87

vlady

преди 6 години

До икономистНа практика при такива малки задължения като 1000 лв ЧСИ обикновено налага запори, ако длъжникът има заплата, пенсия над минималната заплата, влогове и т.н. До опис на имущество и продани се стига само ако няма друга възможност. Надвзети суми както и остатък от сумата получена при проданта подлежат на възстановяване на длъжника - имах съдебен кредит към ДСК, при който се получи надвнесена сума от запори и Р. Милчева ми възстанови около 900лв след около седмица.

86

Варна

преди 6 години

София, този твой познат 800лв му остават след разходите по кредит, впечатляващо за живеещите на източния бряг, където цялата заплата им е 800лв.За човечеца, и да ги съди, то няма нормативна уредба, в която да се казва, че може да бъде усъден частен изпълнител. Опечена му е работата, за съжаление.

85

vlady

преди 6 години

До АнонименПри наличие на ипотека единственото жилище е секвестируемо, когато взискател е ипотекарният кредитор. По член 417 освен при менителници, записи на заповед, облигации възражението не спира изпълнението, само изисква от взискателя да внесе иск и да доплати държавна такса за да не бъде обезсилен изпълнителният лист.Ако има застраховка по кредита и е нетрудоспособен е нормално застрахователят да плати задължението. Обикновено има изискване за максимална възраст към края на договора.

84

Les

преди 6 години

To i sofianci det jiveiat v panelnite muhlivi kletki bez voda i tok na 13 etaj ili v mazetata da n sa po-dobre...

83

София

преди 6 години

Историята на човека е тъжна, а той е жалък, защото са се възползвали от неграмотността му. Аз нямам и никога няма да изтегля кредит от кръвопийците. Взимам добри пари за София, карам стара кола, спестих за собствено жилище. Приятел, който печели колкото мен тегли. И за жилище и за кола. За колата вноската му е повече. Сега мрънка-Ама как да живея с 800 лв оставащи? А някой насила ли те накара да купиш кола - пасив, само разходи и намаляваща ст-ст. Но българина масово избива яките комплекси.

82

да бе да

преди 6 години

До Анонимен 71Колега малко пресилваш цените. Като нямаш пари купуваш кухня не за "5 бона", а за 500 лева от Практикер. Има и уреди с марка Санг, Нео ... Всеки да се простира според възможностите.

81

Илиян

преди 6 години

Разбирам да вземе 5-10 хилки за нещо важно, ама той за ремонт...Колкото и да се е нуждаел апартамента му от ремонт да е спестявал помалко. Аз така за 5 години ремонтирах моя скромно-15 000 лева. А моята змия и тя ми пилеше на главата да съм вземал кредит. Врата й щях да извия гаден и змийски.

80

Анонимен

преди 6 години

Не е важно как живее народа, важно е депутатите всяка година да си вдигат заплатите. Със 190 лв. нека да пробва някой от 240 нищо неправещи хора в Парламента да изкара 2 месеца, без служебни коли, без евтини кюфтета, без нищо друго само тези пари.

79

jo

преди 6 години

До АнонименПрав си ! Няма вече човещина от никъде . На никой не му пука ! А банки , съдии изпълнители , застрахователи ...... ограбват хората нагло и безнаказано . Това не е държава , няма я отдавна

78

Анонимен

преди 6 години

Да прочетем още веднъж" Песен на паричката"! Това за което се борихме се нарича капитализъм! Така става като се вярва на реклами и се живее на кредит!

77

jo

преди 6 години

На всеки може да се случи да се разболее. За това банките правят застраховки " ЖИВОТ " . При инвалидизация над определен от застрахователя процент , той изплаща частично или пълно обезщетение съгласно условията вписани в застрахователната полица . Инвалидизацията трябва да е настъпила след сключването на договора за заем с банката. Ако случая на човека е такъв , той има право да си търси правата по съдебен път , независимо че вече е осъден . Но трябва да отговаря на условията на застрахователя .

76

Анонимен

преди 6 години

Хмм единственото жилище не е ли защитено от конфискация и принудителна продажба? Въпросът е че той е подписал , че се отказва от това си право, но интересно как е възможно да се откажеш от право въобще!Точният запис в кодекса е, че не може да се насочи принудително изпълнение: "жилището на длъжника, ако той и никой от членовете на семейството му, с които живее заедно, нямат друго жилище, независимо от това дали длъжникът живее в него; "

75

Анонимен

преди 6 години

До ?Те вашите сметки все са перфектни, а вие съвършени.Пред очите ви човек да умре, ще се радвате и ще гледате със задоволство как се гърчи. Големи адвокати на банките станахте и съдници на човешката съдба.

74

Handel

преди 6 години

Не разбирам какъв е проблема. Взел е доста пари на заем и не ги е върнал. Защо това трябва да бъде пробнлем на банката? А иначе, да - БГ банките дерат с огромни лихви и разни други скрити разходи, но затова не са виновни те, ами този, който им е създал тези условия - БГ политиците. Защото по БГ закона за банките в България ВСИЧКИ банки са български. Т.е. може да я считаме за френска, немска и т.н., но в действителност по закон е напълно самостоятелна чисто БГ банка. И си развяват байряка.

73

Финансова грамотност

преди 6 години

Българинът е масово финансово неграмотен. В училище и вкъщи е табу да се говори за пари. И вследствие на това банките тук са едни изнудвачи, възползващи се от неграмотността му. В тази държава няма да изтегля никога за нищо пари на кредит, въпреки че имам възможност да го изплатя. Хора, ако не можете да си го позволите, може би е по-добре без него, но с мирна глава. Няма безплатен обяд, да не говорим, че тук става въпрос за пладнежки обир и робство на банстерите да живот. Мислете.

72

Анонимен

преди 6 години

Човекът е искал да стегне апартамента с плочки, с дограма и да го продаде изгодно. Сигурно апартамента се е нуждаел от основен ремонт.

71

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 68Да, точно това е цената на ремонта, НО ако си продал единия си бъбрек и си "дарил" 2-3 пъти малко костен мозък!!! Ти къде го прави тоя ремонт бе, във Виетнам ли????Само кухнята и секциите ти са над 5 бона ..... без уредите!!!

70

Анонимен

преди 6 години

То и един ремонт, не се занимавайте с тези мърлячи и ремонти, не знаят какво е прав ъгъл, стените на вълнички, плочките като в някой подлез, тръбите от стените и пода стърчат под разнообразни ъгли като в обор на нивата, съседите вбесени. и през цялото време ви ръсят бисери да им давате ключове че то така се било получило и да не го гледате толкова, че трябва да му кажете всичко предварително и че не трябва да му казвате защото имал n-ти разряд.

69

?

преди 6 години

До риторичноКато е взел парите не е ревал, сега Мая Манолова да го опраява. Колегата по-надолу е направил добра сметка за 10-15 хиляди правиш сносен ремонт. Взел 30 бона на 60+ години, пък сега олеле.

68

Анонимен

преди 6 години

2004 година правих банята от-до всичко ново и струваше 3000 лева заедно с майстора2015 пак правих една баня и пак беше 3000лева но без майстор само материалите2017 сменях кухня,ламинати,холни секции,тапети,абе 50% основно обновяване и беше 5000лева без майстор само материалитета направих си една груба сметка че за 15000 лева един апартамент може от груба мазилка да се обзаведе от-до