21

Анонимен

преди 6 години

кЪ ие тръгнао, теквиЪ кът тоз рехтур ша дъ земът разбираш ли мъ да ни развалът каптализмътъместя го

20

Аз там

преди 6 години

Еваларката!Проблемът на нашата държава е че закони не липсват, макар че в случая има пропуск. Проблемът е в липсата на морал и търпимостта на оФчиците.Тоя ще си седи ректор все едно нищо не се е случило, само ще се вдигне няколко дни пушилка през която евентуално ще се пусне сам в творчески отпуск. И толкоз.

19

Анонимен

преди 6 години

Аз съм завършил университет през 1975 г. Почти всички професори са преписали от чужди автори, защото нямаше как да се провери по онова време.Така , че това си е нашата наука. Иначе който е наистина учен бяга в чужбина и там се реализира . Справка Джон Атанасов в САЩ , а не в България откри компютара, защото тука щеше да го открие някой партиен секретар .

18

Анонимен

преди 6 години

евала откриха топлата вода

17

Стига бе

преди 6 години

Компилация от няколко труда Е Дисератация. Плагиатството е от само един труд! Сега кво и другите ли да ги накажат?

16

Анонимен

преди 6 години

Голяма работа че е преписал!Ако беше го преразказал със свои думи пак е същото!То всеки е преписвал отнякъде!Всичко вече е измислено..открито..изследвано..проучено..изобретено и т.н.!Едва ли някой ще направи нещо ново и то в българия!Да си взема човека големите пари и това е,

15

popa ot razgrad

преди 6 години

тази практика няма нищо общо с комунизма или капитализма...тази практика е огледало на българския национален характер...огледало на нашите морални и етични ценности...

14

Makedon

преди 6 години

Abre Bolgari ....vie nisto ne RAZBRAVTE. REKTOROT prepisal uvodot 90% A NAUCNOTO OTRKRITEIE e vo preostanatote 10% . Koga ne se razbirate vo TEHNIKATA vie lupate gluposti vo tehnikata na se pocnuva od 0 toj napravil NAPREDOK vo tech otkritie...

13

Анонимен

преди 6 години

Това е практика от комунизма...Нищо не се е променило на места...

12

Анонимен

преди 6 години

Добър ден! Това е редовна практика. Присвояване на ителектуален труд се практикува масово от научните ръководители. Стават доценти и професори на гърба на аспирантите.

11

Анонимен

преди 6 години

Само той ли.Това е масова практика.Професори ,генерали с лопата да ги ринеш.

10

опетков

преди 6 години

Понеже познавам въпросните професори твърдя, че раздуването на "случая Василев" е въпрос на лично отмъщение, защото новият ректор Василев уволни (пенсионира) и двамата радетели за "чиста наука", които бяха бивш ректор и зам-ректор на ТУ и бяха замесени в много по-гнусни далавери.

9

опетков

преди 6 години

Вижда се, че голяма част от писалите тук си нямат хабер от писането на дисертации по университетите. Това, което се премълчава тук умишлено предполагам е, че професорът е бил научен ръководител на въпросните докторанти и няма как да е плагиатствал от тях. Темата на докторантурата обикновено се задава от научният ръководител и е част от по-голяма научна разработка, каквато в случая е докторската степен на ректора. Ръководителят е съавтор и на почти всички статии и научни публикации на докторанта.

8

Анонимен

преди 6 години

При комунизъма нямаше измами в такива мащаби, демокрацията довя и шведа Ралф при Бай Тошo шведа Ралф щеше да гледа морето през крив макарон пък ако влезе и ритне некой разстрел на място не му мърда при един опит за бягство. Сега шведа Ралф си пие усискито некъде и като дойде догодина на гости пак ще ритне някой.

7

бивш студент

преди 6 години

Пародия на пародиите в милата ни Татковина. Срам и позор !!Как, с какъв морал същия преподавател ( ректор в случая), ще има претенции другите вТУ да са изрядни.Излишно е разследване при неоспорими доказателства, нужно е отстраняване от поста.П.П В Австрия ,преди време, по същата причина премиер подаде оставка.

6

Анонимен

преди 6 години

Това е наследството от хубавия комуниззъм.Искаш ли диплома от елитен университет - учи е ЕС или САЩ, а не в България или Русия.

5

vah

преди 6 години

Още ли вярвате, че България ще се оправи и ще стане бяла страна??? Та всеки сектор останаха такива пеперудки само

4

Анонимен

преди 6 години

Глупости, ако в закона е описано каква е присъдата за плагиатство всеки един съд може да го накаже. Cъдебната система би трябвао да е независима, а не да зависи от ректори докторанти, плагиати и подобни. Явно е некой наш човек и ще гo пуснем, майната му дайте да опандизим Спас от Кочериново все някой трябва да лежи заради всички измамници и рушветчии.

3

Анонимен

преди 6 години

Всички преписват - не само той.Нормално за БГ.

2

Анонимен

преди 6 години

Важното е,че си мие зъбите и краката редовно,и че не е пушач!