76

Teodor

преди 6 години

Уважаеми коментиращи, състоянието на паметника отразява напълно отношението на нацията ни към културно-историческото ни наследство. Ако се пази и поддържа, няма да изглежда по този начин. Както и цялата ни държава, всъщност.

75

Този е Бездарен авто

преди 6 години

До bobyKaкъв автор, бе! Който плаща той поръчва музиката. Взел си е парите, това не значи, че паметника (за мен на нищо не прилича) е негов. Защо никой нищо лошо не казва, за паметника на Шипка например?

74

денкмал

преди 6 години

Невероятно реалистичен паметник с многозначителното име "1300 г. България". След четвърт век "евроатлантически ценности" и толерастия - пълен разпад (във всички измерения на думата!) мaнгaсaрщинa и очакване на неизбежното - окончателния разпад!!!

73

Dedo Ivan

преди 6 години

Ми, Старчев върни тогава хонорара, който си взел за паметника. Издигнал си го в името на България, поне така твърдиш. Не си ли патриот? Или твоят патриотизъм е чисто политико-комерсиален?

72

Анонимен

преди 6 години

Те плочите бяха малко по-нататък, където сега са фонтаните ...

71

boby

преди 6 години

"Законът гласи, че само авторите, създали произведението, имат право да променят, да преместват и да унищожават творбите си"Супер, ей сега отивам да направя едно произведение пред парламента, както съм заредил снощи с боб със зеле, мисля че ще е епично произведение. После по закон никой няма да има право да ми го пипне произведението, ще си стои там докато се саморазруши. Бегам към парламента, че произведението не чака!

70

Анонимен

преди 6 години

КАТО Е ТАКА ЗАЩО НА НЕГО НЯМА НИЩО БЪЛГАРСКО? поканен е разбира се в комунистическата телевизия

69

Тоя е гьонсурат

преди 6 години

Tози "паметник" е заченат в грях. Стоварен е на място където е имало монумент на загинали воини в името на Отечеството. Но понеже е от период, който не допада на комунистите, те просто го изтриват и издигат Нещото, което наричат 1300 години Бъгария, за да може никой повече да не си спомня за достойните българи от едно по-достойно време. Срамно е че Старчев се е съгласил с мястото навремето.....Защо не го попитат как той се е чувствал тогава, когато са разчиствали друг паметник ???

68

ААА

преди 6 години

А не го беше срам, когато разрушиха плочите на загиналите войници! Срам! Това е наглото лице на архитектите, комунистически посрушници! Пфу!

67

Анонимен

преди 6 години

Това е най-грозната безплатна тоалетна, която някога е правена. И името е тематично - 1300 години - миризма!

66

Анонимен

преди 6 години

добре де само мрънканици колко години ... да го махат най-накрая.. по-голям въпроса за мен е защо после не направят нещо в пъти по-добро пак на такава тема...смисъл да покажем колко много сме ''прогресираали'' от тогава хахах

65

Анонимен

преди 6 години

Разбира се, че са нарушени авторските права. Ако общинарите са решили да бутат паметника - тяхна воля. Съдбата на бронзовите пластики обаче трябва да бъде решена като се отчете волята на техния създател. Откъде-накъде те ще бъдат давани на Националния музей без съгласието на Валентин Старчев?

64

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен61---------------------------Въпросното нещо изглеждаше така още на десетата година от въздигането си, умниченце, опитващо се да си самодокаже, че трайността на един монумент трябва да е съпоставима с тази на печки и перални, т.е. 5 години, а после - доживотно ремонти!

63

е

преди 6 години

Там, където е имало комунизъм, трева не никне...

62

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 60Сега пък ти стана Анонимен 60

61

Нов

преди 6 години

Какво реве авторът. Защо е направил паметник, който се руши. Пеметниците се правят да оцеляват векове

60

Пешко

преди 6 години

Предлагам Кутев, НИнова, Симов и сие да запретнат ръкави и да го възстановят, ама ангария като едно време. Само дето и тримата надали някога са забили по един гвоздей, иначе са много спецове по работниеската класа

59

Анонимен

преди 6 години

Паметник, издигнат през 80-те години на 20-ти век, е нормално да изглежда така. Не е като да е " 1336 години България".

58

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 60Най-добре инак баце ще поарчи още некой милиард за ремонти! До кога ще показвате нафталини.

57

Каво става

преди 6 години

да направят стена за катерачите да се занимават, след като го разкарат от там