22

Анонимен

преди 7 години

Селяните си искат асфалта, гражданите си искат паветата.Кой ли ще победи? В последните 27 години винаги побеждават селяните.

21

Факт

преди 7 години

Може да се съглася и на асфалт по Дондуков, но само ако на всяко кръстовище сложат работещ светофар. Все пак с павета на бул. Дондуков си е по-добре, а и по принцип в населените места с павета е по-добре, отколкото с асфалт. Само на скоростни отсечки е по-добре с асфалт, но Дондуков няма нищо общо с тях, както и шосето за Княжево. Живял съм и на улици с павета в Центъра на София, живял съм и на улици с асфалт. Шумът, когато има асфалт е по-голям, поради възможността за движение с висока скорост.

20

Анонимен

преди 7 години

Шофираш по паветата на Дондуков с 50 км/час и някакви състезатели непрекъснато те подминават. На пътя за Княжево си сякаш на рали - прелитат край теб, сякаш си спрял. Ако сложат и асфалт тези дето го искат ще се пробват колко най-много може да вдигне колата им. Затова не трябва да им се слага асфалт, а трябва през 40-50 метра да им сложат по един светофар, просто така, за да не им дава възможност да карат с 200 км/час между Руски паметник и Княжево. Същото и за Дондуков.

19

Анонимен

преди 7 години

Сравнението между паветата тук и там е като във вица за съветският стриптийз.За на не се подлъже някое младо и глупаво,поставили задачата на проверената пролетарка-леля Марфа чистачката:Тя смъж пияница и четири деца се оправя,че с това ли?Излязла тя пред комисията-и на една страна парцала,на друга забрадка,па сутиена,па вълнените ***.....гледка!!!Гледала комисията и председалетя:Е какво му харесват на това американцитеТа и тая така.

18

Павета разбира се

преди 7 години

Аргументът за шумът е напълно несъстоятелен, защото ако по паветата карат с 80-90 км/час, по асфалта ще карат с над 100 км/час и шумът няма да е по-малък. Колкото и да е странно за някои и праха е по-малко при паветата, да не говорим че при дъжд асфалта става на локви, които стоят много дълго време, а при паветата локвите са много по-малко, по-малки и изчезват бързо. За трайност да не говорим - паветата издържат с години, а асфалта, особено този при ГЕРБ рядко издържа и една година.

17

Шофьор

преди 7 години

Редовно шофирам по паветата на бул. Дондуков и от време на време и по паветата за Княжево, но нямам никакви проблеми с неравности и т.н. Разбира се ако шофирах с над 100 км/час, както се опитват да правят повечето шофьори, и аз щях да казвам че състезателната писта не е идеално гладка.

16

Анонимен

преди 7 години

Нека тези които защитават паветата да пренощуват една вечер в жилище което се намира на павирана улица и после да говорят. Мнение на тези които си вадят хляба от ремонт на ходова част на автомобили не се зачита.

15

Анонимен

преди 7 години

Искам да попитам :ХАРЕСВА ЛИ ВИ бул"ЦАР БОРИС 3"?Какво си мислят чужденците за София , влизайки през тази врата на града!Ако си купиш чисто нова кола и пътуваш всеки ден от Княжево до Руски паметник ,за една година ще я съсипеш тотално.В това ще се превърне и Дондуков, ако оставят паветата!

14

Анонимен

преди 7 години

Вижте паветата по ул. Шипка, бил. Дондуков и другите улици в центъра. ТРАГЕДИЯ. Особено като премине зимата. В България няма майстори за полагане на павета. Организации ги искат? Като е така, да си ги купят и сложат в дворовете. А не с парите от данъци да се правят глупости! Асфалт трябва да се положи с оглед натовареността на булеварда. Защото после пак ще се сменят аварийно павета и ще се точи общинския бюджет за ремонти, а може би това е целта?

13

Анонимен

преди 7 години

Сложете тикви, а отгоре павета.

12

Анонимен

преди 7 години

На запад павета има само по площадите и пешеходните зони .Наредени са перфектно, даже някъде има и циментова фуга за спойка .Тук отдавна няма майстори за тази дейност.Паветата се редят от ромски бригади! Особено трагично е , когато пренареждат даден участък след ремонт.

11

Анонимен

преди 7 години

Павето е много практична настилка. Когато някой управник те ядоса - вадиш павето и му чупиш главата.

10

Анонимен

преди 7 години

Нормално е да се искат павета въпреки мръсотията която се вдига от тях при преминаване на мпс-та и високите нива на шум. Искат се павета, защото се знае, че хилядния подизпълнител е некадърен при поставянето на асфалт, и той ще се напука след 2 години. Да не говорим за качеството на материалите. Винаги най-евтините!

9

Бойко Асфалта

преди 7 години

Какви павета бе? Да има какво да хвърляте по парламента ли? Няма да стане тази. Бетонирах ви морето, сега ще ви асфалтирам цяла България.

8

Иван Пешев

преди 7 години

Не махайте паветата , като се сложи асфалт почват проблемите с джигитите , отделно паветата са в пъти по трайни и освен това има основателни съмнения за съдбата на паветата май някой ги 'уж' бракува а дефакто продава в чужбина щото те са по *** от нас и слагат павета.

7

Men

преди 7 години

До АнонименИз белите страни и любимите ви щати павета има само по пешеходните зони. Паветата са от времето когато по "пътищата" в софия са се движели талиги и каруци. Знам че на кореняк софиянци им е вродена любовта към селяндурщината, но е крайно време да стоплят че минаха повече от 100 години от както станаха нещо като град.

6

Анонимен

преди 7 години

Моля на всички любители на павета,да се отпуснат безвъзмездно по 2.5 квадрата които да си държат в мазето и един ден да застелят вечният си дом с тях като са им толкова мили.Шофьорите и хората които знаят ,че шума е вреден искат асфалт.Мунчовците които просто искат на другите да е гадно-павета.Направете един референдум и ще видите резултатите.

5

Gun

преди 7 години

Павета ама да не ги реди баш Майстора ;)

4

Men

преди 7 години

Култов столичен бОливард, Дондуков? ХАХАХАХАХА добър виц. Разбит коларски път с потрошени тротоари и сиви, грозни здради около него. Искали да запазят този облик - ми ок, в крайна сметка си е на софиянци те да си решават. Тя цяла софия си е клоака, явно искат да си запазят клоаката.

3

ilian_iliev

преди 7 години

"Битка на паветата vs. асфалта" - господа "ЖУРНАЛИСТИ" - скоро беше 24-ти май... защо използвате "VC." - от нещо се срамувате ли?