113

Анонимен

преди 6 години

Демокрацията е невъзможна сред това мързеливо и неуко племе, управлявано от бивши комунистически кадри! Нема как да стане! Абсурд!

112

П.Петров

преди 6 години

Демокрация без образовано и информирано от независими медии гражданско общество не съществува !Ние и не само ние живеем в олигархия, олигарсите държи банките, медиите, енергетиката, добива на суровини и си назначават политически марионетки, които от своя страна си назначават съдии и прокурори, които да прикриват престъпленията им, техните и на олигарсите над тях! Интелектуално про.ституиращите драскачи замазват случайно избилото, докато про.стият народ забрави!

111

Анонимен

преди 6 години

Puppet state бяхме, когато бяхме под руско робство.

110

Анонимен

преди 6 години

Съвсем не е случайно,че края на думата демокрация на английски език е идентичен със съкращението на името на ЦРУ.-----Пхааа-хааа-хааа!Е, такава идиотия не бях чувал.

109

Helleborus

преди 6 години

Демокрацията не се състои в правото да избираш политик, а в правото да го управляваш. Днес става обратното, затова нямаме усещане за демокрация.

108

Helleborus

преди 6 години

Т.е., имаме две категории, свободно общество и негови политически слуги. Свободното общество, на база своите ценности, на база свободната наука и образование, дава някакъв плод, във вид на мъдрост, как иска да живее. И държавата, на основата на създадения от обществото интелектуален продукт, изгражда технология за управление. Когато държавата следва обществото, не може да говорим за религия в политиката, защото политиците не са водачи, а изпълнители. Иска се само професионализъм и почтеност.

107

Helleborus

преди 6 години

Относно религията и политиката, най-важното е да се знае, че в демокрацията политиката е продукт на свободното общество. То има своите религиозни виждания, които му помагат да изгради мнение по въпросите, но политиката отразява крайните им решения. Опасното е ако политиката се възприема като субект - не продукт на свободното общество, а негов ментор. Точно тогава политиците използват някоя религия или доктрина, за да затвърдят правата си да управляват, уж понеже налагат правилните правила.

106

Анонимен

преди 6 години

Няма нужда от Член 1. Запада започва да организира протести, спира еврофондовете и започва кампания чрез медиите си, когато нежелана партия вземе властта, особено ако е русофилска. Властта "демократично" пада.

105

За 111

преди 6 години

Тъпчо,Разликата е , че в Конституцията на САЩ нвма член 1:)

104

Анонимен

преди 6 години

Вече властта се сменя след остаряване и пенсиониране на Вожда. Вожда трябва да предложи достоен заместник за народното доверие.

103

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 99Ами вземи научи нещо ново, за да не търсиш само нископлатена работа.

102

Анонимен

преди 6 години

В България имаше две партии преди 1989-та - БЗНС и БКП. В САЩ винаги си е имало две партии, както е и сега. Кое е демократично и кое не е?

101

Анонимен

преди 6 години

До dpА в САЩ, най-деморатичната страна в свта колкопартийна е системата?

100

dp

преди 6 години

В БГ вече близо 30 години ни пробутват имитация на многопартийна система.Доколкото може да има демокрация в еднопартийната система в която живеем, имаме я.

99

Анонимен

преди 6 години

За каква демокрация дрънкате? Тоталитаризмът се завърна още по-силен и свиреп. През лятотто на 2016г. мой познат издаде книга с есета. След представянето й доста хора го питаха не го ли е страх да говори така смело. Съвсем не е случайно,че края на думата демокрация на английски език е идентичен със съкращението на името на ЦРУ.

98

Анонимен

преди 6 години

Чакат демокрацията, както чакаха комунизма.

97

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен105Захлебиха япоради това, че техния спонсор и ментор е с единия крак в гроба, неговите началници от ЦРУ му прибраха по-голяма част от милиардите, спечелени не с борсови операции, както се твърди, а от продажба на наркотици и оръжие от ЦРУ.Нали наскоро си завеща милиардите на фондацията С тези пари ще продължат да демократизират с майдани и промиване на мозъците, а ако някой народ се окаже по-корав и с умни бомби и обеднен уран справка сърбите, по цялото земно кълбо, докато не настане истинска краварска демокрация

96

Анонимен

преди 6 години

Сорошките кочини са захлебвали скоро май.Нещо много се активизираха днес.Центърът за изследвне на демокрцията"анализира"АЕЦ Белене.А Институтът за дясна политика изследва демокрацията,нещо което трябва да прави всъщност първата ***.Но пък тогава каква дейност ще отчете втората.Абе объркана работа.Свинскка му работа.

95

Анонимен

преди 6 години

Каква демокрация бе, ние сме пъпет стейт на краваритеA puppet state is a metaphor of a state that is supposedly independent but is in fact dependent upon an outside power.[1] It is nominally sovereign but effectively controlled by a foreign or otherwise alien power, for reasons such as financial interests.[2]A puppet state preserves the external paraphernalia of independence like a name, flag, anthem, constitution, law codes and motto but in reality is an organ of another state which created or sponsored the government.[3] Puppet states are not recognized as legitimate under international

94

Анонимен

преди 6 години

Германците идват да наемат работници в България и да си харчат пенсиите. Идват и на купон в курортите. В България е постоянен купон и празник.