15

Теди

преди 6 години

13 не се присмивай, не знаеш утре и на теб какво ще ти поднесе съдбата. Сега може и да си богат, утре може да фалираш и да ровиш по кофите .

14

анонимен

преди 6 години

Само дето не са само шивачките.Ситият а гладният не вярва.Ако питате работодателите-добре са.

13

Анонимен

преди 6 години

До Иван 9Ох, направо ме разплака.......ХА-ХАкато сте проЗти *** от глад, бокл*уци!

12

В.

преди 6 години

Ами то много китайски заплати са по-големи от българските. Да не говорим, че има китайски инженери с по-големи заплати от американците. Отдавна Китай не е еталон за бедност.

11

Анонимен

преди 6 години

Затова за бг работодател НИКОГА не трябва да се работи! БГ работодател = ***, експлоататор, робовладелец!

10

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8Управниците са слаби ЗАЩОТО ти и мнозинството останали българи сте СЛАБИ и гиизбирате!!Сега по-ясно ли ти е куха лейко!2009 когато докарахте Тиквата на власт щото съседа имал Жип а ти само нова Тойотави беше гот нали?!Сега ДГД, балъци!Мор за вас!

9

Иван

преди 6 години

Каточели сега сте разбрали за шивачките? Отдавна нещата са така -жестока експлоатация.А нотзи " насила ли ги "карат" да роботят - да насила ги кара глада и немотията -***. Явно си работодателче. Дано да не се наложи да да бачкаш за едния хляб. Нашите капиталисти са най-жестоки, няма празници, няма почивни дни най-малко по10 часа работа на ден за 10-15 лева- това е нашата демокрация.

8

Анонимен

преди 6 години

Когато имаш некадърни управници няма какво друго да се случи. Слаби политици, слаба държава. Не случайно сме най-бедните, погледнете какви хора са на върха.

7

Анонимен

преди 6 години

Бг само териториално е в Европа (ако изобщо Балканитеса Европа защото според мен НЕ СА!!) но иначе си 100% африканска държава.

6

11

преди 6 години

Китай? Стига бе.... там одавна на 600$ а не лева. Нашите от няма какво да правят работят. За съжаление инспекцията по труда мълчи. Ако някоя пусне жалба то другите й колежки ще я предадат и ще я уволнят в най-добрия случай...... Единствените шивачки който взимат някаква заплата за да преживеят са на частно в собствени сгради...

5

Анонимен

преди 6 години

Може ли Ъ ви запитам аджеба някой насила ли ги е карал да се хванат на тази работа??С бой ли ги вкараха в цеха??хайде стига манипулативни статии.Заплатите НЯМА да се вдигнат по този начин.Да не говорим че вече има РОБОТИ които шият ОТ-ДО и тези провинциални женици скоро никой няа да ги наема за такава работа.Кльопайте кюфтета докато ги има че ИДЕ ГЛАД.П.П. Това не е шега!!

4

до ко не

преди 6 години

прав си! Още преди 12 години заплатите на работниците в Китай бяха по-високи от заплатите на българските работници, които не са на минимална заплата!

3

Анонимен

преди 6 години

Хората работят 6 дни в седмицата по 12 часа, а ги водят и осигуряват на половин работен ден. Ако им дадат 10 дни отпуск е добре. Не смеят да се оплачат, за да не загубят работата си.ИТ ги няма никакви, а и да отидат на проверка - ефект няма. Може да има и изрядни работодатели в бранша, но са малко.

2

ко не

преди 6 години

бе с ква румъния и китай се сравняваме бе? Сравняваме се с Африка! Не влизаме в топ 10 на минималната заплата в черния континент!

1

Анонимен

преди 6 години

И така - от поне 15 години, ако не и повече.После се чудят що няма кадри.