71

чужбина

преди 6 години

Стигате с тия цифри колко милиона българи работели в чужбина. Голямата част от тях няма да се върнат никога в България или ще си дойдат след пенсия. Така че ако иска и 10 млн. да работят зад граница това не оправя положението тук в България. А положението в България може да се промени само от нас, живеещите тук. Така че в тая посока трябва да се мисли, а не да хленчим къде били половината българи, щото дори и да се върнат още утре 1 млн от тях, няма да има къде да работят.

70

Анонимен

преди 6 години

И как ще спреш да ги плащаш, като тия вноски автоматично ти ги удържат от заплатата.Е..освен, ако си "самонает", но мнозинството работна сила в страната не е.

69

Shark

преди 6 години

До 76. Има какво да се направи. И то е много просто - спираме всякакви вноски за пенсии. Сумата, която се удържа всеки да си я спестява както намери за добре и ако желае разбира се. Само че за да стане това трябва да сме единни като народ, а ние не сме. В този смисъл си прав, че практически няма какво да се направи, защото сме овчедушни.

68

упс...

преди 6 години

А, пенсионните осигуровки които плащаме под формата на удръжки от заплатата докато работим къде изчезват?Или може би неокапиталистите са решили "с един куршум да ударят два заека"- да оставят възрастното население без средства за препитание и медицински услуги- да съкратят "ненужното" употребено население на планетата- да повишат печалбите сиИмаше едина серия в един фантастичен сериал в който "пенсионерите" получаваха едно ХАПЧЕ след като достигаха възраста за пенсия!Това ли ни готвят?

67

Shark

преди 6 години

Тогава защо плащаме. Аз не искам да плащам за нещо, което няма да получа.

66

Ако

преди 6 години

Това безумно управление продължава,това със сигурност ще се случи,но младите си мислят,че са много далеч от пенсионирането,но времето неусетно лети.

65

Анонимен

преди 6 години

Най-лошото е че частните пенсионни фондове са в същото положение, и малко хора си дават сметка ,че минаха 15 години от съществуването им и след още няколко години ще започнат да изплащат вноските на първия випуск и тогава ще стане ясно, за какво похарчиха парите от вноските ни.

64

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

преди 6 години

АМИ НАПЪЛНО Е ВЪЗМОЖНО ДА НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ... НАЛИ ДЯНКОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА "БОРИСОВ 1" ОКРАДОХА ПЕНСИОННИЯ ФОНД...

63

Анонимен

преди 6 години

В България има около 2,5 милиона пенсионера. За 1 пеннсионер трябват поне 3ма работещи, независимо дали е държавен или частен фонд. А работещите в България са по малко от пенсионерите - няма как да стане. Сега пенсиите се плащат от дългове, но 2020 спират еврофондовете и кредитирането, спитат и пенсиите, това е положението и нищо не може да се направи.

62

Анонимен

преди 6 години

Колосалната спънка е съдебната система. Съдебната система трябва да се реформира.

61

Анонимен

преди 6 години

Проблема е в пенсионно-осигурителния модел и по-точно неговия солидарен принцип. Още по-колосален е проблема с изключително ниската финансова култура на българина, да не кажа тотална неграмотност - на поне 90% от българите капиталов пазар е нещо абсолютно непонятно.

60

popa

преди 6 години

спокойно, след 2-3 седмици ще почнат статий че бежанците ще дойдат тука да работят и да създаяват пенсии ..

59

Не, не е възможно

преди 6 години

Не е възможно да останем без пенсии, сигурно е. След 2020 няма да могат да се плащат пенсии, всеки актюер който работи в животозаграховането ще го подвърди. Който взимал пенсия - взимал. След 2020 няма вече пенсии.

58

До 69

преди 6 години

Другарю доста си *** - в САЩ такова животно "пенсионна възраст" не съществува и никога не е съществувало.

57

Анонимен

преди 6 години

ДО 66 което ще даде възможност на млади хора да си намерят работа тук, а не да бягат в чужбина.....Проблемът е, че повечето от младите сега не стават за нищо: полуграмотни, неквалифицирани и най-главното - мързеливи.

56

Анонимен

преди 6 години

ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ ДА СЕ ВДИГНЕ НА 70 ГОДИНИ И ЗА МЪЖЕ И ЗА ЖЕНИ. ТАКА Е В САЩ.ТУК МНОГО ЕВРОАТЛАНТИЦИ НАЛИ ХАРЕСВАТ ВСИЧКО АМЕРИКАНСКО, НЕСЪМНЕНО ЩЕ ХАРЕСАТ И ТОВА.Аз отсега си заделям средства за старини, макар че има още много врема.

55

Жоро

преди 6 години

На 33 години съм с почти 14 години трудов стаж и никога не ми е и минавало през ум, че ще вземам пенсия...яд ме е само, че сумати пари съм дал на тази държава...но се надявам скоро да прекратя тази порочна практика :)

54

луди

преди 6 години

То ще е чудо ако има държава след 20 г., те за НОИ се притеснили. НОИ и Здравната каса са едни пирамиди с неясен край, но пък за сметката на това 2 млн. работещи са оскубани колкото може, за да хранят 1 млн. държавни служители (лекари, учители, полицаи, депутати, съдии, прокурори, общински власти, чиновници и списъкът е дълъг, но техните заплати, пенсии и отпуски идват от бюджета), 1.5 млн. пенсионери (техните внесени пари ги откраднаха преди години още), 1 млн. "инвалиди" , 1 млн. римляни

53

Анонимен

преди 6 години

Ще се облекчи системата ако първо се премахне правото и на пенсия и на работа. Избираш или работиш или получаваш пенсия. Това ще премахне ранното пенсиониране. После много от възрастните хора, които са вече в преклонна възраст, но все още работят, ще освободят много работни места, което ще даде възможност на млади хора да си намерят работа тук, а не да бягат в чужбина. Завърналите се в България тук ще създават семейства и ще раждат деца.

52

Анонимен

преди 6 години

В Германия днес удържат ергенски данък на всички навършили 20 години и без деца. Това сигурно има връзка с пенсиите.