НЕ Е ВРЕДНА))