63

****

преди 6 години

Това е ноща на простотията,и после се чудят защо всеки ден се стрелят,с десетки убити,само *** могат да празнуват такива забавления.

62

Анонимен

преди 6 години

Явно в америка и мъжете предпочитат вече да са "Жени чудо" или пед*ли след като не им останаха никакви права!

61

Нашите празници 1

преди 6 години

1. Нова година - старата година си отива, идва новата - ново начало. Тогава е и Васильовден - имен ден на Апостолът на свободата. 2. Ивановден - Иван е едно от най-разпространените български имена. От старобълг. Иван се превежда буквално като "Бог е милостив". Това е Божи празник. 3. Йордановден - кръста в реката. 4. Трифон Зарезан - празник на лозарите и винарите. Едно време нашите деди са почитали бог Дионис(Загрей) на този ден. Празник на зараждащото се плодородие.

60

До богомилът

преди 6 години

До богомилъткаква си *** селска.

59

Не!

преди 6 години

Хелоуин е повод за голям джин с тоник в добра компания, толкова. Колкото повече дни в годината имаме поводи за забавление, толкова по-добре. Съвсем го преиграхте с тази истерия срещу празника. Голям хейт, голямо нещо.

58

Анонимен

преди 6 години

На Хелуин ще изляза облечен, като Гери Никол.

57

богомилът

преди 6 години

УЧИТЕЛИТЕ!!!!!В детските градини и училищата, се изтрепват да празнуват този сатанински празник. Подтикват децата да го празнуват, което е ЧИСТ САТАНИЗЪМ!!!!! ПРОДАЖНИЦИ, НЕ ЧУВАЛИ ЗА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ И МАСКИРАНЕТО, ЗА ЕНЬОВДЕН И МАГИЯТА МУ, ЗА ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ КУКЕРСКИ ТРАДИЦИИ!!!! ВЕРИЦАТА ВИ *** - НЕ ПОЛИТИЦИТЕ - ВИЕ ПРАЗНУВАЩИТЕ ПОГРЕБАХТЕ БЪЛГАРИЯ! И не забравяйте да пишете само на английски и латиница, МУХЛЬОВЦИ! ЗАЩОТО ВСИЧКО КОЕТО ВИ ЗАВЕЩАХА ДЯДОВЦИТЕ И БАБИТЕ ВИ, МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ ВИ - Е ГРОЗНО И СРАМНО, НАЛИ??!!! НЕЩАСТНИЦИ!!!

56

?? ПРАЗНИК

преди 6 години

ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКО - НЕ ГО ПРАЗНУВАМ И СЕ УЧУДВАМ , ЧЕ ТВ-ТАТА МУ ОТДЕЛЯТ ТОЛКОВА ВРЕМЕ - ИЗГУБЕНО ВРЕМЕ - МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА НЕЩО СМИСЛЕНО БЪЛГАРСКО

55

Анонимен

преди 6 години

Аз не празнувам Хелоуин, не ми дреме за тоя празник и не отварям на децата, когато ми звънят на вратата. Истината е, че почти всички православни празници имат своите корени още от езическо време - Коледа(зимно слънцестоене), Великден(началото на пролетта), Гергьовден(Тракийският конник), и т.н. В основата е битката между живота и смъртта, която в православието е представена като битка между доброто и злото. Баба Марта, Еньовден, Никулден, Сирни Заговезни и т.н. са празници все в този дух.

54

Анонимен

преди 6 години

Руските *** оплюха празника.

53

Хелоуин

преди 6 години

До АнонименЩе глобяваш, ама Бай *** не можеш да глобиш! :)

52

Анонимен

преди 6 години

До аграрио,НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЕЛЯ..ДУРИ СТЕ НАЙ-КОМПЛЕКСИРАНИТЕ" МОДЕРНИ" "ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ!Интелигентният човек си държи на собственото име,език,традиция а не се прави на май..муна според това какво му втълпяват от телевизорО!

51

Анонимен

преди 6 години

Съвременните "модерни'лек..нца са прототипи на героите описани в КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ-разните 'випбрадъри и невипбрадъри"разните таланти които българска песен НЕ знаят АНГЛИИЙСКИ СЪЩО ама се скъсват да се дерат по английски,разните префърцунени готвачи,полуграмотните водещи на елементарни клюкарски предавания,псевдоснобари,откровени чуждопоклонници СА СЪВРЕМЕННИТЕ МАДАМ ЗЛАТА,ЩЕРКА И,ДИМИТРАКИТУ ДИВАНЕТО !!Кога е писана Криворазбраната цивилизация,племето си все същото племе!

50

Анонимен

преди 6 години

Ще се маскирам на катаджия и ще глобявам наред.

49

Хелоуин

преди 6 години

Ще се маскирам на Бай *** и ще искам само сужуЦи, пастърми, луканки,бабеци и дотиквач за тях под формата на ракия, вино и др. такива!

48

До 48

преди 6 години

това, което пише 46, го знаят децата от всеки кръжок по родознание.Четете за традициите, обичаите и вярванията на собствения си народ, бе!Ние имаме аналогични празници, дори нашите са повече.Само че за разлика от нас, онези хора са успели да направят от "страшния" празник повод за веселба. И за печелене на пари.

47

Анонимен

преди 6 години

До славянинПак не си взел хапчетата ...

46

До Славянин

преди 6 години

Ама много си недосетливСпоред традиционните представи на българите, има цял един период в годината, в рамките на който вилнеят зли свръхестествени сили - от Игнажден до Богоявление. През този период никой не смеел да излиза нощем извън дома си, а ако това е било крайно наложително, носели със себе си чесън и други предмети, които плашат вампирите и караконджолите!Според западняците,само в нощта срещу Вси светии вилнеят свръхестествени същества.Затова някои предпочитат Хелоуин, по-практично е

45

Корни, честито!

преди 6 години

Я колко хора са решили да се маскират като теб!

44

Шабан Шаулич

преди 6 години

До ФсбА аз ще се повеселя със съпругата ти !