44

extremist

преди 6 години

ДО СОФИЯ СМЕ НАПРАВИЛИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗАВОД ЗА ПРЕРАБОТКА НА ОТПАДЪЦИ В ЕВРОПА (БОРИСОВ И ФАНДАКОВА ОСНОВНО ПРЕЧЕХА И СПЪВАХА РАБОТАТА) , ТА ИСКАМ ДА ПИТАМ КОЛКО ЩЕ МИ ПЛАЩА ТОЯ ЗАВОД ЗА ДА МУ ДАВАМ МОЯ *** ??? ВСЕ ПАК ОТ ТОЗИ *** СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ПЕЛЕТИ, БИОГОРИВО , И ДОСТА ДРУГИ СКЪПИ МАТЕРИАЛИ ????

43

extremist

преди 6 години

За събирането, транспортирането и третирането на битовите отпадъци ще се прави индивидуално измерване чрез торби и контейнери. - ПОНЕЖЕ СЪМ ДОСТА ***, НЕ РАЗБРАХ КАКВО ЩЕ МЕРИМ ИНДИВИДУАЛНО: ОБЕМА, ТЕГЛОТО...? ТИПА НА ОТПАДЪЦИТЕ КОИ ЩЕ ГО ТЕГЛИ ??????

42

extremist

преди 6 години

Авторите на законопроекта - Министерството на финансите, признават, че това ново задължение е допълнителна административна тежест за гражданите и бизнеса. - КОНКРЕТНИТЕ ЛИЦА ПОИМЕННО ДА ПРОЧЕТЕМ И КОИ ПРЪВ В ПАРЛАМЕНТА ПОИСКА ТАКЪВ "ЗАКОНОПРОЕКТ" ? ЯВНО СЕ НАЛАГА НАЗНАЧАВАНЕ НА ОЩЕ ОБШИНСКИ ЧИНОВЦИ, ВЕРОЯТНО ЗАРАДИ МНОГОТО РАБОТА НА ВЕЧЕ НАЗНАЧЕНИТЕ, И ПРИ ТАКИВА НИСКИ ЗАПЛАТИ.....ХАХАХАХАХХА

41

Българка

преди 6 години

Да попитам какво ще декларират жителите на селата, дето *** се събира уж веднъж на ДВЕ седмици, но и това не се прави!? И където фирмите за сметопочистване си обраха контейнерите, та изборът е или изхвърляш където ти падне, или караш *** до близкия град?

40

extremist

преди 6 години

До 30 юни 2018 г. всеки собственик на жилищен имот ще трябва да декларира в общините колко души го обитават. - ТОВА СЕ ПРАВИ ОТ ГОДИНИ,ПИШЕ СЕ В ДОМОВИТЕ КНИГИ, КОИТО СТОПИНИСВА ВСЕКИ ДОМОУПРАВИТЕЛ, ЯВНО ОБЩИНСКИТЕ ЧИНОВЦИ ИМ ИДВА МНОГО РАБОТАТА, И ПРИ ТАКИВА НИСКИ ЗАПЛАТИ НЕ ЧЕТАТ КНИГИТЕ...ИЛИ МОЖЕ И ДА НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ....ХАХАХАХАХАХА

39

Българин

преди 6 години

Очакваме появата на хиляди нови нерегламентирани сметоща. Това е.

38

ННН

преди 6 години

В Швейцария е с марки, които се купуват и се залепят върху торбите със смет. Колкото торби смет, изхвърлиш, толкова плащаш. Ясно и справедливо. Облагането на брой живущи е по-добро от облагането върху жилището, но пак е тъпо. Хората отсъстват, емигрират, местят се, всеки път ли ще декларират къде са? Виждам. че държавата разчита да й наливат пари и тези, дето ги е изгонила в чужбина, но найното задължение е да създаде нормални условия тук.

37

Анонимен

преди 6 години

Справка в ГРАО е изгодна само за собственици в новопостроени сгради, дошли от село и запазвайки регистрацията си там, просто защото плащат по ниски данъци. В други апартаменти обаче, си стоят бивши наематели, които не искат да си сменят адреса и от ГРАО в прав текст ти казват, че нищо не може да се направи, за да не се водят на там, освен ако те самите не поискат смяна.

36

Българина

преди 6 години

Ами ромите 10 на адрес данъка ше им е повече от колкото струва незаконната къща. Казани не трбва да им се слагат.а техните мизерии няма да плащам

35

Вълк и Картофка

преди 6 години

Ами, сега, драги гласоподаватели, на Вълка спортните коли и *** му струват вече по-скъпо и трябва да се вдига цената. На Картофка и Тиквуууун семействата растат - имат вече внучета. Трябва да подсигуряват вече имане за правнуците на техните внуци. Ще платим, няма проблеми. Малко ли ни дерат 30 години. Още една кожа от гърба сега...

34

Анонимен

преди 6 години

Тук не става дума за по-справедливо заплащане! Цялата работа е да се направи врътка и да се събират повече пари от населението и по-малко от "бизнеса". Това си е отново увеличение на преките вземания, а иначе увеличение на данъците и таксите "няма". Не се питайте после защо никой не остана да живее и работи в тази държава!

33

до 27

преди 6 години

И аз това си мислех. Слагам торбата в колата и на път за работа спирам и я пускам в кофата в съседния квартал. Може пък да избия парите за гориво... :DИдеята е добра, но ще стане както всяка добра идея у нас - ще я приложат недомислено и ще има парадокси та свят да ти се завие!

32

Анонимен

преди 6 години

в Тикволандия законите важат само за простолюдиетоза това е и канализацията на Европакойто е под 30 години и има 500 евро да се насочва към Терминала

31

sante_dog

преди 6 години

А защо да става с деклариране? Не е ли по правилно да се види колко души са регистрирани на един адрес и това е - постоянен, временен и т.н. Иначе защо да не се пиша в чужбина и да не плащам нищо? Ако дойдат на проверка ще кажа че съм си дошъл за 5 дена.

30

Re: Панел

преди 6 години

Това са Ваши отношения с наематили, никой не ви е длъжен с нищо. Още повече, че вие имате договор с тях, съответно неустойки и една месечна сума в началото, която ви гарантира, че ако си тръгнат си плащате разходите. Освен ако не сте в БГ, но винаги можете да помолите роднина, или съсед, или по телефон да проверявате жилището си.В момента се опитвате да прехвърлите Ваш проблем на останалите ви съседи и общински власти. Освен ако не плащате данъци от наем в общината, и минават стотици в апартаме

29

Bit

преди 6 години

Живея сам ама гледам прасе, 3 кокошки, едно куче и дузина мачки. Колко трябва да плащам за да знам от кой първи ще се превърне на паржолки?

28

Анонимен

преди 6 години

Вижте как е в Германия,там няма човек без адресна регистрация и банкова сметка ,а тук имаш един адрес по лична карта и той за 50%от населението не е актуален,никой не знае кой къде живее,говорим за АКТУАЛЕН НАСТОЯЩ АДРЕС,това трябва да е задължително за всеки в България,защото тук няма глоби и санкции,а като няма наказание има анархия и хаос!

27

Анонимен

преди 6 години

А как ще контролирате кой и къде ще изхвърля сметта,добре декларирам точно ,а съседът не ,и той къде ще си остави ***?а ромските махали,те какво и колко ще декларират ,или дори тези които си плащаха данък смет,сега и този данък за законните ди къщи няма да плащат!

26

Анонимен

преди 6 години

ИМА ПАНЕЛНИ АПАРТАМЕНТИ,КОИТО СЕ ДАВАТ ПОД НАЕМ,НО НАЕМАТЕЛИТЕ НЕ СПАЗВАТ ЕДНОГОДИШНИЯТ ДОГОВОР ЗА НАЕМАНЕ И ВМЕСТО 3-а,апартамента стои без нито един обитател 3-4 месеца ,а може и 6,как да декларираш някакво бъдещо несигурно събитие!Говорим за хазяи, които декларират и плащат данъците си за доходите от наем!

25

Мара

преди 6 години

"Всичко Мара втасала,само не се сресала." Стара българска поговорка,но важаща за с пълна сила в настоящето.