171

Анонимен

преди 6 години

Не е много коректно да сравняват България с държави , в т.ч. Сърбия, Гърция, Румъния и т.н. Правилното сравнение е с Косово и Украйна, където също властта е заграбена от мутренски шайки.

170

Анонимен

преди 6 години

Щетите от социализма, вярно ли, след 27 години?! А защо, след като растежът тук е по-висок от този на Сърбия и Гърция, и БВП бил по-висок от сръбския, доходите на работещите са по-ниски? Да не би да е поради лакомията на нашите капиталисти, чиято норма на печалба е много по-висока?

169

пп

преди 6 години

За 30 г. капитализъм България отново стана *** на Европа, каквато беше до 1944 г.

168

пп

преди 6 години

Какви щети от социализма? От 30 г. сме в най-див капитализъм. За 30г. при социализма бяха построени Нефтохим, АЕЦ Козлудуй, ТЕЦ Варна, ТЕЦ Русе, Тец Бобов дол, Марица Изток, Кремиковци, Стомана Перник, Балкан Ловеч, КЦМ, ОЦК, Елаците, Арсенал, Бета ЧБ, Мадара Шумен и още няколко хиляди завода, десетки язовири, 20 000 км асфалтирани пътища, 5000 км електрифицирани жп линии, производтсвото и потрблението на електроенергия се увеличи 150 ПЪТИ и т.н. За 30 г. социализъм България стана държава.

167

Комунист

преди 6 години

Казах ти, пич. Дреме ми на моркова дали ми вярваш или не. Аз такива *** като теб въобще не ги отразявам. Казвам ви истината, а пък вие си вярвайте на бокича, БСП, Атака, ДПС. Както ти казах вече пич, аз от такива като теб също страдам, обаче ти страдаш повече, щото цял ден мааш с мотиката за 300 - 400 евро на месец. Така че гласувай си за демокрацията и не ме занимавай повече с твоите житейски проблеми.

166

хех

преди 6 години

Аре бягайте от тук червени ***. Чия изолация, доведе до затъпяване на българина, технологично изоставане и в последствие масово бягство на младите от държавата. Демографската криза е директен резултат от вашите политики навремето. В България нямат край шефовете, които си мислят, че може да мачкат работниците си за жълти стотинки.

165

Анонимен

преди 6 години

Не съм много сигурен,че заплатите в Албания са по-ниски от нашите.Бях там миналата година на море и останах с друго впечатление.Със сигурност обаче пенсиите им са по-високи.И най-важното,за което тук не се говори е,че там е по-евтино.Примерно билетчето в грдския транспорт е 40 стотинки български пари.Същото е положението и в Сърбия и Македония.

164

Joko

преди 6 години

Микре ли си, Зайка ли си не знам, но щом чуя думата икономист и губя интерес. Не ми коментирайте нещата пост фактум. Кажете какво да се направи и го направете. Ако инженерите работеха като вас, нямаше да има здрава къша, мост и т.н. Ако не сте кдърни да се справите, ще събера един отбор инженери от моето поколение и ще ви реши проблемите.

163

Анонимен

преди 6 години

В комунистите. Там е проблемът! И в комунизма!

162

Анонимен

преди 6 години

1.Аз в България стачка на работници срещу работодателя за по-високи заплати не съм виждал. Ако чакате олигарсите да ви повишат заплатата доброволно надали ще стане някога. Вместо това си губите времето и силите да стачкувате че билетчето било 1.60 вместо 1 лев. 2.Профсъюзите са първи приятели на работодателите. Ето това са причините, други няма защо да търсите.

161

Аз

преди 6 години

"БВП на глава от населението е с 40% по-висок от този в Сърбия"А заплатите по-ниски :) къде отива разликата тогава?! Такова крадене от правителствата няма и по филмите :)!

160

Феята

преди 6 години

Проблвмът в в скатавката.Натискаме парцалите и чакаме друг да свърши нещо вместо нас!

159

Анонимен

преди 6 години

Щетите от социализма казваш? Ми те цялото правителство които някой боготворят, начело с лидера им, са бивши членове на БКП, без да споменавам онова противно бившо президентче атлантиче. Магически превърнати в евро антлантици или по скоро слуги и подмазвачи на евроатлантиците. Същите слуги и подмазвачи са били и на БКП. Плазмодии с власт. Без истински идеали, били те леви или десни. България е обречена ако продължава в ръцете на такива некадърници. Били те БСП, ГЕРБ или когото и да е

158

Анонимен

преди 6 години

Щетите от социализма?? Стига вече с тези глупости! Те бяха 45 год и построиха цяла една страна, тези за 30 я разрушиха. Още 15 години им оставят да се изравнят и тогава ще сложим на кантар 45 на 45. Кой какво направи. А чакай бе.....до 15 години може и вече да няма България!! Забравих за демографската катастрофа, за прогизналата навсякъде корупция, за престъпността, мизерията, мафията на власт, шуробаджанащината, наглостта, агресията, простотията които цъфтят вече три десетилетия!

157

Анонимен

преди 6 години

Като искате 50% съкращение, нека се започне с министрите.

156

Hahahaha

преди 6 години

Къде е проблемът?В племето!Докато мислите само за кражби,измами и чалга ще е така.

155

До178

преди 6 години

Не е парадокс, а демокрация и пазарна икономика в България.

154

Анонимен

преди 6 години

БВП е по-висок с 40% от този в Сърбия, растежът ни е по-висок от този на Гързия, А ЗАПЛАТЕТУ3 НИ СА ПО-НИСКИ И ОТ СЪРБИЯ И ОТ ГЪРЦИЯ.НЯКАКЪМ ПАРАДОКС ЛИ Е ИЛИ ГОЛЯМО ОГРАБВАНЕ.

153

Анонимен

преди 6 години

СЪКРАЩЕНИЕТО НА 50 % ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА, ОСОБЕНО ПО ВЪРХОВЕТЕ, ЩЕ ИКОНОМИСА ОГРОМЕН ПАРИЧЕН РЕСУРС, КОЙТО СЕ ИЗРАЗХОДВА ЗА НИЩОПРАВЕНЕ.Но това няма да стане, защото много ще намалеят избирателите на ГЕРБ

152

Кукуригу

преди 6 години

"78% от работещите в България получават под средната работна заплата."Ъъъъ, да, ами как иначе. Още 20% получават средната, и 2% получават милиони. :D Това го знаем отдавна.Мика Зайкова никога не е била за вземане на сериозно, но тук вече, ако е цитирана точно, много се излага.