130

дон

преди 6 години

До Анонимен до 107 Браво пич!!!!! Много кратък и точен отговор.Някои до съседното село не са ходили, а много знаят.

129

П.Петров

преди 6 години

Само в Индия заплащането е по-ниско, но и индийците предпочитат да работят в ОАЕ.С трици маймуни не се ловят!!!Проблемът на българският туризъм не е липсата на кадри, проблемът е безхаберното управление на мутро-олигарсите, които държат хотелите и ресторантите в курортите ни!Качествен продукт->адекватна цена->добро заплащане->квалифициран персона->качествен продукт->добра печалба!

128

don

преди 6 години

До До 99 смешника Aло 103 ,не пиши глупости като нямаш понятие!!!! Когато отидеш и поработиш няколко години ще имаш вярна представа.

127

Анонимен

преди 6 години

Добре ще бъде ,някой да даде безпристрастна и точна информация,колко работници, и от кои държави ,дойдоха това лято да работят по Черноморието?Защото едно е желанието на работодателите,съвсем друга е реалноста.

126

Анонимен

преди 6 години

От Пакистан и Бангладеж. Нали в Дубай ги ползват като роби по строежите.

125

Бюро справки

преди 6 години

Такъв тип "новини" какво искат да постигнат не е ясно. Има си сайтове за свободни работни места, бюро по труда и т.н. агенции. Мен или другите читатели какво ги вълнува, че някой нямал работници. През ден има "недостиг на лекари", "недостиг на войници", "недостиг на шлосери", "недостиг на камериерки"...

124

Анонимен

преди 6 години

Реформа в образованието да учат децата за метачи и чистачи кендзефи камериерки.. Трябва някой да е луд да учи за баш роб..

123

Анонимен

преди 6 години

Учете за програмисти , поне ще се научите да мислите.. и това да ви остане , дори да не го работите пак е достатъчно.. Ако не се научите да мислите цял живот някой ще ви *** като стара бабичка телефонен измамник..

122

БГ

преди 6 години

Аз лично бойкотирам ресторанти с чужд персонал!Сядам ,чувам и лек ден

121

ист

преди 6 години

Няма дефицит на кадри. Има дефицид на нормални заплати, и дефицид на собственици на хотели, които да разбират от работата си.

120

не бе

преди 6 години

Грешна ви е политиката.Младите наистина бягат, но вие премахнете прослуженото време, за да избягат и старите. Тогава ще внесете работници и ще съжалявате горчиво, че сте изпъдили всичко живо от България. Внесете, бе, внесете, аз знам какви кадри ще внесете и още отсега ви казвам, че работата ви няма да върви и ще съжалявате горчиво за българския работник.

119

Анонимен

преди 6 години

Не внасяйте кадри ,а върнете прогонените българи,благодарение на крадливата и корупционна комунистическа политика...Вдигнете заплатите,и вкарайте по затворите всички ,без изключение престъпници....И така държавата ще тръгне напред,защото никой не желае да е без дом и семейство...(освен комплексираните продажници)

118

Анонимен

преди 6 години

внасяйте и граждани, че кадърните забегнаха

117

Анонимен

преди 6 години

и кой ще внесат ахахха Много скоро на тези със златната лъжица ще им отнемат и последното, което имат

116

1-ви април

преди 6 години

Ще внасят работници от Сирия, Ирак и Йемен.

115

Анонимен

преди 6 години

Ако включат постоянен трудов договор с работещите, Извън сезона ,могат да се занимават работниците само с обучение.Така хем ще имат постоянна работна ръка,хем ще имат супер високо класифицирана ръка.Работник примерно с 3 години трудов стаж ,ще е бил 3*6 месаца на обучение езикова ,туристическо и психологическо.Това няма да изключение а всички работници висококлалифицирани.Дори и при напускане на някой които има 5 години стаж -вероятно с 4 свободни езика вече.Веднага ще има възможност да се запъл

114

въпросче-соросче

преди 6 години

Бизнесо ше внася персонал значи. Добре де ама да питам : а шавраантии ше внасяме ли или че си караме на нашенки магистралки (примоция бате 5 кинта тутурутката)?

113

Анонимен

преди 6 години

Българския зимен туризъм не само не конкурентно способен цена-качесво, а и не конкурентоспособен и за работната ръка,при условие че не конкурентоспособен отколо 50% ,т-е.заплати около 1200 -2000лева срещу 1300-2000 евро не мисля че ще имат особен проблем, но май са много зле.Няма смисъл държавата да инвестира в неконкурентни бизнеси защото така или иначе те си заминават.Просто държавата им отлага смърта, вместо да станат кокуретноспособни. А и никой не печели от тази работа особено работещит

112

до смешника

преди 6 години

Е, има поне един яко прocт, който твърди, че българския народ бил като него ...

111

158

преди 6 години

Чудя се тези индийци и украинци защо не ходят в Австрия и Англия?!