83

до 101

преди 6 години

еее добре си ти щом говориш от името на 27 държави. а ес не приема държави според стандарта им...така нямаше да са вътре португалци,испанци,гърци..за нас да не говорим. но норвежците имат нефт чрез който са забогатели ,швейцарците имат банки и финна механика а да не говорим колко качествено работят те...така , че който иска да е добре като тях трябва да притежава едно от техните ...преимущества. по какво са равни на тях катаунците или ние ...дори и немците не са добри като швейцарците

82

Анонимен

преди 6 години

А Косово го признаха? Въпреки, че също беше противоконституционно? Значи само европейските конституции са конституции. Така си и знаех.

81

до 98 от славянин

преди 6 години

Както писах съвсем ясно и на чист български език, богатите и уредени, със жизнен стандарт много над средния за ес, Швейцария, Норвегия и Исландия могат за нула време да влязат в ес, защото никоя членка на ес няма да им се противопостави, САМО ЧЕ ВЪПРОСНИТЕ ТРИ ДЪРЖАВИ НЕ ИСКАТ ДА ВЛИЗАТ В ЕС!

80

до 99

преди 6 години

ехааа значи балъците китайци вместо да плащат китайски заплати и да изнасят за русия са готови да плашат 6-7 пъти по големи заплати на каталунците за да им произведат същите стоки за русия...еее от тебе капиталист няма да стане.....другарю

79

до 92 от славянин

преди 6 години

Светът е голям, не се състои само от концлагера ес, та не мисли за реализацията на каталунските стоки! Русия ще лапне цялата продукция на Каталуния защото след като стане независима и бъде изключена от ес, Каталуния веднага ще признае Крим за руски!

78

до 94

преди 6 години

за това ли швейцарците отвориха пазара на труда за европейци ??? ако не знаеш можем да работим в швейцария и норвегия защото швейцарците и норвежците гарантираха правата на европейците в замяна да имат доспът но пазара на ес.за влизане в ес....става след единодушно съгласие на 27-те страни а не по желание на кандидата. а аз си работя на запад и никой не разтакава....тебе сигурно българският ти работодател работейки му за 600 лева

77

до 93 от славянин

преди 6 години

Ами както фесовете от анадола работят в ес, така и фесовете от независим кърджалистан ще работят!

76

до 88 от славянин

преди 6 години

А явно твоята ''умна'' тиква е скарана с елементарната логика - богатите и уредени швейцарци, норвежци и исландци могат да влязат в концлагера ес, когато си пожелаят, ама не желаят, я пробвай да познаеш защо, от три пъти!? Само гладните и комплексирани въшки на Балканите се бутат и мазнят да ги вземат в концлагера, ама концлагера ги разтакава, я пробвай да познаеш защо пак от три пъти! А кои са фалиралите - ами осведоми се колко са външните дългове на водещите страни от ес и ще разбереш кои са!

75

до 91

преди 6 години

и за кого ще произвеждат каталунците работейки за китайците когато няма да имат достъп до пазара на ес ?? или викаш китайците ще произвеждат в каталуния и изнасят за китай...може ако отрежат 7 пъти заплатите на каталунците

74

до 89 от славянин

преди 6 години

Китай ще зарине Каталуния с компании, проекти и инвестиции ако тя излезе от концлагера ес, който ограничава китайските инвестиции! Спи спокойно, демократче, във Вселената празно няма, с изключение на твоята тиква!

73

Анонимен

преди 6 години

Достатъчно е само да отпердашат визи на каталунските хахавели и ще вият на умряло. Отделно всички големи компании ще вдигнат чукалата моментално от там.

72

до 87

преди 6 години

явно не знаеш...но на селото ти новините трудно пристигат швейцарците и норвежците си ПЛАЩАТ за да са до известна степен част от ес, подчиняват се на много от законите му без да имат право да ги гласуват. а исландците почти фалираха понеже са извън ес

71

Това се знаеше ОЩЕ

преди 6 години

като заговориха за отделяне: как може да са толкова глупави? Българка съм, на 80 години и им се чудех на "акъла": не знаят ли какво "срутване" ги чака- самоизключват се от всичко.И.. започват наново! Да градят държава..

70

Анонимен

преди 6 години

КАТАЛУНИЯ Е ЗАВЛАДЯНА 1714 ГОДИНА!!! НАЧИ 2 ВЕКА СА СИ БИЛИ ПОД ЧУЖДО УПРАВЛЕНИЕ!ПРЕЗ 1932 ПОЛУЧАВАТ АВТОНОМЕН СТАТУТ ! ТЕ СА ИСКАЛИ НЕЗАВИСИМОСТ НО ВЪЗСТАНИЕТО ИМ Е ПОТУШЕНО А ГЛАВАТАРЯ НА ВЪЗСТАНИЕТО ИМ УБИТ :D----------------------СЪЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ И СЕГА!!!

69

Анонимен

преди 6 години

ЗАКРИВАЙ ТОЯ ПРОПАДНАЛ, ФАШИСТКИ ФАЛШИВ ЕС!

68

до 80

преди 6 години

не е объркващо а целта е да се обезкуражат областите които искат независимост от държавата НО искат да останат в един съюз -ЕС със същата тази държава !! целта на ес е постепенна интеграция и създаване на обединени европейски щати и едно такова отцепване а същевременно оставане заедно е нелогично !!!

67

Анонимен

преди 6 години

Да се разпада тоя ЕС, че не се търпи вече западното лицемерие и двойни стандарти.

66

Анонимен

преди 6 години

Малко объркващо,правителството в Каталуния е социалистическо и искат независимост,влязоха в ЕС заедно с демократите при Алварес поне те бяха дълги години на преден план,Проди бе също социалист и с тази поправка за неделимост,независимост те оспорват социалисти,което Проди редактирал за ЕС,но поне отцепване,независимост са различни понятия и не са антигонични,противоречящи,в конфликт според тях,може отделени независими щом са били съществуваща автономия приета към Испания и към ЕС,и да продължат

65

Анонимен

преди 6 години

Крим, Косово , Каталуния, Кюрдистан.................................все с К започват.Така са решили масоните от клуба на 300-те.

64

Анонимен

преди 6 години

ДА УСПЕЕШ В БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗМОЖНО САМО АКО СИ *** И КРАДЛИВ. ИНАЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО. ПОНЕ ЗАСЕГА.