24

Анонимен

преди 6 години

Лозенец винаги е бил най-авангардният квартал на София. Само дето в последните години тълпите прииждащи *** се оптват да унищожат и него, както направиха с повечето квартали на Столицата. Живея от 16 години в Мелбърн, не се бях връщал в Лозенец от 4 години и трудно го познах. Толкова мръсотия, разруха и селяндурщина, никога не съм си представял че ще видя на мястото, на което съм роден и израснал.

23

Тц!

преди 6 години

До до 18 Напиши на Гугъл -Малките пет кьошета София- и виж къде са???????????????? Аман от всезнайковци!!!!!!!!!!!!!

22

Анонимен

преди 6 години

Не си спомням Сталин да е бомбардирал София и да е убивал софийски майки и софийски бебета, излязли на разходка в Борисовата градина. Докато Рузвелт и Чърчил направиха именно това и превърнаха възпитаника на Луфтвафе и последовател на Хитлер, капитан Димитър Списаревскис разваления самолет в национален герой.

21

ХАХА!

преди 6 години

До Анонимен Ми те истинските софиянци ,чиито дядовци и баби са бомбардирани от Чърчил, са с леви убеждения. Слугите на номенклатурата са с десни. Те затова нищо не направиха.Трябва да имаш поколения зад гърба си, а не целуване на *** за кариера в потеклото си , за смислен живот с резултати.

20

Факт

преди 6 години

Това е тероризъм...

19

Анонимен

преди 6 години

Потомствени комунисти да не се изказват на тема София

18

до 18

преди 6 години

Казах вече селяни да не се изказват неподготвени по теми за Лозенец.Малките пет кьошета са преечката на улиците Крум Попов, Милин Камък и Акация, близо до 35-то училище и читалище Г.С.Раковски.Това е емблематично място за Лозенец, не по-малко от спирка Вишнева, но това селяните няма как да го знаят.Те знаят това, което са прочели по вестниците или чули по телевизията, където също работят главно селяни като тях.Аз например днес научих че Халкидики било остров.

17

Анонимен

преди 6 години

Не забравяйте, че София свършваше на изток до Патриарх Евтимий. След него бяха казармите, а после поле - там, където е сега квартал Лозенец. Май имаше и село Лозенец, където е горната част сега. Колкото до този дето живеел на малките петте кюшета в Лозенец, то трябва да го разочаровам. Малките петте кюшета са близо до Седмочисленици, където се пресичат улиците Неофит Рилски, Шести септември и Хан Крум, а това не е Лозенец, а Центъра.

16

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНаистина старите лозанчани се изнесоха, но това важи за цяла София. Днешните новософиянци често изтъкват, че в София нямало софиянци и са прави! Обаче за Лозенец, понеже част от предците са ми от там. Това не е стар квартал, няма кой знае каква история. Много наследници на партизани има там, а това не са софиянци!

15

до 14

преди 6 години

Всъщност, да си от околностите на София е предимство, това сме най-старите софиянци, които сме в софийското поле от векове. Уточнявам, че селяните не сме ние, а придошлите по времето на комунизма. Думата селянин преди 9-ти не е обидна. Бившите собственици на земи сме започнали да викаме на прогресивните пришълци от провинцията "селяни"!

14

Анонимен

преди 6 години

Старите лозенчани отдавна се изнесоха в Щатите и Канада. Апартаментите ми в Лозенец бяха купени от разни селинджъри с кинти от нивите и мутри с кинти от бело.Знам го защото съм свидетел на процеса. Не съм местен, от Варна съм, но повече от 35 години живея в Лозенец, при това в самото му старо сърце - малките Пет кьошета.Който знае - ще разбере, за останалите не ми пука.

13

ДО 12

преди 6 години

До Лозенец-foreverЕй това Луксозенец се самозабравя. Питай МАМА, ТАТЕ, БАБА и ДЯДО да ти кажат истината, че те са били в околоностите на София. После като се добавяли квартали тези от така нареченото "център" са гонени по периферията, а твой родители "герои".Хахахаха приеми истината такава каквото е, защото може да те сломи. Другата истина, че от този квартал се местат в тези два квартала. Защо? Защото тези два кварта все още се диша и има добро разстояние съседите ти да не снимат с телефона.

12

Щирлиц

преди 6 години

То и София беше синя завинаги,затова прилича на разпран червено-син г.з.

11

Анонимен

преди 6 години

Тук някой написа, че Лозенец бил син ... :))))Деветдесет процента от Лозенец са шумкари и наследниците им!Иначе си прав, че в ж.к-тата сме 99% селяни, но има и една малка частичка най-стари софиянци, които са пратени там от вас, ***!

10

до 12

преди 6 години

Ти антикомунист като Боко ТИКВАТА ли си или антикомунист като Цецо ПЪПЕША.Или може би като Григор Стоичков, чиито шофьор беше бащата на последния.Няма да се учудя ако скоро прочета някъде, че и Тодор Живков е бил репресиран от комунистическия режим и партизаните са убили дедо му. Като на гордата стругарка партийна секретарка Мама Цецка от село Драгана.

9

до 12

преди 6 години

И ти си от Лозенец, колкото баба ми е от Торонто. Никой истински лозенчанин не гласува за малограмотната Тиква. Той е любимец на *** като теб, на които брокерите са им продали апартамент в Кръстова вада и ги лъжат, че е Лозенец.

8

Софиянец

преди 6 години

Прочетете материала,,Новият план за Борисовата градина и носталгията по пипиниерата" и спрете да пишете глупости.

7

Лозенец-forever

преди 6 години

Какво общо имат Тиквата,Учителката и ,,герберастите " бе невръстни ***.Точно такива като вас са свършили тази работа.Палежите знаете на кой са ,,специалитет".Дано като поотраснете поумнеете ама надали. Когато някой действително е Т.Ъ.П.,Това няма как да му бъде обяснено.По,,умните" псувни и ругатни си личи! А Вишнева и спомена за малкото трамвайче не могат да бъдат заличени от ИСТИНСКИТЕ СТАРИ софиянци. Вас в Люлин и Дружба нищо не ви свързва с това.А Лозенец е син!

6

Анонимен

преди 6 години

Там наистина се събират много клошари, но не изключвам възможността да им е платено да запалят сградата.Това е свръхапетитно място за строеж на едно от най-хубавите места на София - тишина, спокойствие, зеленина - старият долен Лозенец, а не Хладилника и Кръстова вада за които брокерите на имоти лъжат се1ляците, че били Лозенец.

5

Анонимен

преди 6 години

Алчните герберасти посегнаха и на един от истинските символи на София - кантона Вишнева. Безсрамни селянду-ри, начело с Банкянската Тиква и машата му - Учителницата по руски от Белчин баня.