34

до Читател

преди 6 години

Що да нямат къде да ходят ? Масово са продавачки по Лафките . До там ги докараха господата от министерството

33

Читател

преди 6 години

До nerealistЕто защо. 1. Защото старите учители няма къде да ходят и щат не щат, ще търпят. Ако си работил 30-35 години като учител, какво друго ти остава? 2. Защото в скоро време предстои много и много учители, достигнали пенсионна възраст, да напуснат образованието. Е, нали трябва местата да бъдат заети. Ето, затова са грижите за младите. За по-старите е ясно: кучета ги яли. Ама и младите да гледат и да знаят какво ги очаква след време. младостта е преходно състояние.

32

Рок енд рол

преди 6 години

Значи сме на едно мнение - и аз казвам, че цялата система не е наред. :) Темата е много дълга и ми се отваря работа в момента. Тъй, че сега не мога да пиша повече. Лек ден!

31

до nerealist

преди 6 години

Да , ще го изритът , защото на системата и е угодно учителите да са млади за да пестят от клас прослужено време .... Сега разбрали защо искат млади учители ?

30

до 33

преди 6 години

Аз дадох примера за да стане ясно че цялата система не е ок . От целодневните занимания до отсъствията . Намирам за пагубно и безсмислено да карат някакви насила да учат . По добре да им намерят работа , няква земеделска или друга за която не се изискват особени познания и да се задължат да я вършат .... Толкова от мен

29

nerealist

преди 6 години

Защо по ТВ и други медии постоянно се говори и пише за МЛАДИ учители? Защо в тази професия се прави селекция по признак млади-стари? Никой не пита програмистът, лекарят, инженерът, стругарят, шивачката дали са млади или стари.Защо се игнорират обучените учители на възраст 35-40-45 години? Младият учител след 5-6 год. ще стане на 30год. Какво ще се случи? Ще го изритат, за да назначат следващия 24 годишен? Първото намерете работа на 35-40 год. готови учители, през това време подгответе нови.

28

Рок енд рол

преди 6 години

Не. Не те познавам, за да кажа каква си. Говоря по принцип. А как живея си е моя работа. Нямам нужда да се обяснявам.

27

Анонимен

преди 6 години

Абе в България има едно много странно явление, хем огромна част от хората се тупат в гърдите, че са идеалисти, хем само за пари говорят. Смешно е някакъв си псевдоексперт да ми обяснява, че учител се става заради пари, това просто не е такава професия и никога не е била!

26

до 30

преди 6 години

На простичка ли ти приличам ? Сигурно изкарвам повече пари от теб и живея 5 пъти по щастливо и спокойно .

25

Рок енд рол

преди 6 години

"Нищо странно не виждам. Аз като бях ученичка всички бяхме така , водеха ни че ходим и толкоз . Хем им е тихо и никой не ги закача , хем и нас никой с нищо не ни занимава . Оценките фиктивни , имах съученици без бележници за цялата учебна година . Накрая класната им ги написа на хвърчаш бял лист ако искат да ги покажат на родителите си , ама на дали..."...Както вече казах, при нас не беше така. Следва логичния въпрос "Кой има полза от опростачването на нацията?" Въпросът е риторичен. :)

24

Да бе, да

преди 6 години

Само си приказват тук там и ...нищо.То и да дадат голяма заплата новите учители са си неграмотници.Нали са плод на последните 25 години подобие на образование.

23

до 27

преди 6 години

Да , намирам го за напълно нормално . Виждаш ли каква несправедливост се е случила с теб ? И сега сигурно трупаш яд към кифлите? На нас ни пишеха 3-ки . Не по високи оценки , но да не си мислиш че това има значение по нататък в живота ти ? Не , няма ....

22

до 23

преди 6 години

Родителите ми никога не са ходили на родителска среща от 9 до 12 клас . Никога ! Домашни също нямам спомен да съм писала . Учителите не са се оплаквали от мен просто защото не ме виждаха ... Как би могъл да се оплачеш от някой който го няма ? Те всъщност са доволни когато те няма , защото 1 по малко им създава проблеми. Класната беше забранила да ни се пишат отстътствия , затова нямаше как да останеш и в същия клас . Живот !!!

21

запознат

преди 6 години

Напълно съм съгласна с 12 коментар. Справка: СУ "Йоан Екзарх" град Шумен

20

до 20

преди 6 години

Никой не ме задължавал да седя 7 часа по 40 минути с хора които не харесвам, да уча нещо което не харесвам . Я се замисли какво насилие е над личността цял ден да те занимават с неща които не те вълнуват ?

19

Рок енд рол

преди 6 години

До до 20.А аз когато бях ученик не беше така. Пишеха се отсъствия, проверяваха се домашни, за оценките се учеше. И родителите не скачаха на учителите, а на децата си, когато имаше оплаквания от тях.

18

до 20

преди 6 години

Така си и завършихме , никой не е повтарял . Всичко си беше ок . Това са едни от най - забавните ми дни когато имах пълната свобода да правя с деня си каквото по желая .Ето затова и днешните деца не искат да ходят на училище . От претрупване с материал нямат никакво свободно време за хоби , забавления , приятелства , любов....и ги избива на агресия . Ние нямахме агресивни деца в класа , защото бяхме свободни да бъдем където си поискаме

17

до 20

преди 6 години

Нищо странно не виждам. Аз като бях ученичка всички бяхме така , водеха ни че ходим и толкоз . Хем им е тихо и никой не ги закача , хем и нас никой с нищо не ни занимава . Оценките фиктивни , имах съученици без бележници за цялата учебна година . Накрая класната им ги написа на хвърчаш бял лист ако искат да ги покажат на родителите си , ама на дали...

16

пед.съветник

преди 6 години

За 560 лева , как е да ходиш да дириш шведи в махалата . Добре ли ? Кажете

15

Неа до 12

преди 6 години

Поздравявам Ви за коментара !