149

До 155/156

преди 6 години

Казваш, че трябва да слезем от колите и да се върнем в пещерите ... защото ти така смяташ, че е по-добре.

148

до 155

преди 6 години

А онези с колите за 200 000 ? Те и на входа на магазина дори спират ,ако можеха и вътре.Сменете си населеното място,че манталитета никога няма е ясно.Иначе един електроскутер ти върши същата работа ,че дори по-добра.

147

3297

преди 6 години

Ако зависеше от мен , приемам закони , които да намалят броя на колите с примерно 75 процента . Развивам градския и междуградския транспорт . То не се диша направо .Взели по една кола за 800 -1000 лв , и вече за хляб да отиде, се качва на колата ......

146

Анонимен

преди 6 години

Наскоро се върнах от 20 дневно каране на колело в Испания. За 900 км минати по техните пътища, градове и села, видях само една автокъща ,в която се продаваха 3 - ТРИ автомобила секънд хенд, на влизане в Леон в дясно в двора на дилъра на Ситроен.

145

Анонимен

преди 6 години

Такава е държавната политика. Кола Евро 5 или 6 плаща 3 пъти по-висок данък от 25 годишна Лада.

144

Анонимен

преди 6 години

Реалността е, че средната възраст е около 10-15 години, но на колите, които в някакъв момент се движат по пътищата на България, а не на регистрираните коли, при които старите коли се движат много рядко.

143

до 149

преди 6 години

Съгласен съм напълно и за всичко.Въпроса е кога ще се променят нещата.Явно с втемето и от само себе си не ще.

142

До 135

преди 6 години

Това си е наш проблем. ЕС дава милиарди да се поизравним с тях поне във външния изглед - къщи, блокове, пътища, улици... А че тези милиарди в България потъват, че администрацията не помага ами пречи да се кандидатства е само и единствено наш проблем.

141

до 130

преди 6 години

Ами карай си ладата тогава. Или москвича, или той май фалира...Аман от болшевишки ***, каквато и да е темата на вас само мамаша ви раша ви е в мозъка...

140

Хе-хе

преди 6 години

До Анонимен 132: Европиейците ни замерят със старите си коли може би? Или ние ги купуваме и докарваме в БГ? Сигурно Сорос и Меркел са ни виновни. Сега вече и Тръмп.

139

до 144

преди 6 години

Ти излизал ли си от БГ?Как да не се различава ,аз в Румъния кола на повече от 10 години рядко срещнах,рядко срещнах и премиуми ,но предполагам ,че едното е до доходи ,а второто до манталитет.Всичко в България е старо и амортизирано ,на 10 неща едно е ново и при това или най достъпно или най изпъкващо ,за контраст.Каквато ни държавата ,такива ни са и колите ,а те за България я водят ,не за държава София.

138

АБВ

преди 6 години

Че колите в България са старички е неоспорим факт, но май истината е дотук. Според авторката в България трябва да се движат около 3,5 млн. коли, както и освен нови да има и на 30-40 г. за да е такава средната възраст. Нереално ми се вижда това. Реалното е , че има двайдетина годишни коли по пътищата , но в това няма нищо лошо. Да не си мислите, че в хората в по - богатите западни държави кара колите си до 5 г. и после ги продават? Ако е така , откъде си купихте вашата 12 г-на кола?

137

Анонимен

преди 6 години

Статистиката уж е вярна, но реално нещата са по съвсем друг начин и България не се различава от съседните държави по възраст на ДВИЖЕЩИТЕ се коли. Статистиката явно не отчита, че в България огромна част от колите над 20 години, на практика си стоят паркирани по дворове, гаражи или на улицата.

136

seira

преди 6 години

БЪЛГАРИЯ - АВТОМОБИЛНОТО ГРОБИЩЕ НА ЕВРОПА!

135

77777

преди 6 години

Така статистика не се прави. Има ГТП, има засичане на километрите поне веднъж годишно, за новите коли на две години. Да направят статистика според изминатите километри. Тогава ще излезе, че примерно колите до 10 години са изминали 50% от изминатите километри, колите на 10-20 години са изминали 45% от изминатите километри и колите на над 20 години са изминали 5% от изминатите километри.

134

123

преди 6 години

До foolСпециално з ахибирдите имапе една статия, където се обесняваше колко са "полезни" хибридите и как само докато ги произведат вече не излиза сметката за емисиите. Земи се поинтересувай малко. А и дълбоко се съмнявам, че караш хибрид.

133

Анонимен

преди 6 години

До КрайЕ, като не ти харесва си свободен да се върнеш на село и да хванеш мотиката. Препоръка от баш Пастира (да се "свети" името му)

132

Анонимен

преди 6 години

Цялата транспортна криза може да се реши с едни електроскутери,водороден синтез и куп други хитринки.Въпроса винаги е бил как да се печели от нефта.Смятам ,че шумотевицата за дизела е опит да се повиши потреблението и цената.Много им бърка в джобовете ХДИ та с разход 3-4литра на 100.За Хибридите и електромобилите да не говорим.

131

Край

преди 6 години

Когато бройките коли на 1000 души станат колкото на Румънците или Унгарците или Словаците ще се окаже че и средната възраст им е гаре -долу същата.Само дето тук държавата разрешава да се карат барутници.

130

Край

преди 6 години

*** не може да се сравнява по нищо с унгарец /словак/ латвиец па и румънец обаче има "кола". На бройка почти като германец го докарва.