22

Българин

преди 6 години

Русофилите да не правят жалки опити за да внушат, че сектанта гуру не е руснак. Руснак е и се казеа Сергей Кириенко, може фа се провери в руските сайтове.

21

Анонимен

преди 6 години

"Хората в България раждат като за последно"Раждат като за последно един точно определен етнос, но въпреки него раждаемостта в България е намаляла двойно през годините след 1989. Това е официална статистика.

20

до Discovery

преди 6 години

Discovery, моите деца учат там, където работя!Кой ще ти гледа децата ? Баба и дядо ?Без да познавам родителите ти, мога да ти кажа, че по принцип отглеждането на децата от баба и дядо води до повече проблеми за детето, да не кажа "*** излизат" !

19

Discovery

преди 6 години

Аз, живот и здраве, когато имам деца, определено няма да учат в София... Ще учат в родния град от който съм и аз. По-малък по-спокоен с по-малко проблеми. В което и даскало да е едно дете, колкото и акъл да му наливат... еднакво *** излизат всички, просто тотално скапаха образованието в БГ. Тааа по-скоро ще разчитам на извънкласните занятия да се образова нормално и най-вече на това само да има желание да се образова...

18

Анонимен

преди 6 години

Има все повече т.нар. квоти - за циг.а.не.та, деца със СОП /специални потребности, но не инвалиди, а щу.рави и ха.хави/, от скоро - деца на имигранти.... И като се запълнят тези квоти, като се набутат тези с връзки и рушвети - каквото остане, е за децата от квартала. Ей затова са проблемите с първолаците. А рибата е вмирисана откъм главата.

17

Анонимен

преди 6 години

До 13Къде я видя тая ниска раждаемост??? Хората в България раждат като за последно, нямам нищо против нека се множат, щом ги влече тяхна си работа, но като се натъпчат всички с децата си в един град няма да ходят на училище и така!

16

до 12

преди 6 години

До До 9 Има закон, който те задължава да водиш и взимаш детето от училище до трети клас включително. Ако решиш, че следобяд може и само (няма големи булеварди у пр.) подписваш една камара хартии, клетвени декларации, ДНК тест, кръв и урина, че си съгласен детето да си тръгва само. Връзват си гащите, ако не дай боже нещо се случи няма да носят отговорност.

15

Анонимен

преди 6 години

Брао Уе, чоУЕк! Запиши се и ти у пъруи куас!

14

Анонимен

преди 6 години

ЧОВЕК -омного си неграмоте3н бре софиянецо, останал си на нивото на прадядо си - шопа с вмирисаните беневреци.

13

Анонимен

преди 6 години

Споко хора , с ниската раждаемост в последните години и този проблем с училищата ще отшуми. До 4-5 години ще започнат да се закриват паралелки и учителите ще ходят от къща на къща да ви молят да си запишете детето в определено училище.

12

До 9

преди 6 години

До 1990 година децата ни сами отиваха на училище и сами се връщаха от училище и нямаше проблеми. Защо сега трябва родителите непременно да водят децата на училище?Дъщеря ми беше на 6 години, когато тръгна на училище. Водех я сутрин до там, защото се пресичаше на отиване голям булевард, но после сама се връщаше от училище, примерно по обяд.

11

Истината

преди 6 години

Докато не се спре с криворазбраната политическа коректност и не се започне да се говори истината, проблема с училищата само ще се задълбочава, както и става от 28 години. Естествено, че всеки родител ще направи каквото може, за да запише детето си в училище, в което ще учи с деца като него и ще има полза за детето му, а такива училища за българчетата става все по-малко и местата в тях не достигат. В България сега избираме между две неща - или децата ни ще учат в чужбина или спираме с политкорект

10

Алов

преди 6 години

Подкупи и т'ва е

9

до 4

преди 6 години

А когато живееш на границата на района. При мен ситуацията е такава - най-близкото училище е в съседния квартал (ако се гледат районите), но реално е пресичам улицата и съм там. В района в който живея най-близкото училище е доста далеч. Отделно в голям град като София е удачно да може да се ползва и адрес по месторабота. По-удобно е да заведеш и вземеш детето си докато пътуваш за работа, защото често пътуваш по 30-60 мин до работното място и не можеш да се върнеш навреме да си вземеш детето.

8

ЧОВЕК

преди 6 години

АЛО, СЕЛЯНИ, СПРЕТЕ ГЕНОЦИТА СПРЯМО СИФИЯНЦИ, МОЛЯ, ВИ. ВЕЧЕ НЯМАМЕ СИЛИ, ВИЕ СТЕ БЕЗКРУПУЛНИ.

7

Сбъркано

преди 6 години

Не може да има само 7 точки за другите учебни заведения.Пишете и за 145- там никой не мже да се вреди, но имат много голяма подкрепа на общинско ниво.

6

Анонимен

преди 6 години

Училищата в крайните квартали се обособяват като такива,в които масовото присъствие на малки ромейчета се увеличава,увеличават се и т.нар.деца в риск,на бедни,безработни и с нисък социален статус семейства.Естествено концентрацията на ученици с переспиктива и такива,които искат да се образоват наистина се фокусира в централните части на градовете,където функционира бизнеса и администрацията на съответното населено място.Направо термитите ни обкръжават,като чувала пред Сталинград.

5

гениални сте

преди 6 години

"новите критерий"Време е и вие да кандидаствате за първи клас

4

Анонимен

преди 6 години

Основният критерий, трябва да е адресната регистрация, адреса на който живееш и където плащаш данъци, в този квартал да можеш да записваш детето си. Големите градове се напълниха с преселници, не че има нещо лошо, но те да си сменят адресните регистрации и да плащат данъци в тези градове и тогава да имат възможност за класиране в училищата. Иначе не е справедливо. А и ако няма, капацитет тая държава да помисли за строеж на нови училища в големите градове, не само да ги рушат.

3

Реалист

преди 6 години

Проблема тръгва още от детските градини. Понеже в кварталната детска градина с пари записват деца от цяла София, се оказва че за живеещите в района, няма място. След това тези деца гърмят за училище, защото не са посещавали детска в района. За мене единствения критерий трябва да бъде близоста до училище. Всякакви такива като дете на учители трябва да отпаднат. Ако ги има, то да важат само за училището където работи родителя.