40

соцялно слаб депутат

преди 7 години

и кой ще бачка цял месец -7 дена в седмицата за 460 лв минимална-380 чисто,от Буркине фасо,Бангладеш или Бряг на слоновата кост?

39

Анонимен

преди 7 години

До 42"роми" на по 18-19 години правят по 70-80 лева на ден от бране на череши. А работа там бол. Но ти си роден за министър и такава простолюдна работа не е за теб, нали така?

38

Анонимен

преди 7 години

"А онези които си чоплят носа по кафенетата си е техен проблем защо нямат работа"Не си чопля носа по кафенетата и никога не съм си го чоплил по кафенетата. Но работа НЯМА!

37

Анонимен

преди 7 години

Стига бе хора, аз съм инженер с опит и ми предлагат също 600 лева, няма работа, няма заплати. Вече внасят и инженери. Пълно е с индийци и пакистанци и какви ли не, само не и българи.

36

Анонимен

преди 7 години

И кво стана сега... ние седим безработни, защото искаме 600 лева заплата, а те ни казват, че много искаме и ни заменят с работници от чужбина... ЗА*БИИИИ!!!

35

Ммм да

преди 7 години

*** не иска да седне да чете. *** не иска да учи. *** не иска да стане доктор, инжинер, архитект и т.н. *** иска да слугува на Англичани, Германци и Руснаци - да им чисти тоалетните или да им прислугува и после да си брои бакшишите. *** иска да е един голям ***

34

Гюнтер

преди 7 години

Когато робите се опъват и не искат да,работят без пари,ще си внасяме такива от *** и молдова..Работодателите в Абсурдистан,избраните от ДС на БКП,това могат.Да крадат,разпродават и да унищожават ,това е генетика.Вижте си министър председателя бе,няма дума вече с която да ви марека робско племе тъпоъгълно...

33

Бобчо

преди 7 години

Поредния кух и безмислен опит да не вдигат заплатите. И въобще не вярвам, че има хора, пък били и от по-скъсани държавици от нашата, които ще грухат по 12 часа, 6 дни седмично за колосалната сума от 300евра...

32

има начин

преди 7 години

2 милиона квалифицирани Българи в чужбина.200 000 роми в страната.В България има буфер но не искат да го използват.По лесния вариант е внос на работна ръка.Съмнявам се в качеството на тази ръка.Заплатите са ниски.Махнете валутния борд и всичко ще се оправи,сега лева е надценен.

31

Анонимен

преди 7 години

В Чехия как върви?И заплатите им са по-добри,макар,че и там е пълно с всякви европейци и чужденци,включително и черноработници.Защото не си разрушиха икономиката и още в началото дадоха равен старт на всички чехи,от заводите направиха съвместни немско-чешки ивестиции,фирми и т.н.,постъпиха умно,не си зарязоха дори и пенсионерите.

30

Поредната

преди 7 години

Поредната простотия, до кога ще ги траем тези съкати *** прости управници питам и отговор не искам.До там ли е докарахме че да вкарваме работна ръка? И причините никои не си прави труда да погледне или недай се боже да оправи нещо. Сега като се напълни с куцо и сакато добре дошли в ***. Аз си стягам чантите и отлитам

29

Пуси

преди 7 години

Тая т ъпа крава Ангелинка не разбра ли, че няма да преквалифицира българите с безумния си център докато морските феодали се правят на велики и плащат по 500 лева. Хората не щат да ходят да работят на *** не щото не са квалифицирани, а щото имат самоуважение. А и колко квалификация е нужно да си келнер или да ринеш *** на пияните руснаци? Или може би вече магистратура трябва.

28

ЗзЗ

преди 7 години

Форума пак плюнчи и се пени. Вас какво ви бърка? Нека заплатите в бранша са ниски! Нека внасят от чужбина персонал. Вие какво искате да сме? Нация от сервитьори и чистачки? Като искате хубави пари, учете хубави професии. После дори да не ви провърви в България, и да решите да емигрирате, ще е по-добре да отидете в чужбина с диплома за инжинер (или друго) отколкото с опит като чистач на тоалетни.

27

Друг път

преди 7 години

Очевидно нямаш никаква представа как седят нещата по морето, а вадиш заключения на базата на предстоя с в чужбина....Но първо - по морето няма ресторант, в който да се работи 2 на 2, не само, че няма, но и масово се правят по 70 часа на седмица, като се работи 6 дни в седмицата по над 10 часа. Второ - факт е, че в хотелите се работи по 2 на 2, но се работят по 12 часови смени, като карат и нощни, ако си хванеш втора работа, това означава да правиш по около 100 часа на седмица с 4 дни нощни.

26

Анонимен

преди 7 години

До Швед и г-н Ебачев дайте ми е-мейл да ви пратя месечното банково извлечение :-)

25

Анонимен

преди 7 години

До друг път Донякъде си прав/а но само донякъде. В чужбина съм работил на три места но в България само на две едновременно. Ако работиш в ресторант или хотел на рецепция не е трудно. Повечето хотели и ресторанти в Бг работят на 2 работи 2 почива. Какъв е проблема да работиш в 2 ресторанта или хотела?

24

Анонимен

преди 7 години

Дайте и на инжинерите някоя работа.Например да мажат с кремчета мадамите на плажа.

23

Друг път

преди 7 години

До АнонименРаботил си ти на 2-3 места...Може да си работил, но не и тук в България. Сезонната работа в у нас по морето да ни ти е западна Европа или САЩ с 35-часови работни седмици, че ще работиш 2-3 места ? Тук ще те гърчат по 60-70 часа на седмица за 600-700 лв....И после защо българите макар бедни и безработни не искат и да чуят за дях...Дневен надник на работник да струва колкото един шезлонг...Ай сиктир от пишман бизнесмени.

22

Ебачев

преди 7 години

Работиш ти с дупарата ти при кмета на Симитли за 6 бона

21

До 16

преди 7 години

Все пак трябва да си голям будала да отидеш да работиш за 500-550лв брутно. Даже може и по-малко. Двойната ведомост е широко разпространена из хотелите. Нека ги взимат тия чужденци, но то ще е до време. Ако беше хубаво в България нямаше 30% от населението да се е изнесло. Отдавна щеше да е пълно с молдовци, украинц, че и ако щеш германци и англичани. Не е изцяло проблема в кадрите, а и в работодателите. Не и до мързел. Видяхме как е в Европа и бг работодателите се отсвирват.