13

Анонимен

преди 6 години

Преди няколко години посетих въпросният фест, бирата струваше 9евро за литър и сервитьорите закръгляха автоматично на 10.А бира се пие в големи количества ,така че работниците не карат само на 8 евро на час. Почти всички сервитьори бяха немци.Имаше и яки каки дето мъкнеха по 5 литровки в ръка.

12

Запознат

преди 6 години

Не, че нещо, но да ви светна. Минималната заплата тук е около 8,70. Зависи в кои град работиш. Тези прословути 128 лв са едно нищо, сами можете да разделите заплатата върху часовете и да получите, че това е дори под минималното. А сега за месечните заплати - 3200 и 4000 лева...минималната заплата за чистач е 1600 евро на пълен работен ден. Изглежда много, но след данъци е 1000, като си платиш наема остава 500. С 500 евро в по големите градове се живее като мишка :) Няма място за сравнения

11

V

преди 6 години

8 евро за Мюнхен е нищо. Готино е, ако се закачиш за някой, я с люлки, я с брецета. Бакшиши има доволно. Въпросната група "Българи в Мюнхен" е много добър начин за гледане, аджеба какви хора има там. От нормални, работещи и интегрирани, по най-добрият начин българи, до *** и алитерали.

10

в България

преди 6 години

Аз на ден взимам по 300 лв.

9

ХМ

преди 6 години

България в момента работи на 10% от възможностите си.С една умна и градивна власт и бизнес за 10 години можем да постигнем 1/2 от германския стандарт ,ако задържим таксите и данъците на това ниво ще сме истински рай на земята.

8

Анонимен

преди 6 години

Това са средно 65 евро на ден. Ако работят 8 часа прави 8 евро на час което е минималното заплащане в Германия.. демек никой от немците няма да се навия за тези пари да работи на високи обороти.. и затова се търсят българи

7

Анонимен

преди 6 години

За октоберфест първо искам да знам кой ше кара камиона с бирата.

6

Анонимен

преди 6 години

"Работата е временна, само в рамките на фестивала, затова е подходяща най-вече за установили се в Мюнхен и околностите българи, поради което е от 16-и септември до 3-и октомври."Ако оцелеете след атентата, получавате допълнителен бонус.

5

нн

преди 6 години

Германците знаят как да плащат. Като свърши феста, попитайте някой българин изкарал тези 2304 лева как е? Досещате се за отговора нали, и три да дават на следващия без мен.

4

Анонимен

преди 6 години

"128 лв. на ден очакват българите, решили да поработят за веселбата на другите."Да обикаляш на масово събитие в Германия със съмнителни тъмни субекти в тълпата, в очакване на "Аллах Акбар", офертата наистина е един път.Ако добавите служебни бронежилетка и огнестрелно оръжие към офертата, ще се навия.

3

Анонимен

преди 6 години

Това са си много пари както и да го погледнеш. Сега разбирам защо всички се насочват към Германия.

2

Провансал

преди 6 години

А в София местните софиянци са принудени да вършат най-нискоквалицираната работа, тъй като при наем 600 кинта никой от прованса няма да дойде да работи за запта 500-600 лв, затова местните жители от панелките действат като ниско платен обслужващ персонал.

1

Анонимен

преди 6 години

"Във Великобритания продължават да се търсят основно болногледачи срещу 17 лева на час."Ми да продължават да търсят! ако малко поне "късаш" английски, ще бачкаш за 2 пъти по-малко в България в някой колцентър и ще ти е сто пъти по-добре! За 17 лв на час да ринеш ла*на. Трябва много да се мразиш!