46

до 58 някой

преди 6 години

" някой" . Ама как само звучи ! Не е нужно да се впускаш в политически теми, те не са за теб. Не ти достига умствен капацитет. и концентрация защото мислите ти са съсредоточени към мощен мъжки пакет.

45

Емигрант

преди 6 години

До рузката троляга Shark,Виж какво ***,няма как Европа да ти е виновна за сутрешното ти сране и как да има общо с пуча на пучдемон,защото той неистово се стреми да бъде признат от Европа?!Как си ги представяш каталаните,с африка ли ще се комуникират и търгуват?

44

Някой

преди 6 години

Ей навсякъде пълно с рузки ***,просто бъка от тях!Какви сравнения сравнявате между Испания и Сърбия на Слободан Милошевич и Испания в днешния ден?!Това е като да сравняваш кон с кокошка!КОсово се създаде насила,защото сръбските *** бяха заети да избиват българите в македония и покрайнините,а междувременно албанците им го вкараха отзад!За всеки българин вариантът с косово е хиляда пъти по приемлив отколкото да бяха изтласкали косовските албанци в България.

43

Мдаа

преди 6 години

Само че еъв всяка конституция има член подобен на член 2 в нашата -териториалната цялост е неприкосновена !Това гарантира че утре ако Кърджали реши да с отдели това ще е невалидно....Изобщо теферендумите са пълен шит

42

Анонимен

преди 6 години

Щом Крим може и Каталуния може.

41

Анонимен

преди 6 години

Баси, тези ги бият и малтретират и пак имат по-голям вот отколкото у нас...

40

Анонимен

преди 6 години

Каталунските националисти са гадно нещо. Почти по фашистки мразят всичко, що не е каталунско. Способни са да ти отровят живота само защото говориш испански, а не каталунски.

39

Анонимен

преди 6 години

Всичко тръгна от Косово - отвориха кутията на Пандора и сега няма затваряне.

38

Анонимен

преди 6 години

Първо, не се знае дали над 2 млн. са "за", защото електронната система за гласуване е блокирана и всеки може да гласува колкото пъти си иска в различни секции. Второ, противниците на отделянето на Каталуния не са гласували, защото референдумът е незаконен и са го бойкотирали. Така че са броени единствено гласове на сепаратистите. В Каталуния живеят около 9 млн. души, а само 2 млн. са гласували на въпросния референдум, дори не се знае дали тези гласове са действителни.

37

Анонимен

преди 6 години

Пуч Демон разказа играта на държавата.

36

Shark

преди 6 години

А защо преди създаването на ЕС нямаше такива силни настроения в Каталуния за отцепване?! Не че проблема е отсега, но никога не е бил поставян толкова остро. Отговора е *** - когато пада стандарта на живот хората търсят алтернатива, това е. И тогава изплуват затихнали проблеми. Истинската причина не е в правителството в Мадрид, виновни за това са брюкселските лапачи.

35

Истината

преди 6 години

А над 3,3 милиона са ПРОТИВ!

34

Анонимен

преди 6 години

Този Педро Санчес бе в заговор с каталунските левичари!Скоро цял свят ще разбере, че крайната цел е не независимост , а да отстранят Мариано Рахой!За това действаха испанските и каталунските левичари!А пък на тоя Педро името му едно такова, подходящо ....

33

НЕ

преди 6 години

До реалистЕдното няма нищо с другото...

32

анонимен

преди 6 години

Когато сърбите се опитаха да запазят Югославия , ги изкараха най-големите престъпници и зверове , ха сега да видим какви ще са испанците ?!

31

Анонимен

преди 6 години

Цялата тази патардия с референдума бе добре организирана акция на левичарските сили в Испания и Каталуния срещу премиера Мариано Рахой. Целта е да го дискредитират и свалят от власт.Във вчерашните сблъсъци в Барселона основна роля има Лявата каталунска републиканска партия, сиреч каталунските комунисти. Познаваха се по знамената.И понеже полицията си вършеше работата сега ще слушаме дълго време левичарски вой - ФАШИЗЪМ! ФАШИЗЪМ! ФАШИЗЪМ!На комунистите като не им отърва пищят -ФАШИЗЪМ!

30

Анонимен

преди 6 години

От 3 млн гласували, това са си 67%.Ако испанските убийци не бяха попречили на останалите 2 млн избиратели да упражнява конституционното си право на глас, процентите щяха да са поне 80-90.

29

реалист

преди 6 години

До АнонименИ какво сега?Утре Кърджалийско ако поиска да е самостоятелна държава правят един референдум и готово?

28

Анонимен

преди 6 години

TO AKO POGLEDNESCH REALNO V BG SAMO SOFIQ E ZA USA NO 48% I OT SOFIQ SA ZA RUSIQ ANADYN MU GOVEDA

27

30 години грабеж

преди 6 години

когато една държава избива собствените си граждани по всевъзможен начин - постоянно поскъпване на стоки и услуги, комунални услуги, данъци, такси, чадър върху лихварите ... по-добре да се разпадне...