123

Кебапчета

преди 7 години

Банани има ама маймуни не останаха , цяла северна бананова България я затварят поради липса на маймуни в маймунарника , иначе софийския зоопарк все още работи но докога за щото износа на бг маймуни силно намаля и зелените банани си ги натискате червения задноплочник .

122

Анонимен

преди 7 години

Винаги стигаме до същото заключение- никой не ни навира в кошницата - имитиращи продукти или такива ,които знаем от какво ги правят и щом витрините са пълни с тях е защото ги купуваме.

121

Един от Северозапада

преди 7 години

Както казваше един друг колега тук във Форума: "Но сега, банани има на всякога и по всяко време! Нали това искахте?"

120

Naco

преди 7 години

Каква ПРОВЕРКА е това ,след като се ПРЕДУПРЕЖДАВА по всички медии,за нея????

119

Анонимен

преди 7 години

До 6Напълно съм съгласен с изложените факти.А този който е сложил минус е някой който е на принципа да се прави на интересен.Съмнявам се че знае дори какво е LBB.Българското кисело мляко е уникално в света и щом японците като посещават България първо за него питат сами се сещайте.Нашето кисело мляко е без коккурент не само в Европа но нашите изедници за готови на всичко за да пробутат нещото наречено "йогурт"!

118

Анонимен

преди 7 години

Дори примитивните руснаци имат общ.организация -'' Хрюши против '' , ходят по магазините с камерите , намират стоки с изтекъл срок и карат магазина да ги утилизира Къде сме ние ? Магазинерите - бандити ни продават всякакви *** а ние си мълчим Заспал народ сме Масово в нашите магазини хладилниците работят на 15 градуса - правят икономия на ток и ни тровят с развалена храна Гледайте термометрите и искайте да си пуснат хладилника Бъдете активни граждани

117

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 126 - е да де, хората се изтрепваха, а гърците държаха цена - тва искам да ти кажа! хората се изтрепваха за 120 лв заплата, само не ми казвай че са зимали повече, повече зимаха партийните секретари - три пъти повече!

116

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДо Анонимен 107 - "преди време", може! когато сиренето се правеше от мляко, което по това време се намираше в бг! соца не умееше да продава и малкото стоки, които що-годе бяха качествени! гърците винаги са били тарикати търговци....---Ти не си в час.Понякога караха хората да работят извънредно или караха бригадири,за да се изпълнят поръчки за продажби навън и нямаше незасадено място в България,където минеш градини от край до край покрай пътищата.

115

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДо Анонимен 107 - "преди време", може! когато сиренето се правеше от мляко, което по това време се намираше в бг! соца не умееше да продава и малкото стоки, които що-годе бяха качествени! гърците винаги са били тарикати търговци-----Ти знаеш ли какво е "БДС"?Това е знак за най-високо качество,НАТУРАЛНО.А България не можеше да насмогва в продажбите на селскостопански култури,месо,вино,консерви в цяла Централна+Източна Европа и Азия,затова бяха и бригадите,не можеше да се обере всич

114

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 107 - "преди време", може! когато сиренето се правеше от мляко, което по това време се намираше в бг! соца не умееше да продава и малкото стоки, които що-годе бяха качествени! гърците винаги са били тарикати търговци - сиренето у нас го купуваха на 2-3 лева и го изнасаха преопаковано, като гръцко два три пъти по скъпо в долари! а иначе винаги са били по-добри в мандрите от нас, но продуктите им имаха висока себестойност! никога не сме се доближавали дори до гръцките стандарти!

113

Магазинера

преди 7 години

Какво значи ядем *** на ЕС. Нито една стока, продукт, дори една обелка от чесън не може да се внесе в България без одобрението на българските власти. Ако ядем ***, това значи, че го правим с благословията на българските власти

112

Теди

преди 7 години

То не само, че продават *** си на нас ,ами са и от скъпи по-скъпи отгоре на всичко...

111

6

преди 7 години

изследваните щамове Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus притежават изявени здравословни качества: влияят благотворно върху плазмения холестерол и триглицеридите; намаляват риска от артеросклероза и от исхемична болест на сърцето; бързо възстановяват стомашно-чревната екосистема след продължително лечение с антибиотици и остри инфекциозни заболявания; повишават защитните сили на организма; имат антикарцерогенен ефект.Млечнокиселите бактерии се използват като закваски в млечна

110

Анонимен

преди 7 години

И *** на Европа ядем, и старите изхвърлени трошки им караме, и им мием чиниите, бършем им буквално и преносно з..адни.. ци... те, границите им пазим, плащаме им дори, че и метани до земя им правим.

109

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДобре а защо цял свят вика на киселото мляко с турското йогурт ? Защото е продукт от Средна азия.----------Никой не е наричал "йогурт" киселото мляко,думата е навлязла заедно с турците в Европа.Проблема е,че само в България се образуват тези специфични полезни бактерии за човека и подкваската за киселото мляко,сиренето,кашкавала.И това е,поради растенията/храненето на животните.

108

Анонимен

преди 7 години

Йогуртът няма лактобацилус булгарикус.Не му казват лактобацилус туркус или средноазиатски

107

Анонимен

преди 7 години

Добре а защо цял свят вика на киселото мляко с турското йогурт ? Защото е продукт от Средна азия.

106

5

преди 7 години

е оригиналните български щамове Lactobacillus bulgaricus преживяват и се адаптират по-продължително време в стомашно-чревния тракт спрямо същите, изолирани от европейския йогурт.Диетичните и лечебните качества на българското кисело мляко, както и преживяемостта на Lactobacillus bulgaricus в стомашно-чревния тракт са обект на проучвания от много български учени в продължение на десетилетия.Установено е, че някои от изследваните щамове Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus при

105

4

преди 7 години

Те имат високи хранителни изисквания спрямо аминокиселини и витамини, поради което се развиват само в богата на хранителни вещества среда.Обикновено се намират в млякото и млечните продукти, но могат да се изолират от растителни или животински източници листа, плодове, корени, интестинален тракт, фекални проби, компост и други.През 1963 г. немски и български учени провеждат съвместни изследвания и стигат до извода, че оригиналните български щамове Lactobacillus bulgaricus преживяват и се

104

3

преди 7 години

а през 1908 г. Льорсен и Коен му дават наименованието Lacto bacterium Bulgaricum българската млечна бактерия.България е известна като регион със специфичен микроклимат, подходящи за съвместното развитие в симбиоза на автентични щамове Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, благодарение на което се получава уникален млечнокисел продукт.Млечнокиселите бактерии са група полезни бактерии, които образуват млечна киселина при ферментация на въглехидратите. Те имат високи хранит