52

Анонимен

преди 6 години

Могат да увеличат пенсиите, но ще се наложи да не крадат, а това може да стане само, като им резнем тиквите.

51

Анонимен

преди 6 години

Предлагам да ги дадем за "Чеченската Дора Иследователката" ,хахахаха

50

Анонимен

преди 6 години

според дипломата,а според труда!

49

анонимен

преди 6 години

До 47:Баба ти е работила при Т.Живковото време,за това и е такава пенсията,а аз говоря за сегашно време.Сега заплатите на учителите скача много,и след време ще имат в *** по-вече от оня,който работи тежка физическа работа.А,след,като си седял на бюро и си учил,вземи си построй сам къщата,защо викаш майстори?Аз нямам нищо против учителите и докторите,и висшистите да вземат големи заплати,а е редно и на другите да увеличат толкова заплатите,а не да им подхвърлят трохи.Искам достойно заплащане не

48

Анонимен

преди 6 години

Стига глупости, не могат да качат пенсиите ако не се качат заплатите. Пенсията идва точно от пенсионите осигуровки на работещите. Когато хората между 18-28 не работят, нормално е да няма пари за пенсии, още повече като имаме застаряващо население. 2ро не могат просто да качат заплатите, това ще предизвика инфлация и ще обезсмисли покачването на пенсиите и заплатите. В нашият корумпиран модел на капитализъм, можем да чакаме да измрът пенсионерите за да се качат пенсиите на оцелелите.

47

до 47

преди 6 години

Не е важно дали имаш 200 висши или 0 ла важното е колко са ти дърпали от парите в момента на изкарването им.Сам го каза единият стоял ,а другия висял.Само в България се абонираш за по-добро бъдеще-настояще като изкараш една диплома.В цял свят мотивиращото е изработения труд.С диплома заплатата ми е 500 лв с труд, 1500 с частен бизнес 5500.От кое точно държавата ще спечели най-много.

46

абе Жоро

преди 6 години

Ти си голям умник!Пенсията е обвързана със социално неангажиращите,с бюджета и куп щуротии дето нямат нищо общо.Какви деца да ти внасят.А търговските вериги дето се са на загуба кога ще започнат?Кога перманентно безработните ще започнат?

45

До 44

преди 6 години

Що за абсурдно изказване едната ми баба беше учител с 40 години стаж и вземаше зорле 350 лв. пенсия. Другата производител на оптични стъкла с 20 години стаж и основно образование вземаше 400. Ами който иска да работи зад бюро да изучи и да работи. Ама това че някой го е мързяло да седи в час, и после за да си докара прилични доходи е висял по скелетата си е лично негов проблем.

44

Dinosaurus

преди 6 години

До Анонимен 5Мърша си ти... пожелавам ти са те докопа и теб друга *** "ало измамник", да ти изкара акъла и те оскубе като гъска! Да не се мислиш за недосегаем? Това не ти е форума... а, и ти пожелавам да работиш 40-42 год и минималната пенсия да те настигне 1 год след пенсионирането ти. То от форумите пенсия не се изкарва!

43

Анонимен

преди 6 години

Българска работа!Ще има заплати(пенсии) ама изчакаите.После увеличаваме ,ама от следващия месец.Накрая забравяме на половината ,че те може и да не си търсят дължимото.

42

анонимен

преди 6 години

Истината е,че тия в парламента са загрижени само за т.н.интелигенция.На тях увеличиха много заплатите,а на оня,обикновения работник,дето работи по 10-12ч.за него -460лв.За това едните ще вземат голяма пенсия,само защото са учили 5г.,а другите ще се чудят как да свържат двата края,защото са работили по 40г,но са получавали мин. заплата.

41

1

преди 6 години

До КОНСТАНТИНОВА ти за кой гласува?

40

Анонимен

преди 6 години

38% от пенсионерите били на минимална пенсия, т.е. плащат им с парите на останалите 62% от пенсионерите. Пита се в задачката защо все още има различен размер на осигурителните вноски, след като очевидно скоро всички пенсионери ще получават еднаква пенсия - минималната пенсия!?

39

Анонимен

преди 6 години

При приемане на бюджета за 2017 г. е записано, че пенсиите ще се индексират от 01.07. 2017 г. с 2.4%. След гласуване и приемане на бюджета в НС той има силата на закон. Сега през 2017 г. кой нарушава и не изпълнява закона за бюджета? Кой е отговорен и каква отговорност носи? Сещам се за едно име което герп веднага ще измъкнат от ръкава Орешарски и то защото всяка календарна година има рожден ден, те това му е вината.

38

123

преди 6 години

До ПЕНСИОНЕРЯвно истината е в новите промени, приети от новото НС, разбирай ББ 3 и т.н. Патриоти

37

123

преди 6 години

До АнонименИ какво и как държавата ги е спирала? Говорим за размер на пенсии, обяснявам ти защо един получава 200 лв., а друг - 800 лв. Какво точно не разбра? Другото е празни приказки от рода на кой е по-по-най.

36

1

преди 6 години

До АнонименТе своето са си го изработили!Да си жив и здрав и ти някога да станеш "ненужник" и да си блъскаш главата, как да преживяваш!

35

Жоро

преди 6 години

Решението е просто: Получаваш пенсия само, колкото внасят децата ти във фонд пенсия. Ако нямаш деца, тогава получаваш само социална пенсия. Така се решават два проблема: От къде да дойде пенсията, и лошата идея да пращаш децата си в чужбина.

34

Анонимен

преди 6 години

Герб излъгаха хората

33

Анонимен

преди 6 години

До 123Не е внасял нищо,държавата ги е спирала!А по-високи вноски значи по-голяма заплата!Въпроса отново е:Какво е работил този чантаджия,за тая голяма заплата,и от там голяма пенсия!?Какво неясно има!?