119

Анонимен

преди 6 години

Да но ние продължаваме да лижем зад...ници за тези заплати и младите също, защото не всички успяват да замината и така.........

118

Анонимен

преди 6 години

До :141Статистиката е изкривена с огромната сива икономика и вкл. емигранти

117

до 139

преди 6 години

Те не се и опитват. В момента туристическия сектор пробва кадри от 3 я свят, догодина от 4я, автоголът сами си го вкарват( ще обхване всички сектори). Толкова са ограничени и прости повечето, че избиват комплексите си по- всякакъв начин с/у всеки

116

Анонимен

преди 6 години

Интересното в тази статистика е, че са сравнени заплатите, т.е. хората, които работят, а всъщото време се сравнява и брутния вътрешен продукт на страната, като показател на човек от населението. А колко хора от това население работи? Може би около 50%.Производителността у нас не е толкова ниска, колкото се опитват да ни представят.

115

WtF

преди 6 години

Те вШвеция вземат по големи заплати и от немските си колеги на същата позиция в цеха и там ги плашат с евтини китайци ама си пазят държавица та , за тука е ясно .... искаш качество плащаш .

114

.i.

преди 6 години

Няма по-алчно същество от българския работодател.Обаче освен алчен същият накрая ще се окаже и много глупав....Недостигът на читави кадри става катастрофален.Ха да видим как ще принудят децата ни които заминаха да учат и работят в Зап.Европа и Америка да се върнат обратно???

113

Беден

преди 6 години

Предлагам на богатите да се въведе висок данък, колкото по-богат, толкова по-висок данък да плащат и така да им се взимат парите и да се преразпределят и да се дават на бедните, за да можем и ние бедните да се облажим малко от парите на богатите.

112

до 134

преди 6 години

В близко време ,изборът Ви ще бъде само от работливи,, шведи" ,които нямат търпимост и ще поставят пишман,, работодателите" на мястото им.

111

Бизнесмем

преди 6 години

До Хах ахахах хаКорпоративния данък е плосък в целия свят, бизнеса плаща плосък данък за печалбите навсякъде, никога и никъде в света няма и няма да има стъпаловиден данък печалба. Стъпаловидния данък е само за заплатите и за работещите - от тези с по-високи заплати се взима и се преразпределя на тези с по ниски, това бизнеса не го засяга, да преразпределя дуржавата както си иска и да води социална политика.

110

Бизнесмен

преди 6 години

До Хах ахахах хаАбе ходете тогава да работите държавна работе бе, щом защо работите на ниски заплати, напуснете и ходете да работите на държавна работа, кой ви вързал, пишете заявления за напускане и почвайте на държавна работа, много ви здраве...

109

Правилото

преди 6 години

Тук правилото е, че от по-високи заплати следва по-висока производителност на труда, а не обратното, както твърдят мутрите-работодатели. Казано по друг начин човешкият труд трябва да стане много скъп за мутрите, за да започнат да внедряват високопроизводителни технологии на работа.

108

Хах ахахах ха

преди 6 години

До Бизнесмен По-долу е написано да има държавна и добре платена работа да има конкуренция между частният сектор и държавните предприятия това едно второ ако си богат бизнесмен да не плащаш 10 процента данък а 50 процента.

107

Анонимен

преди 6 години

До Бизнесмензаради такива б.клуци като тебе б.лгаристан изчезва

106

Анонимен

преди 6 години

До бизнесмендама що въобще си правиш "труда" да даваш някаква си заплата , забравяш , че на държавица та и трябват данъци и данъкоплатци или еврофондове обаче и двете вече липсват или как беше другарки и другари дайте да дадем пари за армия ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

105

Анонимен

преди 6 години

До Бизнесмензаради такава *** като тебе булгария страна

104

...

преди 6 години

Български работодател да питаш за производителност! Значи съм чувал, че имало такива от етноса дето даже разбирали от теорията на относителноста, но бг работодател да разбира от происводителност! Та защо го казвам понеже преди работех в БГ за БГ фирма, но после реших, че ще работя като контрактор в чужбина еми да кажа, че не намирам разлика в това което правех тука и в чужбина, но за сметка на това заплащането в чужбина е в ПЪТИ ПОВЕЧЕ! Явно нещо мое и аз да бъркам ама до тогава няма бачкам тук!

103

Анонимен

преди 6 години

Докато пият по време на работа няма да се пияници държавни служители що за система е махаите тия прогнили институции 16;30, служител подчертавам които зе да се заяжда се бе напил дефакто какъв пример даваш на поколението бе *** обещавам ти другия път като се заядеш да ти пратя нещо което цял живот ще помниш

102

Бизнесмен

преди 6 години

До Хах ахахах хаАбе правете каквото искате бе, напускайте, оставайте в родината, правете каквото искате. Щом са ви ниски заплатите не работете, в Германия ходете както заплашвате, сега пък не искате в Германия да ходите искте в родината да стоите, стойте си в родинате и не работете, никой за нищо не ви принуждава бе, защо ревете че са ви ниски заплаитите, не работете за ниски заплати, търсете си работотодатели които дават високи заплати бе, какво ревете само.

101

Анонимен

преди 6 години

пак ще кажа б.лгаристан загива и краи няма спасение за тази жалка територия

100

до 117

преди 6 години

Не се обяснявам, а констатирам факти, които очевидно ти липсват ,дори от обща култура