78

Анонимен

преди 6 години

Вдигнахме олелия и се оплакахме и в ЕС, че у нас се внасяли от международните вериги храни извън стандартите (например отклонения 1-2% в шоколада) а нашите животновъди (производители на месо) използвали забранените в ЕС антибиотици. Чакам сега омбудсманът на републиката да се самосезира, прокуратурата и тя да си свърши работата, за да престанат наистина да ни третират като второ, трето качество хора.

77

Анонимен

преди 6 години

на снимката делегати от 49 конгрес на БСП

76

Чоко щъркелът

преди 6 години

Другарки и другари, виновен е социализмът, КНДР, други държави, Марс и Меркурий. А заслугата е на производители, агенции по храните и още и още.

75

Men

преди 6 години

После тия "фермери" реват - купувайте българско...ми измрете от глад! Никога няма да си купя бг месо!

74

Анонимен

преди 6 години

Производителите и отрова за мишки могат да вкарат в месото.Въпросът е защо няма контрол на продукцията им, преди да излезе на пазара!!!А това е въпрос на държавна политика!Отговорни са органите на изпълнителната власт. Те осъществяват контрол по изпълнението на закона. Защо не работят?Въпросът е риторичен. Всички знаем защо!

73

Анонимен

преди 6 години

Специалисти по хранене алармираха,че нашите производители блъскат животните с хормони и антибиотици за всеки случай,превантивно.Как после да очакваме качествено месо на пазара.Някои страни вече отказаха внос на българско птиче месо поради тези причини.Да сте чули реакция от съответните власти?Няма и да чуете.У нас всеки трябва да се спасява поединично.

72

Анонимен

преди 6 години

За сметка на това пък си имаме м-во на здравеопазването/с корумпиран и вече бивш министър,когото себеподобните му скочиха в един глас да защитават/,м-во на земеделието,агенция за защита на потребителите и още куп лапачи на държавни-наши средства,които уж контролират и се грижат за здравето ни.

71

trol

преди 6 години

Не знам дали и кое е истина,но онази вечер пекох пиле и вонеше на урина.Наистина!Повече не знам дали ще си дам парите за ...месо.

70

Анонимен

преди 6 години

Защитавайте ни производителите,колкото и малко да са останали в държавата ни!!Този доклад обслужва интереси!!Спиране на износ,подкопаване на доверие на партньори изнасящи месо от държавата ни и внос,поддържащ чужди икономики!!Доклад??Това не е доклад!!Как може да сравняваш Исландия,Норвегия,Швеция,като разликата е.КЛИМАТ!!Лято имат ли,благоприятна температура за развитие на болести имат ли,че да третират с лекарства??Пълна лудост е да ги сравняваш с България,още повече с..Кипър!КЛИМАТИЧЕН ПОЯС?!

69

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

да беше статия на михаела, да те упътим към здравословното хранене, а то ...

68

Лесно е:

преди 6 години

Топлинната обработка разгражда добавените в храната на животните антибиотици, ензими, консерванти...Най-ползваният консервант е всъщност Лимонена киселина, която е безвредна.Варене, печене и пържене - това е начина.При сушените меса и колбаси ... всички добавки остават в месото.

67

Анонимен

преди 6 години

При бактериална инфекция, докторите вече могат да предписват свинско на 8 часа.... :D

66

Колбасев

преди 6 години

До ужасДа, точно така , никакво месо, никакви колбаси, всичко е химия и ***.

65

Веган

преди 6 години

Който яде месо да му мисли, който не яде, няма този проблем, а и много други.

64

Анонимен

преди 6 години

Преподавателите във ветеринарните учебни заведения в България учат своите възпитаници така: като отглеждате прасета заделяйте няколко и ги гледайте отделно, та когато дойде ветеринарна проверка да вземат проби от тях. Останалите да се наблъскат с антибиотици, колкото щете...СетИ ли се

63

Анонимен

преди 6 години

Това какво ще рече имунна недостатъчност ли или изписани количества антибиотици и техни заместители необходими за производството на друг продукт от фармацевтика.

62

ЗАГЛАВИЕТО Е ГРЕШНО

преди 6 години

(!) да се чете:"В антибиотиците има следи от месо!"

61

Анонимен

преди 6 години

Напишете нещо и за краставиците.Гледат ги с азотна киселина и ЕС дава пари само за тази технология.

60

хсхаха

преди 6 години

То само в България месото е пълно с антибиотици. В другите държави всичкото е ЕКО и БИО. Като не искате месо от магазините, ***, две прасенца вътре и Весела Коледа.

59

Анонимен

преди 6 години

Баба ти е правила луканка и сланина, защото по магазините липсваше месо, сирене, луканка, сланина... магазините бяха празни!Затова хората започнаха да си гледат животни на села!Гледайте филмите от 80-те и ще си спомните каква миззерия беше!