39

Анонимен

преди 6 години

До кука. Не ти оспорвам професионализма, сигурно си прав и за това, че оръжието дава лъжливо ( донякъде) усещане за сигурност. Но от друга гледна точка - когато ти трябва, а го нямаш.... Сигурно няма лесни отговори на тези въпроси. :)

38

Krom

преди 6 години

До Анонимен 40 - е, вярно е, че "вечността" през която вървяха руския и българския слон хобот за хобот свърши през '89. Но ... за това и не говоря за оная разплута армия с нищоправещи "офицери" чакащи 12 шапки на пенсия. Говоря за онази малка част от нея с надъхани млади офицери и състав изпънат на пружина, който изстрелваше на месец един вагон патрони. И който и днес, 30 години по късно разглобява и сглобява оръжието свързани очи. То е до вътрешно убеждение. Но, кой както го разбира.

37

упс...

преди 6 години

Не само военно-въздушните сили могат да бъдат модернизирани, ами и сухопътните и морските, до 15-20 години.-------До 15 - 20г. - я камилата, я камиларя!Най-добрите световни специалисти в света не могат да прогнозират какво ще е икономическото, политическото, финансово и социално състояние в света след 5г., поради динамиката и непредсазуемоста на процесите в глобален мащаб, нашата Буда-ла, прави прогнози за 15 - 20г. в бъдещето!Мъ, той бил и екстрасенс, бе!!!!!

36

кука

преди 6 години

До 39Всъшност съм известен с това, че въпреки, че е задължително ходя на работа без оръжие. Имах проблеми заради това, особенно като бях унифрмен, но вече ми свикнаха и не се поставя под въпрос. Все пак за разлика от шефовете съм завършил СМУ и АМВР и е трудно да се спори с мен.

35

Krom

преди 6 години

А Швейцария? Ами нека се поучим. Хората патрулираха небето си със старички F 10 Tigershark нищо, че си купиха нови F/A 18. То е въпрос на култура и желание. Българския народ, дълбоко съм убеден си уважава армията. И си я иска. Но дали отговорните хора, от които това зависи могат да я изправят на крака? Не съм убеден. Винаги съм питал - на времето, още 16 годишен минах през ОСО - парашутизъм. Дащо този евтин и лесен начин не се възстанови? Дали е само липса на идеи или е и нежелание? Знам ли.

34

Анонимен

преди 6 години

До KromИ аз съм на тези години, но физическа култура и самодисциплина придобих, чрез активно спортуване от 1-ви клас. В казармата ме "научиха" да се къпя рядко и под строй и че българския слон е малкия брат на съветския слон. Сега имам две деца. Спортуват, учат, не вярват в пропагандни мантри и са достойни хора. Е, примамливо звучи друг да ти възпитава децата, но то е като друг да ти оправя жената.

33

Анонимен

преди 6 години

До кука. Донякъде съм съгласен, донякъде не. Нали не би искал да даваш дежурства без пистолет?

32

Krom

преди 6 години

До кука - така е, драги но Обществото трябва да е в състояние да защити държавата си. Вземи например Израел - там и жените минават подготовка. И защо не? Бедите не стигат само мъжете. Или "бедна" Швейцария. Казвам да е в състояние. Не да се перчи или да провокира, не да си търси белята .. а да е подготвено. Освен което, уважение може да покаже и подготвения човек. То пъченето е приоритет точно на неподготвените и ***.

31

!

преди 6 години

Защо да харчим неразумно милиарди за оръжия, все пак братската и най големят ни съюзник Турция разполага с най добрите самолети и сухопътни сили в югоизточна Европа и предна Азия. Като братски народ както казваше президента Плевнелиев Турция ще ни пази.

30

кука

преди 6 години

Като дългогодишен полицай имам претенцията, че разбирам от лична ситурност. Оръжието съсзава илюзия за неуязвимост и провокира рисково поведение. Мнозина герои с пищови са или в гроба или в затвора.Така е в личен план. В държавен не е по-различно. Най-много страдат гражданите на свръхмилитаризираните и войнствени държави. С разум и уважение към другите се постига повече, отколкото пъченето с оръжия !

29

Krom

преди 6 години

Питам се и друго. Аз съм служил в бойно поделение. Гоня петдесетте, но и сега 100 лицеви и 12 коремни възлизания не са ми проблем. Така, по навик. Тогавашната армия поне учеше на нещо. Днес, много *** бре, гледам едни меки млади хора, с меки идеи ... това е лошо. Дух няма. Родолюбие няма. Дано ММА подражателите вложат и в това хъса си, но се съмнявам. Та ако се стигне, Господ да ни пази. Без базово обучение, на кого ще демонстрират перки и татуси. На бойното пола не им давам и два часа.

28

Анонимен

преди 6 години

Горкият бащица от село Банкя. Добре че в той да ни каже и покаже Верния път, решения и действия. Вярно, че е набеден генерал, с подмазване иЛизане на шлифера на Доган. Вече ръководи културата и изкуството, спорта, военното дело, икономиката, миграцията и т.н. Построи ни пътища слънца, пътуваш и пътуваш, не ти се спира. Населението добрува ли добрува, всеки уикенд е в Гърция, харчи ли харчи, пАри като шума. Бил офицер ама на маркуча, гасил пожари. Кво общо с войската? Освен да му кажем да живей!

27

Krom

преди 6 години

До Анонимен 21 - о, има, има. Имаше фирми към МО които търгуваха доволно със "старото" ни въоръжение, и много хора натрупаха парички от това демократично продаване на "излишно" оръжие. Проблема е, че тези потоци не влезнаха за пре-въоръжаване и инвестиции в отбраната. А ... познай къде. Та, мантрата ти е ясна ... да се прегърнем и да забравим. Това е проблема. А някак мимоходом, армията я унищожиха.

26

Анонимен

преди 6 години

Въпроси за аспиринче под фуражка:Ако имаш ядрени оръжия да унищожиш амнайсе пъти живота на планетата, мошеш ли да спреш фанатици да разбиват самолети в сгради, да взривяват мотриси в метро или да избиват деца на концерт ?Самолет за 100 милиона може ли да засече и ликвидира фанатик атентатор ?Кораб за милиард може ли да спре контрабандата на наркотици ?Не си напрягайте аспиринчето ! Отговора е НЕ !!!

25

Krom

преди 6 години

Да спечели битка ?! С кого? Въпросът е риторичен. Нямаме врагове сред съседите си. Колкото до Турция, аз твърдя, че не бива да допускаме провокации. Те не са ни врагове за момента и по добре да не са. Не можем да им се противопоставим, колкото и да е тъжно. В тази връзка, на нас ни трябва малка и модерна армия, колкото да си гарантираме справяне с извънредни ситуации. Малко но модерно оръжие, и население обучено поне като базови умения. Професионалната армия е необходимост. Не е лукс.

24

М, да ...

преди 6 години

Какво стана с средното военно училище в Долна Митрополия?

23

Анонимен

преди 6 години

Понеже и аз съм офицер мога да споря много----------------------------Тиквата офицер мухахахаха

22

до 21

преди 6 години

Явно през 80-те *** безвъзвратно са ти промили "мозъка". Срещу кого ще воюваме !? В света има две свръхсили САЩ и РФ. При ВД бяме донор на съветската оръжейна промишленост. Сега в НАТО, кой ще спонсорираме ?На гол тумбак чифте пищови !Света е много различен. Сигурност на хората се гарантира с умела дипломация и силно разузваване. Дрънкането на оръжия има обратен ефект.

21

Петко воевода

преди 6 години

Свърши сеее...от римците оцеляхме,от византийци и османци пак..ама от тия на снимката нема отърване..такава разсипия нивга не е имало.да сменяме байрака белким некой друг ни съжали...

20

Бай Ганьо

преди 6 години

То млади хора няма,само пенсионери,пияндета и курвалета..кой ще въоръжаваме бряяя...бежанците ли????бряя бряя...пак ще се краде....