54

Стефан

преди 6 години

Кога ще го гласуват?

53

Анонимен

преди 6 години

И сега к'во? т.н. "роми" ще трябва да си купуват и дипломи ли?!

52

111

преди 6 години

45 % от първокласниците не са с Български майчин език. Отдавна ни продадоха нашите управници и връщане назад няма. Успаха ни, излъгаха ни и продадоха държава на 1300 години история. А някога хората са я бранили с кръвта си.

51

Анонимен

преди 6 години

Случая в Триград, момче на 16 години блъсна туристи с кола. Имаме лице на 16 години, за това дали има книжка не стана въпрос. Как и чий автомобил е взело и как собственика му го е дал също не се повдигна като проблем. Повдигна се като проблем, че селото нямало тротоари и че лицето не е утрепало туристите.

50

От 51

преди 6 години

За шофьор се иска човека да е грамотен, а това за съжаление сега се доказва с диплома, а човекът всъщност може да е неграмотен и не става дума само за фалшива или купена диплома. Това, че няма повтаряне на класа, води до получаването на диплома и от неграмотни младежи. Изискването за 10 клас явно е направено с някаква съвсем друга цел, а не просто човека да може да прочете и разбере правилата. Може би просто искат да намалят броя на шофьорите българи, защото онези от гетата карат и без книжка.

49

Анонимен

преди 6 години

Който си мисли, че с един шофьорски курс се става шофьор е много наивен или просто не знае за какво става дума. В случая има базисни неща, за да може някой евентуално да стане шофьор. Първото е да може да прочете и научи правилата за шофиране, т.е. Законът за движение по пътищата и Правилникът за прилагането му. Вярно е, че много хора учат само по листовки, но после слушаш от тях какви ли не дивотии за правилата. Трябва и човекът да е в състояние да прочете и разбере какво пише по знаците на път

48

Анонимен

преди 6 години

Имам друга идея. Защото просто не изчистите корупцията, не направите тестовете с два пъти повече въпроси, не вдигнете часовете за курмуване на поне 100 и нека шофьорският изпит, да е малко по-труден и обективен. Не, не ни трябва, да е в 12 клас, защото образованието от 8 до 12 клас, реално погледнато е нужно, само на хора, които желаят да следват в университети, поне когато говорим за общообразователните училища.

47

До Шаранчо

преди 6 години

Става дума за необходимо, но недостатъчно условие - да може да чете и пише, за да може да прочете правилата за движение и какво пише по пътните знаци. А дали става или не става за шофьор е след това, т.е. това което ти пишеш и всеки ги знае е след това. Неграмотността сред шофиращите в монета е страшна и става все по-зле. Като видиш някой неграмотен на магистралата, да кара срещу теб в насрещното, какво правиш, а подобни случаи зачестяват - отнемат предимство, карат в насрещното, минават на ч

46

А бе

преди 6 години

Шофирането не е кой знае каква философия,7-ми клас е напълно достатъчен,ама да е истински,а не купен.По-важно е шофьорите да бъдат научени на респект или поне страх от закона.Ама как да стане като проблемния етнос извършва убийство без да се замисли,та какво остава за шофиране без книжка и прочее????

45

Една добра идея

преди 6 години

Ако искаме да образоваме "шведите",трябва да ги ударим в най-болното място-гласуването!Най-голямата ценност на един р*м е неговия глас!Ако го загуби става безинтересен за отговорните фактори.Как да стане ЗАКОННО това?Ами премахват се номерата в бюлетината и се въвежда напълно машинно гласуване,при което подредбата на партиите/кандидатите ще е в произволен ред И ЩЕ СЕ РАЗМЕСТВА СЛЕД ВСЯКО ГЛАСУВАНЕ!Който не може да чете на български-ГОРИ!Тогава да видите как ще се юрнат да се ограмотяват!

44

Шаран-БГ

преди 6 години

Може прекрасно да чете и да пише, а за водач на МПС пак да не е годен. Когато карах курса за шофьор, имахме "колега" инженер-химик с дипломи от две средни и висше -химия. Теорията знаеше чудесно и бе много приятен и добър човек. Казваха, че и в завода , където работел, много го уважавали и обичали.Беше по-възрастен от нас с около 10 години. Седнеше ли зад волана на практика, водеше автомобила от левия до десния бордюр и обратно. Така и не хвана правата линия на пътя - не на Партията !

43

анонимен

преди 6 години

колко години си пишем по този вьпрос навьршени 18 години и завьршено среднообразование а вие ми слагате минуси но моята теория се доказва всеки божиден и нощ аз на пешеходната пьтека се чувствам наи застрашена

42

Реалист

преди 6 години

По-добре е просто да се прави проверка дали този, който иска книжка, може да чете и пише, без значение каква диплома ще представи - за 7-ми клас, за 10 клас, за висше образование и т.н. Дипломата е едно, а това дали може да чете и пише е нещо съвсем друго.

41

сминдух енд чесън

преди 6 години

Скоро шофьорската книжка ще е недостъпна и за депутати.

40

Анонимен

преди 6 години

Общо взето, въпросът е да се направи така, че да не можеш да си хем мangaл, хем шофер. За твое собствено добро е, хората драйфат като видят и едното, и другото.

39

Анонимен

преди 6 години

Toва няма как да не занижи стойността на образованието, защото гадните шоферски амеби винаги намират начин да се размножават.

38

прагматик

преди 6 години

Диплома лесно се взима. Обаче, изпит по грамотност в кат ще е по-лесен за контролиране.

37

W

преди 6 години

"Народните представители коментираха още, че при създаването на новия закон трябва да се потърсят данни и за това колко младежи завършват 7-и клас и колко 10-и клас с цел да се види дали ще има ощетени"АМИ ВИЖТЕ КОЛКО НЕ ЗАВЪРШВАТ 3-ТИ КЛАС ДА НЕ БИ ДА ОЩЕТИТЕ И ТЯХ И НАПРАВО ИМ РАЗДАВАЙТЕ КНИЖКИТЕ.......

36

Анонимен

преди 6 години

Голям праз!Сега и дипломи раздават, дори за висше образование, на всякакви неграмотници, че шофьорските книжки ли ще са проблем на същите?

35

Валериан

преди 6 години

Ем, като им се спрат соц."помощи"(законно), майчински(само за второ дете), инвалидните... Като им се вземат фалшивите книжки и дипломи... Да им съборят незаконните постройки и бай ***.гау бързо бързо сам ще се изнесе къмту по--"толерантния" "запад" да бие, кради и изнасилва други страни и народи.