43

Flex

преди 6 години

Професията също е силно заплашена от развитието на ИИ, но не от роботите, както останалите, а в чистия си вид. Вече има експериментални такива, които много добре се справят по разписани задачи да пишат кода, нещо, което всъщност вършат повечето сегашни програмисти, т.нар. code monkeys. В един момент, близките Х години това ще стане реалност и тогава ще останат архитектите и наистина добрите, които ще пишат основите. За момента се вземат много добри пари с добър стаж (аз съм 17г като такъв), но..

42

??

преди 6 години

Леле, колко *** народ има тука!! Как може си напишеш доходите в нета??? Друг па на бас ще се хващал за доходите на сина му!!! Тези данни са поверителни бе хора!!!.Вие елементарна фирмена тайна не можете да опазите. Как мислите, че ще ви се гласува доверие за по добри доходи???

41

Анонимен

преди 6 години

Бай онзи всички са инженери и тези които учат във ФМИ на СУ.. Такива рязки граници между учен и инженер няма никъде по света . Всеки млад студент по-инжнерство учи достатъчно програмиране да стане и програмист и да покаже среден пръст на този който иска да му плаща 500-600лв.

40

Анонимен

преди 6 години

Ами правилно! Няма един умен политик. Само хвойна!

39

Анонимен

преди 6 години

До 47 Хахахахаххах поредния кухар ...Ти ощевидно нямаш идея , какво означава програмиране :) Спри да се излагаш.

38

до 43

преди 6 години

До Анонименайде бе научил се да работи с програмите за 3Д конструиране и бил програмист, стига глупости, половината бабета дето ползват скайп и те ли са програмистки. Продоставяте продукт, който друг специалст да го ползва и да прави БВП с него. И пак всичко е за чужди фирми- едни 5% от програмистите които работят по държавните поръчки за системите и поддръжката правят за БГ нещо

37

ХМ до нали

преди 6 години

200 000 милионера програмисти са по-добре от 2 милиона администратори.Силна икономика става със силно потребление.Е ако ИТ тата бяха и икономически ориентирани ,ама не са.Бранша не е нещо специално просто другите са оотвратително заплатени.Лекаря лекува кравари,а краварите носят папуто дето струва пари.В някои ЕС държави никои не се мъчи да учи до 30 за да вади 2500$ просто си пасе добитъка и дърпа ЕС субсидия като хората.

36

Анонимен

преди 6 години

До 42Ти бавно загряващ ли си ? Ти като учи инженер на колко заплата почна ? 500 ? 600 ?Какви ги дрънкаш ? За бедна държава, ка то нашата 2,000 + заплата за младите хора си е супер. Те си бачкат и внасят пари . А вие инженерите , кога ще създадете нещо ? Машино производство ? Нещо там ? Къде сте на картата на икономиката ? Китайците ви смляха. ...дето сте много учени все. ..

35

Анонимен

преди 6 години

В Кол Центровете работят тези от УНСС , студенти та и завършили даже..ТУ София , ФМИ и Физическия на СУ студентите работят програмисти софтуерни инжененри

34

Анонимен

преди 6 години

До нали Влез в Сайта на Машиностроителния факултевт и виж какво е машинен инжнер днес е направо програмист.. И тогава ми говори как се прави силна икономика.. Всичко днес се програмира, всяка машина - ще ти програмирам мотиката да бие по главата да ти дойде ъкъла.

33

нали

преди 6 години

Тъжна картинка- с програмисти и икономисти силна икономика не се прави..А това, че всички западни фирми са се изнесли в източна европа, за да ни ползват като евтина работна ръка сме си виновни ние. 3 години учи и 2500лв стартова заплата в частната фирма, хубаво, но защо трябва да се преекспонира. Младите само това знаят- ще стана програмист заради парите. Като единствено IT и кол центровете осигряват нормално съществуване на завършил студент..Затова и наистина квалифицираните хора лекари, учени, инженери и други специалисти се изнасят.

32

NOLF

преди 6 години

Програмист с 10 години разнообразен стаж по специалността. Месечно възнаграждение 5500лв. нето + годишни бонуси.

31

до 38

преди 6 години

Забавление му е майката.На мен лично всички ми се смяха ,че говоря глупости за парите дето трябва да ми изплатят и ,че толкова пари да не съм бил луд.После ме гледаха като извънземно.Аз пък се обзалагам ,че синът ти до 10 години ще има милион долара в сметките си ,ако не и повече.

30

Анонимен

преди 6 години

Няма да учат биология, химия,из. Изкуство, география, литература и куп измислени глупости. Програмата е пълна боза унищожава ща поколения млади хора. Чак сега самите млади хора обръщат курса към Американски стандарт - един човек един специалист . ИТ сектора излизат профилирани кадри ...особено при Наков. Млад, Амбициозен и Новатор .

29

до 36 от ХМ

преди 6 години

И на мен ми се иска ,ама нали знаеш ,че всяко хубаво нещо му идва края.От тези дето са заложили на печелившия кон съм ,въпроса е ,че преди това съм залагал на други коне и вече опита ми подсказва ,че парите идват на купчини само за кратко и ако ги чакаш вечно и не се развиваш и адаптираш може да си пак на дъното.Имам опит и вече осребрявам всичко преходно в нещо по-малко доходно ,но с по-голяма сигурност.

28

Анонимен

преди 6 години

Много бабички мислят като теб "толкова пара , не възможно лъжеш" то пък за късмет договора за работа на сина ми е унас.. Който иска да сложи 50лв. да пробва дали лъжа..

27

Анонимен

преди 6 години

IT няма да е време не се успокоявайте за вашите грешки , че сте заложили на куц кон - икономиката.. IT прониква във всяка свера - машиностроене , електротехника , админиситрация и какво се се сетите.. Днешните машинни машинни инженери са и програмисти..

26

Анонимен

преди 6 години

мъжа ми взима 8 бона с <10год стажаз работя за слава

25

Анонимен

преди 6 години

Сина ми започна първата си работа като Програмист на преди 1година на 2050лв. + 200 за храна.. беше студент втори за трети курс. в ТУ.. Който иска да верва..

24

Анонимен

преди 6 години

Почти всички програмисти са селяни, защо? Защото генетично са предразположени?