106

Петя

преди 6 години

Никакви домашни нямат.За три години дъщеря ми няма нито една домашна.Питам нея какво вземат за да и помагам специално по математика.Това лято бяхме в България и плащах на учител за да я подготвя.Госпожата беше в шок от това какви елементарни неща не знае.Така че този хърватски журналист може би идва от някое село и за него това е кото дисниленд.Нашето образование е сложно но в много случаи откривам по добри резултати от това в Швеция.

105

Петя

преди 6 години

Здравейте! Живея в Швеция и също имам дете на 11 години.Не съм съгласна с това което е написано.Искам да споделя от опита си с училищната система в Швеция.Децата не носят тежки чанти защото учебните помагала са от училището, имат стол с храна с две менюта но това не значи че е страхотна храната, имат компютри за ipad незная и много мили млади учители но.....!Наказания относно нагли ученици няма, дисциплината е под всякаква критика и учителите напускат нон стоп.

104

Анонимен

преди 6 години

Като им е толкова добро образованието защо им трябват стотици хиляди специалисти от чужбина а не си ги обучат сами ? А като са толкова работни и съвестни,защо им трябват и толкова много нискоквалифицирани работници.

103

Анонимен

преди 6 години

Бе то на богатия му е лесно да се глези. Все едно да сравнявате наше дете на богаташ и бедно дете - това е сравнението между двете държави.

102

съндърлъ мъндърлъ

преди 6 години

Лично впечатление от ,, поромчено,, училище на село:-Има риба на скара и катрофено пюре в столова-оооо не хвърляй в кошечто-След пет минути минути , са на сладкарницата за хот-дог.Няма страшноо държавата плаща и в двата случая на ,,ромлянското,, училище и на *** за помощи.Същото е с учебни пособия и т.н.Ние сме бетер Швеция, за някои де.. А за ,,ученето,, е отделен въпрос,

101

Карина

преди 6 години

Елкa ханъм не престава с Ислямската Джихадистка пропаганда! Швеция е един от първите нови, ислямски апендикси на Ислямския Халифат! Историята от "публикацията" е изопачена! В Днешна Швеция за едно бяло, християнско, европейско семейство - като визираното такова хърватско, единствената реалност е да бъде обявено за "расистко", "фашистко" и т. н. За да се получат цитираните облаги, семейството трябва да бъдат кафяви мюсюлмани, например Сомалийци, Еритрейци, Иракчани или Бангладешци! Швеция е аут!

100

шашнат

преди 6 години

Как ще ги стигнем шведите ? Със суджук-изпълнения ,или с консултации от "Цанков камък"?

99

Анонимен

преди 6 години

Авфвфвторката смята да прави преврат на Бойко заради несподелена любофф или заради несподелени луканки, ако смея да попитам?

98

Палмето

преди 6 години

В Швеция спирките на градският транспорт са с вградено подово отопление/реотани и на пара/ още от преди 30г. Къде сте тръгнали да се мерите с шведите ? Бих казал че в България,все още има не утопляеми училища,но на фона на масовото закриване на такива,по-добре да си замълча.

97

а у нас

преди 6 години

в българското училише се грижат много за ромите ученици, може да не могат да четат, но закуски и обяд безплатни вземат, даскалицата е гладна и подсмълча когато ромите ядат,могат даже да бият даскалицата, наше училище, ромско, а не българско.

96

легионер

преди 6 години

И на децата на всички *** ще осигурят такива екстри? Това е просто несериозно. Тази система няма да издържи дълго колкото и да я захаросват и пудрят. Варварите ще им разкажат игрите на тия. Шведите и всички западняци още витаят в облаците, но ще им се наложи да слязат на земята.

95

Българин

преди 6 години

Предлагам да въведем в България данък общ доход 70% както в Швеция и заплатите автоматически ще скочат на 5 хил евро минималната и ще живеем богато като шведи. С 10% феодален данък не стават работите, трябва да се вдигне данъка поне на 60-70%!

94

Анонимен

преди 6 години

За справка на някои коментиращи - мюсюлманите в Швеция са под 5%, в Бг са 8%. Да, данъците са високи, но няма непредвидени разходи и страшно много неща, за които в България се плащат големи суми от личния джоб в Швеция се покриват изцяло от данъците. Със жена ми спестяваме около 60% от доходите си всеки месец, а живеем в къща.

93

Анонимен

преди 6 години

За всичко това са необходими 50-60% данък общ доход и 60-70% данък печалба. Не става с феодалния данък десятък в България. И с много държавни компании в чужди страни, които да източват пари за Швеция от либерални аборигени, които лъжат, че всичко трябва да е частно и платено.

92

Анонимен

преди 6 години

Ти си проcта кpaтуна, как мислиш, защо червения режим не си направи мафия когато беше на власт?

91

до 99

преди 6 години

А кой мислиш стана мафията и държавните крадци след разпада на червения режим ? Мислиш че червените легнаха да спят, докато други нови сили крадяха ? Толкова ли си ***, че още не ти е ясно как едните са ти висели на гърба преди, после са те ограбили, а сега са "новия" елит ? Колко години тъпотия можеш да носиш на бой ?

90

Виктор

преди 6 години

Офф, чета коментарите и се отказах ...е.ати простия народ сме...

89

Марин

преди 6 години

Шведите бачкат здраво и плащат много по-големи данъци от нас. Освен това всички се осигуряват на това, което получават и не взимат пари под масата, както правят болшинството люде тук. Там хората се учат и създават, примери много : Сааб, Волво, SKF, ... Тука само рев, държавата ни била виновна и си хвърля фаса в сухата трева.

88

шматка

преди 6 години

Айде стига сте плакали на чужд гроб.Много хубаво не е на хубаво.Точно в Швеция обличаха момченцата в розови роклички да разберат колко е хубаво да си гей.

87

Рая

преди 6 години

Хубава си беше образователната система на времето но от безотговорното,немарливо и просташко отношение на българските политици към образованието и самите българи с пъти унищожиха образователната система ,готовата работа,утъпкания път го заличиха пишман политици убиха всичко добро изградено с много труд ,градивност и любов.