72

Да си ги ядат

преди 6 години

Не купувайте един месец яйца и ще узреят за нормалните цени.

71

Анонимен

преди 6 години

Търговците на яйца търсят и най-малкия повод за да повишат цената!

70

Анонимен

преди 6 години

20 броя кокошки-носачки пълнят една *** яйца за един ден!!По данни на МЗХ броят на кокошките носачки в България за 2015!! е бил 7 милиона 158 хиляди бройки!!Хайде ударете му една сметка,колко яйца се бълват в България всеки бял,Божи ден и дали това производство не може да задоволи собствените ни нужди,но не с цена 30-43 ст./едно яйце!!!

69

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

Причината: фипронилът, птичият грип, сезонът...ПТИЧИЯТ ГРИП Е ОПРАВДАНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ! В ГЕРМАНИЯ ЕДНО ЕЙЦЕ Е МЕЖДУ 10 И 12 ЦЕНТА НА ДРЕБНО ОТ МАГАЗИНА И ТАЗИ ЦЕНА НЕ СЕ Е ПРОМЕНЯЛА ПОВЕЧЕ ОТ 1 ГОДИНА !

68

Иван Пешев

преди 6 години

Голямата лъжа , дигат доходите ама всички цени вече ги изпревариха и и няма инфлация , защото бъзикат методиките по които се изчислява Ренете Инджова алармира преди време че правителството се опитва да установи контрол над Националния Статистически Институт - с цел по-лесни манипулации. Не им стига всичката власт която имат ами искат и монопол над истината долу ВЛАСТТА !!!

67

Анонимен

преди 6 години

Bg narod da ne kupuva da ne plaschta parno voda tia ot gerb i po da plaachtat te sa milioneri i bsp moje

66

Анонимен

преди 6 години

няма как да имаме единен пазар и различни заплати , няма как да не се отрази на всичко в БГ

65

Мдааа...

преди 6 години

Причината-недостиг на яйца в европейски мащаб.Холандци,немци и белгийци си ликвидираха стадата заради замърсени яйца с фипронил и възстановяването им ще трае поне 3-4 месеца.Поляците изнасят за Германия,тях също не им достигат.Продажната цена от фермите в България е 26 стотинки с ДДС за яйца категория L в кашон 180 бр.По-долу са писани глупости за цените преди 89 година.Яйцата категория L се означаваха с надписа П-13/13 стотинки/.

64

Анонимен

преди 6 години

е нормално , всичко поскъпва - винетки, билетче с по 60% , защо яйцата да са евтини

63

Анонимен

преди 6 години

Причините: Фипронилът, птичият грип, сезонът...., мммм, не, лакомията и свръхпроизводството,А, да не пропусна и това,ч е кокошките са ЩАСТЛИВИ))Тези са причината и за повишаването на цените и на много други стоки, не е нужно да имаш Нобел по икономика, за да се сетиш.

62

Анонимен

преди 6 години

Аз яйца не купувам!

61

До 62

преди 6 години

Лесно е да се види кой какъв е по изразните средства. Ако искаш европейски цени ще плащам европейски заплати. Иначе мисля, че заплатите са ми доста конкурентни с например финансовия сектор за доста по-ниско квалифицирана работа.

60

Анонимен

преди 6 години

До 57: "Щото пуши по една кутия цигари докато е на работа.Защото плащам за 8 часа работа, а тя ми краде половината в цигарки. За това!"Абе тарикатино селски, плащаш за 8 часа а колко часа ги караш да ти бачкат?Даваш ли 2 дена седмично почивка? Даже и 4 часа да ти бачка - тия 4 часа плащаш ли ги с Европейска надица? Плащаш ли добавки за работа след 20 часа? Плащаш ли 100% добавки за работа в неделя или почивен ден?

59

Анонимен

преди 6 години

До ДО 54Жив и здрав и ти!

58

Анонимен

преди 6 години

Обратнотото на умни, че не дават да напиша думата, "бизнесмени" сега се насадиха на "пачи" яйца.Аз яйца мога и да не ям, ама те ще трябва само това да ядят като не си ги продадат.А това с фипронил или каквото е там, е изкуствено създадена истерия и факта че цената на яйцата скочи веднага го доказва.Не знам кой си е платил, за да я създаде, но както казах , се е насадил на пачи яйца.Сега си ги яжте или ги мътете, ваша си работа,но аз и други обикновени хорица като мен, ще ви гледаме сеира.))

57

ДО 54

преди 6 години

Така е. Подцених и недогледах. Извинявам се, за което. Имаш право на лично щастие. Просто направи каквото е необходимо и не стой там където си. Винаги ще се оправиш с труд и добра професия.

56

Анонимен

преди 6 години

А имаше едни времена,когато с едно яйце си купувах вафла 4 ст.!!И не бяха с размери на сутиени S,L,XL,което да определя цената им,а единствено условие беше да минат през една стандартна халка в ръцете на бакалина!!Изкупуването от населението свърши!!Затриха го,защото играчите няма как да печелят с 43 ст.на яйце!!Недостиг няма!!Сега хайваните снасят всеки ден,ама свръхпроизводството отива в ямите и се унищожава за да може пазарът да държи цени!Свободен пазар ли??Беше свободен преди 30г.!!

55

до 55

преди 6 години

Щото пуши по една кутия цигари докато е на работа. Защото ѝ плащам за 8 часа работа, а тя ми краде половината в цигарки. За това!

54

риторично

преди 6 години

До Анонимен 41Това изобщо не е успокоително за Бг. Ябълки, лук, мед, сега и яйца от Полша. Картофи от Египет, Франция и Германия. Месо от Бразилия, Аржентина и Испания. Грозде, домати, краставици, пипер от Турция... Накъде сме тръгнали?

53

Анонимен

преди 6 години

ТАРИКАТЧЕТАТА "капиталисти", що не плащат заплата на една продавачка като в Германия? Или на келнер или барман? Те бачкат и без това повече часове от колегите си в Германия - те ви "пройзводителност на труда".