44

Wind

преди 6 години

"Майчиният език на 45% от първокласниците не е българският" - само това като види човек и му става ясно от къде идват проблемите. 10% турци, 35% "бразилци"... и по-зле ще става. Ако мислите, че сега е зле, изчакайте още 20тина години.

43

Дража Вълчева

преди 6 години

Е нали това беше целта на соросоидната банда ?

42

Анонимен

преди 6 години

До Безплатний урудВервам ти, личи си от написаното.Аз съм плащал, защото ценните неща не са достъпни толкова лесно.Лекциите на Файнман, например, са достъпни безплатно в нета, от 2014 година.Ама този пример едва ли ти говори нещо.

41

Безплатний уруд

преди 6 години

До АнонименНе съм платил за буква текст в учебник от както съм студен. Всичко от, което съм имал нужда е или онлайн или в много краен случай в библиотеката. *** и лигльовците сте станали

40

Анонимен

преди 6 години

А защо премахнахте безплатните учебници след 7 клас клас? Примерите за успели хора, които масово се лансират, нямат нищо общо с ученето.Всъщност, човек дори и да иска да учи, първото препятвие, с което ще се сблъска е високата цена на учебниците и книгите и таксите във ВУЗАма това е случайно, нали? Просто "материала е виновен", управниците-не.Вервайте им.

39

Въпрос?

преди 6 години

А диктаторът Живков какво образование имаше и колко грамотен беше или шивачът Станко Тодоров- осем години министър-председател.

38

Бау

преди 6 години

"Абитуриенти напускат училище ненаучени да се справят в реалния живот" принципно едно от нещата, което ме вбесява в учебните програми е, че не се учи нищо за реалния живот. Учи се за амебата и конструкцията и, но не и какво представлява държавата и какво трябва да прави младежа след като завърши. Младите ги пускат в дълбокото да се оправят без никаква професионална подготовка.

37

Анонимен

преди 6 години

Според мен до голяма степен за неграмотността на децата вина имат техните родители. В училище се преподават материали, които ученкът е длъжен да научи. Това не може да стане само по време на час, а е необходимо да се учи и у дома. А там задължение на родителите е да контролират какво научава ученикът и ако не се справя да му помогне. Тук обаче се появява сериозен проблем, защото обикновено родителите на тези деца са също толкова неграмотни и което е по-лошо незаинтересовани.

36

упс...

преди 6 години

За отминалия 27 годишен демокротично - либерален "преход" в Бг, вече нищо не ме учудва!!!

35

Анонимен

преди 6 години

Но пък даскалите не спират да реват за по-високи заплати!Отпуски по 4 месеца,качество-никаквоВ.земат пари за да пишат тройкина двойкаджиите.

34

До 45

преди 6 години

Абсолютно си прав,помня преди повече от 30 г. пак си беше така. Имах съученици които завършваха 8 клас в селски училища с пълно отличие,но там не преподаваше нито един дипломиран учител.

33

искрени и лично

преди 6 години

училищата са центрове на търговията с наркотици. Решете проблема с това - пък после учете децата. Излизали неподготвени за живота- да си призная честно и аз с толкова знания и титли не съм подготвен за скапания ви живот в тази държава.

32

Анонимен

преди 6 години

около 40% от 15-годишните български ученици са функционално неграмотни...е нали това искахте бе, пребоядисани партийци-капиталисти, нали това ви беше целта - *** народ от "мутри" и "кифли", който лесно се лъже да гласува, радва се на "ново", на "модерно", на "шарено" и е научен, че "смисъла на живота" е "много да работиш", за да си купиш на кредит последният модел ябълка, щото така по-лесно ще нае*еш кифлата от "б"-клас, с която всички искат да си легнат, тъй като баща и е дупетат

31

Анонимен

преди 6 години

Подзаглавието казва всичко-има ЕКСПЕРТИ, които са установили, че учениците напускат училището неграмонти.Имаме ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО СЕ НАПЪВА ДА СЪЗДАДЕ УСЕЩАНЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И УСИЛИЯ ЗА РАЗВИТИЕ.Вече не мога да не забелязвам лъжата и илюзиите, с които всеки ден ни успивате.

30

катето

преди 6 години

здравка вече на иска да чете и учи, тя в европето ще прогресира като даваща лесно,но винаги срещу пари пичка, ех като има катето такава рунтава" катеричка" и тя така ще прогресира-ще дава винаги срещу евро пичка.А която не иска да дава лесно пичка, даработи на крадливи български работодатели за по една жълта паричка, а като няма ида има и синдикати ще ходи със скъсана вехта поличка, но без *** отдолу, саде с пичка.

29

Чуден чудник

преди 6 години

Чудото на демокрацията бе!А също - хем живеем по "свободно", а изчезвамеИли - хем живеем по-богато, а изчезвамеСъщо така - ядем западни храни, тъпчем зачадни лекарства, а инфаркта и инсулта удрят 70% от българитеУж сме свободни, но едни "шефове говорят на една тиква за едни араби дето трябва да привмем". В същото време из цяла Европа настройват обществото срещу "евтините българи"Бе тази чудна демокрация никога не съм я разбирал!Само онези с дъгата и фалосите са ми леко интересни..

28

Анонимен

преди 6 години

Нима? Я стига, звучите като наемни оплаквачки на гробища.Това си е целенасочин и търсен ефект, но вие, естествено, трябва да демонстирате загриженост, за да не се усети някой и да ви обвини в злонамереност$..да се справят с реалността.$Коя реалност?D

27

Анонимен

преди 6 години

За всички е очевидно, че младежта е стабилно неграмотна. Но щом се пишат оценки по милост, няма повтаряне на класове и се търси рейтинг на училищата така ще е. Да не говорим, че много ог младите родители самите те в училище са били посредствени ученици и хич не са чели и са останали със съмнителна обща култура, та какво да се очаква да покажат и научат децата си. общо взето един порочен кръг.

26

кукуригу

преди 6 години

мечтата на момчетата отпреди 18 години беше да си бодигард-мутра.Защо им на мутритеобразование, нали могат да крадат чрез рекет."Рекет даден-рекет приет".Държава спривилегии на ***, ад за българите.

25

Анонимен

преди 6 години

Абе пичове и пички, стига само сте обвинявали училището. Повечето от вас са прости чалгари, егоисти и безхаберници, издрусали сте 1-2 гевезета и не ви дреме за тях. Не сядате с тях да четат, да пишат, да правят нещо друго. Ако учителят им се скара, ходите да се разправяте с него, що се кара на ненагледното ви лайне, което се държи точно като вас в час - без възпитание и уважение към никого. Е какво искате да стане?От маймунка - маймунки, от кратунка - кратунки. Погледнете първо себе си...