239

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 269 На това място е била мемориалната плоча на заиналите за България воини и тя трябва да се възстанови.

238

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен265 Доказателство,че Русия не еискала да има българска,силна държава е,че заедно с Австроунгария,която въоръжава Сърбия,насъскват сърбите да ни нападнат в гръб,докато се бием на турската граница1885 и да унищожат България.Русия изтегля в навечерието на Сръбско-българската война,руските генерали от младата българска армия и дава рамо на сръбския крал Милан,да ни нападне.Но тази война се нарича"войната на капитаните"и е победна за България,в която сърбите обръщат в позорен бяг.

237

Анонимен

преди 6 години

Ще бъде хубаво да се направи един национален мемориал на загиналите, но затова едва ли пред НДК има място - т.е. трябва да се избере подходящо място и да се направи нещо внушително

236

Го4о

преди 6 години

Още веднъж БСП доказа,че е приемник на БКП, че е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ, която трябва да бъде ЗАБРАНЕНА със ЗАКОН!

235

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен265 Явно,нямаш никаква представа от руските тайни сружби на Дзержински,които той създава,които са действали тогава,действат и до днес,но вече с нова стректура и име.Те са любимците на агресора Путин.

234

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен255 Тогава,защо ги палят?Унищожаването на чужда собственост е подсъдно и подпалвачите,както и подстрекаторите,ще си платят.

233

Анонимен

преди 6 години

259Няма такова нещо. Русия от 1917 г. не участва във войната, а в началрото на 1918 г. е подписала Брест-Литовскишя договор и вече официално излиза.

232

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 261 Грешиш,точно тези хора,сътвориха Октомврийската революция и поставиха началото на стратегията за"световно господство на пролетариата",разбирай,на руската олигархия,която трае и до днес.

231

Анонимен

преди 6 години

До 253Пропуснал си РУСИЯ.

230

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен Мислиш-руската ***-Сърбия,нали?

229

Анонимен

преди 6 години

До 256Струва ми се, че Русия в 1919 г. е имала други проблеми и хич не и е било до това да праща агенти във Франция, че да разпокъсват България.

228

Анонимен

преди 6 години

Добрата новина е,че "***"ще бъде премахнат от мястото пред НДК и комунистите-подпалвачи от БСП,няма да успеят да попречат на това.:)

227

Анонимен

преди 6 години

"ЧАК СЕГА ЧУВАМ, ЧЕ ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СМЕ ПЕРДАШИЛИ ЯКО РУСКИТЕ АГРЕСОРИ В МАКЕДОНИЯ."Всъщност, да... наистина ритаме руснаците в Македония. Само искам да поправя човекът писал по-долу, че е руски ОКУПАЦИОНЕН коспус, а не експедиционен. Вероятно в бързината е объркал думичките. Руски окупационен корпус е бил изпратен в Македония с цел да не се позволи на България да упражнява контрол над Македония и същевременно да ни удрят от две различни страни.

226

Анонимен

преди 6 години

Тя става Кралство Югославия в 1929 г.В 1919г. е Сърбо-хърватско-словенско кралевство.Така е записана и в Ньойския, и в Трианонския договор.Затова сега някои юристи смятат, че трябва да ни се върнат Западните покрайнини, защото са дадени на държава, която вече не съществува. А Сърбия не е правоприемник на Югославия.

225

Анонимен

преди 6 години

Някои се мислят за победители, убиват министър председатели, потъпкват демокрацията, после историята им дава някои уроци

224

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен254 Тогава,само Турция се възпротивява,поради свои интереси,мечтаейки,някой ден да си ги върне,но интереси,които съвпадат с тези на България.Русия участва в разпокъсването на България и чрез своите агенти.А Западът,за да няма голяма България,която да е под руско влияние.

223

Анонимен

преди 6 години

До МДАААбе те си имат техни кранове, не им трябват крановете на герберастките фирми.

222

Анонимен

преди 6 години

Най-критично е положението с новообразуваната държава Кралство Югославия, към която окончателно са придадени Поморавието, Тимошко, Вардарска Македония и Призренско. Не по-добро е положението на българите и българските земи (Егейска Македония и Западна Тракия), влезли в състава на Гърция В състава на нововъзникналата Турция (като приемник на падналата Османска империя) остава Източна Тракия , а пък Румъния заема цяла Добруджа.

221

Анонимен

преди 6 години

А НЬОЙСКИЯТ ДИКТАТ Е ПОДПИСАН ОТ Англия, Франция и САЩ, както и от победена и смазана от тия три страни България.

220

Анонимен

преди 6 години

"Има ли фашисти, има национални катастрофи."Aко разглеждаме опорни точки на двете идеологии, фашизъм и комунизъм, ще видим, че всъщност са поразително сходни. Дори после фашистките режими възприемат национал-социализма.Който от своя страна пък е още по-близък до комунизма. България се е борила за правда. Ако искаш да кажеш, че е било по-добре да подарим български земи, за които са проливали кръв дядовците ни, значи има нещо много предателско в мисленето ти. После историята я пишат победители.