85

Циник до Ламбо

преди 6 години

Пхахаха...предавали земята и добитъка си с радост!С подобно дебелоочие очила не ти трябват!!!

84

Циник до nerealista

преди 6 години

Ми и това не е вярно....суши е имало винаги...повече от 500 години...и села е имало!!!До 09.09!!!А тези с търчащите да предадат земята ( често на поколения от рода им ) си е чиста лъжа!!!

83

nerealist

преди 6 години

До до nerealistaМного си чел, ама не си се срещал и разговарял с човек, живял в ония времена и бил свидетел на всичко. От първо лице му викат хората. Машини са имали единици, то и нямало кой да поддържа тази техника. Средният земеделец с 100-200 декара е карал с коне, биволици, волове и след 1944г. Хората си произвеждали всичко сами- хляб, цвекло за захар, памук за дрехи, вълна...Селото било изостанало. Не зная кой ти пълни главата със селски фолклор, ама пиши си, не ми пречиш. Лека вечер!

82

евроатлантик

преди 6 години

Топенето на населението на България се дължи на евроатлантизма-ниски доходи високи цени,вие как искате с 460 лв минимална заплата да стимулирате младите да остават в държавата и да работят за пенсия от порядъка на 180-200лв.

81

nerealist

преди 6 години

До АнонименДа не пропусна(пак съм този с поминъка)- българинът започва постепенно да се откъсва от земята още в Следосвобожденска България. Машини няма! Вода няма. Една сушава година и гордият земевладелец(чорбаджия) е обречен на глад.Много се бият в гърдите, че дядовците им се съпротивлявали на колективизацията, капиталист били, уж! Истината- с готовност влезли в ТКЗС- то, щото комунистическата власт им дала ПЕНСИИ. Сега на репресирани се правят, всички десиденти станаха, море *** бяха

80

до nerealista

преди 6 години

Поредните комунистически лъжи!Както и в Германия и в Швейцария....механизацията на селското стопанство - започва далеч предиэ 09.09!!!По изложенията в Пловдив и София ...българите купуват дизелови помпи на Мерцедес...вършачки ...редосеялки...нормален процес...комунистите убиват бъдещата Швейцария на балканите...и я превръщат в заден двор на СеСеСеРЕ!

79

ОНЗИ

преди 6 години

Ами "....ТОВА, КОЕТО САМ СИ НАПРАВИШ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО НАПРАВИ ...." -

78

nerealist

преди 6 години

До АнонименТози с поминъка ще ти каже само 2 думи, защото е имал прадядо със земя, който преди 1950год си я обработвал сам с ВОЛОВЕ. Докога е щял да "кара" с волове?Върнаха земята след 1991год. но не в реални граници- тук път прокарали, там нам си какво построили, все през нашите земи. Компенсират ме с други парцели през девет гори в десета. Как да я обработвам на парчета? Давам на арендатор. Той ми подхвърля жълти стотинки всяка година, щото пропилява парите ми на комар. На ти демокрация!

77

до Край

преди 6 години

Преди да жонглираш с цифри - защо не се запиташ - защо аджеба е така???? ЗАЩО В ЦАРСКА БЪЛГАРИЯ - БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ЕМИГРИРАЛИ С МИЛИОНИ НА ЗАПАД??? ЗАЩО БЕ??? ЗАЩО СА СИ СТОЯЛИ НА СЕЛО???ПРИЧИНОСЛЕДСТВЕНИТЕ ВРЪЗКИ ЗА ТЕКЕЗЕСАРСКИТЕ КАСКЕТИ СА ТРУДНИ!!!!Даже и през времето на Дан Колов когато българите са заминавали за САЩ селата са били села - а не крепостници на комунистите!

76

Анонимен

преди 6 години

Комунистите "превъзпитаха" българските селяни...научиха ги да нехаят - научиха ги, че слаба...или добра реколта - нямат значение !Мизерните заплати на кооператорите са си били все същите! Защо да се трепят - за нещо, което не е тяхно?

75

Край

преди 6 години

И понеже сме демокрация - думата свинe / животни които се колят за коледа/ се оказва цензурирана.

74

Край

преди 6 години

Малко цифри. Броят на едрия *** в България през 1990 г. е бил 2 350 000 а към момента е 568 000. Спадът при козите и овцете е още по-голям от 18 000 000 до около 1 000 000. От 1989 г. броят на свинетe е намалял 7.Това е положение господа демократи. И аз скачах по митингите - Прощавай ТАТКО.

73

Анонимен

преди 6 години

И когато братушките ни "освободиха" от турците са немеели пред българските ниви, и градини...пред ваклите стада!А на този с "поминъка" ще кажа:Кой откъсна българите от земята?Комунистите!!!!Обща безстопанственост!

72

Анонимен

преди 6 години

Сега на запад откриват биопродукцията!След 09.lX...тези гадове не искаха да купуват български зеленчуци! А те пращяха от нитрати...пръскани с тонове ДДТ...и толкова амониева селитра, че можехме с нея не 2 Небостъргача - а цял Ню-Йорк да взривим...Чернобилските марули ги дадохме на децата си - докато 500те богоизбрани семейства на другарЕто си внасяха проверени зеленчуци от запада в алуминиеви контейнери!Лъжци!!!!!!!!!!!@

71

Край

преди 6 години

Помнете - Българското село беше убито от поземлената реформа на Мозер и СДС от 1991г. - земята се върна така че средния собственик стана с по 7-10 декара - абсолютно безперспективно за работа. Селото беше окончателно довършено със субсидиите за пшеница и царевица и слънчоглед - това са култури които се работят без хора - само с машини. ПАРАДКСАЛНО - земеделците и пшеницата убиха селото.

70

nerealist

преди 6 години

Причината не е нито в османското робство, нито в социалистическата власт. Причината е в липсата на поминък, препитание, перспектива. Поколенията след 1990 год. бяха смачкани, премазани и изритани. Това е поколението на тези, които сега са на 35-45- 50 години. Поколение, което беше игнорирано цял живот и сега пак е отхвърлено от управляващите. Поколение, което преживя много превратности и никое правителство не се замисли как оцеляват тези хора в тези тежки времена. Сега за демографията пишат!?

69

Антикомунист

преди 6 години

Искахте комунизъм,ами имате го,да ви е честит! И празнувайте,днес е рождения ден на. ..тато ви!!!!

68

Анонимен

преди 6 години

*** за какви Швейцария и Франция говорим..И Гърция...и Тулция...и Испания...и Холандия нямат села...едвам смогват да си внесат българска продукция - гнилите капиталисти...и селата им без социализъм - ядат доматите с корените!

67

Анонимен

преди 6 години

И светлия социализъм победи - днес водещи концерни са Сердика....и Своге...Размазаха Нестле..и Милка....шоколадовите ни бонбони доминират световните пазари....и Линд ...е клон на Захарна Фабрика...а Тоблерон се прави в Пазарджик..жалки лъжци!

66

Анонимен

преди 6 години

Чудно....защо ли днес Селскоската техника иде от омразния запад ...а не от Русия? Защо селата в Байерн...В Австрия...Швейцария...Южна Франция...приличат на излезли от приказка на братя Грим? Нещастници - преди да лъжете - се огледайте !