191

Анонимен

преди 6 години

Шуробаджанащината, расизмът, "мои хора, твои хора", краденето това не са белези на капитализмът. А в България е така. Т.е. със комунистически средства се строи капитализъм. Няма как да стане.

190

Динко

преди 6 години

В България, фирмите укриват данъци чрез счетоводни трикове. Често се случва една година да имат огромна печалба, а следващата огромна загуба. Това се прави, за да не се плащат данък печалба. Действително, парите са отишли в джобовете на директорите.Освен това, всяка втора фирма НЕ осигурява своите служители на реална заплата. След толкова укрити данъци, в същото време, по статистика, с такива огромни печалби, робовладелците не успяват да платят достойна заплата на своите служители.Мафия!!!

189

Анонимен

преди 6 години

Ами тук си продължава комунизмът. Не може да градиш капитализъм с комунистически отношения.Например и до днес "работиш не работиш взсимаш еднаква заплата с другия".Сега даже се *** още повече, защото сега всичко е на договорка с работодателя. Някой се договоря на едни пари, но другият, който работи същото не взима тези пари, защото не е могъл да се договори за същите пари, т.е. работодателя не е поискал да му ги даде. И човекът напуска.Странно как тук от ден на ден става по-зле.

188

Анонимен

преди 6 години

213, нашите университети не те учат дори на това.Добре, че поработих известно време в чужбина, та видях как стават нещата.

187

Анонимен

преди 6 години

Ако си завършила Икономика - нямаш право да даваш мнение защото икономиката не е наука.. Не всичко което се учи в университет е наука..

186

Ф.С.В.

преди 6 години

За първи път чувам-как с работници търтеи-имаме БГ милионери и миллиардери - Явно това е някакъв Световен Феномен-с мързеливи работници -Бизнесмени с милиони яхти коли самолети - Би трябвало и БГ бизнеса да е беден -да ходи с евтини дрехи-все пак той иска да плаща по 400лв за 12 часа труд-Странно - Хотелите в Бг нощувката не е 10 лв -а е 200 лв - Храната не е евтина а е по скъпа от Англия даже - Горивото също не е евтино Но Лукойл винаги е на загуба - Странно е)-Явно БГ Бизнеса ни мисли за слепи

185

ало

преди 6 години

какво говори за средно европейски проценти спрямо средната заплата за ЕС. Това може да се приложи, когато делът на сивия сектор намалее до средноевропейския. Тук всяка втора фирма не осигурява на реалната заплата, така че, няма начин това нещо да се приложи. В БГ работодателите плащат минималната (на която осигуряват) по банков път, а другот - кеш, на ръка и в брой.

184

Анонимен

преди 6 години

До 211 Университета не е длъжен да те учи на подробности .. за кефа на някой работодател.Добрия университет те готви за следващите 50години, и да можеш сам да се обучаваш.. А работодателя мисли за 2-3години напред .. Имаме разлика в хоризонтите на виждане - мнението на университета и работодателите няма никога да съвпадне..

183

Панталеев

преди 6 години

Какво правим София ,Фирма Колор Студио , заплата 1200 лева,но те осигуряват на 500 лева Работодателя има право

182

Анонимен

преди 6 години

Назначавай хора с български дипломи тогава, да видиш как е.В нашата фирма имаме вътрешно обучение и ми е било сто пъти по-полезно, отколкото дипломата.Образованието ни е под всякаква критика.

181

breaking news

преди 6 години

"По последни данни масово български квалифицирани кадри емигрират в държави с по-ниска минимална работна заплата." най-страшното от всичко е, ако този представител на "българският бизнес" си вярва на думите.

180

Ф.С.В.

преди 6 години

Странно е да кажеш че тези 0.6 % увеличение на заплатата (0.60 ст на 100лв) ГОНИ Бг работниците в Чужбина - Това само някой *** като Велев може да говори- Явно Бг бизнеса е толкова нещастно алчен че му пречат тези смешни 0.6 % - Бизнеса няма работници заради собствената алчност подкрепена от законите на Политиците от 27 г назад и изгони ТОЧНО 2 мил българи от БГ - Сега Бизнесът иска да няма мин заплата тя да е социалният мин за ЖИВОТ 300ЛВ - ТОВА ще е "СМЪРТТА" на БГ БИЗНЕСЪТ-ЧЕСТИТО!!

179

Я, па Я

преди 6 години

Истината е, че в БГ нещата са много зле, ама много зле и за това са виновни БГ куфарните чорбаджии на БСП, либерастичните модерни технократи на Костов ин техните грантаджииски икономически институти и разбира се надупените ни и за 30 гроша готови на всичко политици, подпомагани от беззъбите синдикати. Резултата е плачевен две поколения в детеродна възраст се изнесоха от БГ. Тези дето останаха вече не искат да работят буквално без пари и БГ чорбаджиите са в паника.

178

Анонимен

преди 6 години

Ако инженер завършил MIT отиде да работи в Германия в германска фирма , при всички случаи ще получи по малко пари от инженер от ТУ-Мюнхен.. ако че MIT е на 1-първи място . а ТУ-Мюнхен на 30-40 място в рейтингите..В България се кланят на чужди дипломи понеже сме много зле .. скоро ще се кланяте и на Македонски дипломи..

177

Я, па Я

преди 6 години

До АнонименТочно така, но от едната страна са синдикатите както по рано казах, а те са страшна сила която си върши работата. Държавата е абсолютен гарант за изпълнение на договореното. Ако отидеш в синдикатите с оплакване и не ти се реши въпроса от там на татък синсикатите започват стачки по сектори и става страшно. Включително се подава сигнал в Гуардия ди финанца. Я пробай тук да си поискаш дължимото. Ха, ха.

176

Я, па Я

преди 6 години

За една и съща работа в БГ и Италия1. Доход в БГ - 800 лева не винаги не редовно. Прогнозирана пенсия около 450 лв. Няма начин за спестяване. Не плащах наем.2. Доход в Италия - 1800 евро, редовно. Пенсия за 10 г. тр. стаж около 450 евро, до 65 г. до 1200 евро, по 800 евро на стив всеки месец. Наема ми е 500 е. за 2 стаен, живея сам. Решавам да напусна и ще получа за 10 г. 10 брутни заплати. Това е около 25 000 евро. Разбира се не всички са така, без договор едва се преживява.

175

Анонимен

преди 6 години

Ще пореват още няколко години и ще се хванат за палците.Щом като тези нищожни 0.6% им бъркат в здравето, смятайте докъде са я докарали. Работете в чужбина, или си отстоявайте правата до край. Почнат ли да ви "работят" - айде, напускам.

174

Я, па Я

преди 6 години

Знам, че не можеш. Няма как да коментираш нещо което не си преживял и не знаеш. Нормално е. И аз не мога да дам коментар по ядрена физика. Идея си нямам за какво иде реч.

173

Я, па Я

преди 6 години

... Та, така. Карат работника да се съгласи да подпише договор по "партита ива" и получава цялата си заплата на куп, но самия работник трябва да се самоосигурява. Така в началото който се върза на тая врътка започна да взема почти двойно повече. Доста хора се вързаха и после горчиво съжаляваха защото чорбаджиите полека лека им намалиха заплатите и ... Но в Италия има синдикати, ама истински и доста чорбаджии фалираха заради тарикатлъка си. Сега на "партита ива" работят само имигранти и балъци.

172

Иван

преди 6 години

| АИКБ зове: Трябва да спрем да гоним кадърните си кадри!Плащаш с фъстъци, работят ти маймуни.