Мисля, че по-скоро усилията (и парите) трябва да се концентрират в отглеждането на тъкани и резервни части за човека от собствените му клетки. За да не се налага да висиш на опашка за трансплантация и после цял живот да си на супресори да не отхвърлиш органа или частта присадени ти от донор.
Няма нужда от месо, направо давайте хапчетата. От какво са направени те? Ще разберете, ако гледате фамозния Soylent Green (1973) с Чарлтън Хестън.
До АнонименОтглежда се ин витро, няма генно инженерство....бегай от тука ве ... щом има намеса "отвън" в делата на природата - е живо гмо, пък ти можеш да си наричаш като искаш ...
Може ли да си представите какво е пилешкото щом като този пепоръчва децата от 2 до 18 годишна възраст да не го ядът? Аз ще ви кажа. В пилешкото има химия. Много от народа даже и представа си нямат как от едно излюпено пиленце за 3 седмици става кокошка започва да снася яйца а след няколко години отива в птицекланницата защото вече се е изчерпало и става само за месо. А в това месо дето ви го продават са се настинили много хубави ракови клетки които влизат във вас и резултата е плачевен!
В общи линии се взимат точно тези клетки от животното, които изграждат да речем вратната пържола, дава им се протеинът, който ги стимулира да изграждат въпросните тъкани и се поставят в био реактор (ин витро), симулиращ средата, в която би трябвало да растат. Няма общо с ГМО, това не е организъм, а отглеждане на тъкан, на тъканта не й се прибавят неестествени свойства като при ГМО-то.
"че то какво е?"Това е култивирана тъкан, а не генно модифициран организъм (ГМО). Разчита се само на клетъчен растеж, клетките биват стимулирани да изграждат мускулна тъкан. Тъканта не е организъм.
До 2Много ми харесват подобни коментари от хора които дори не знаят какво точно е ГМО. Чули сте нещо някъде из интернет и до там.
бил гейтс ряпа да яде, ние в БГ от кога се храним с изкуствено месо,мляко,сирене,масло,хляб..............и т .н.............и т.н...........
А съобразено ли е с човешката генетика? Да не стане като с ГМО-то - супер е, супер е и накрая рак.
Освен промененият вкус обаче, засега няма данни как би повлияло това месо върху здравето на човека.е ше разберете ... като му дойде времето...
Изкуствено месо – ще ядем ли в бъдещето пържоли без мазнини?