35

Анонимен

преди 6 години

До АнонименПо-скоро комплексираната си ти. Темата е за заплати и е нормално това да се дискутира. Никой не е написал че сте загубени без мъжките заплати, а че основно и вие се възползвате от тях.

34

Анонимен

преди 6 години

Това го няма във фирмите, в които аз съм работил. За една позиция, получаваш една заплата. Единствено, виждам това като проблем, ако е нещо свързано с вдигане на тежки предмети ...

33

Анонимен

преди 6 години

Поредният неолиберален буламач.

32

Анонимен

преди 6 години

Тук е пълно с комплексирани мъже, мислещи си че без тях жените са обречени на мизерия. И че тяхната единствена роля в семейството е да носят пари. Ако така се чуествате уважаеми господа, може би е редно да си смените жените. Аз не гледам на моя мъж като на портофейл. В момента изкарвам повече пари от него, но до скоро той изкарваше повече. Парите не са постоянно нещо днес единия изкарва повече, утре другия. Двама души са заедно не за да се доказват кой повече пари носи.

31

Анонимен

преди 6 години

"Например 6 от 8 жени в сравнение с 2 от 13 мъже са получили бонуси"Защо не мрънкат жените когато са МЕРИНДЖЕИ? Тогава не само, че получават бонуси, но и заплатите са много по-високи от тези на мъжете. Къде е равенството тук или двойният стандарт ви е заложен още от малки - мъжете не само ще носят парите си на вас, но искате да изкарват и по-малко. Жените са съвършените егоисти, ако не сте разбрали...

30

Еманципациионен

преди 6 години

Колкото си могат, за толкова им се плаща. Сериозно ли все още някой си мисли, че ако жените работеха на по-ниско заплащане със същата производителност и качество бизнесът ще продължава да наема мъже?

29

dada

преди 6 години

!00% от коментарите по-долу са написани от мъже, което по принцип си е тенденция под всяка статия. Самият сайт се посещава предимно от мъже. Което очевидно показва, че мъжете се информират повече. Интересуват се от повече неща и теми. Само с това може да се разбере разликата между мъжа и жената. И да не мрънкат за равенства, защото равенствата за тях имат двойни стандарти!

28

Пешо

преди 6 години

"хранене, почистване, социални услуги, търговия и шивашка промишленост." - за 5-те описани имам конкретни примери, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО (говоря за София, за други места не знам). Една чистачка за половин работен ден изкарва почти 800, за ресторанти и др. са над 1000, социалните услуги като гледане на възрастни жени и деца се докарва над 1500 , шивачката от гаража долу взима по 15 лв за скъсяване на панталон

27

ж.р ед.ч

преди 6 години

За точен отзив на горенаписаното трябва да сме безпристрастни.Всичко е относително - има професии, които изискват физическа сила и е нормално да преобладават мъжете, там където е нужно толеранс, нежност са жените.Разбира се ръководни длъжности се заемат и от двата пола .В частния сектор най- често жените са онеправдани.Факт е , че жените не са раенопоставени на мъжете по заплащане.

26

До 10 Работник

преди 6 години

Повечето жени имат и страничен доход от платен секс и подаръци, които са значителни. Проститутките изкарват хиледарки месечно.Ами и ти стани мъжка пpocтитyткa и изкарвай хилядарки месечно!

25

До 10 Работник

преди 6 години

Повечето жени имат и страничен доход от платен секс и подаръци, които са значителни. Проститутките изкарват хиледарки месечно.Ами и ти стани мъжка *** и изкарвай хилядарки месечно!

24

факт

преди 6 години

Я стига глупости, всички полове получават равни заплати.

23

1

преди 6 години

че какво са 1000 лв за мъж или жена, като средната била над 1000???

22

Анонимен

преди 6 години

Средната заплата у нас е 1040лв. Авторите на това "изследване" не можаха ли да прочетат поне данните на НСИ?

21

*

преди 6 години

Те жените си имат нетрудови доходи. Не ги мислете.

20

...

преди 6 години

А? Заглавието ми кръстоса погледа... Останах без дъх!

19

Сидни Ав$тралия

преди 6 години

Аз съм тъпкан с парииии

18

Анонимен

преди 6 години

Така е, статистиката отчита само преките разлики, а косвените такива пропуска. Най-простият пример - в много предприятия служебното отношение към двата пола е съвсем различно. Отделно ролята на мъжа и на жената в семейството, децата, дома и т.н. - всичко това статистиката не го отчита. Равенство между половете в най-чист вид не може да съществува, може би само в някои болни западноевропейски мозъци.

17

преди 6 години

Защо по улиците на софия преобладаващата част от бедомниците и клошарите и просяците са мъже? Нали мъжете били по-високо платени,. Оказва се,че повечето бездомни са мъже, често с отнети жилища след развод-нали уж мъжете били по-добре, реалността е съвсем друга. Значи към дискриминацията да добавим и бракоразводния процес-наин мъжът да остане на улицата-съвсем буквално.

16

мъж

преди 6 години

Какво да кажем за браковете по сметка, те са си като индустрия. А колко мъже изгоряха след разводи и стигнаха до просия.