128

Анонимен

преди 7 години

Понеже чета коментари които според мен са сранни - искам да напомня, че ако не бяхме живели в идиотизма наречен "народна власт" - сега щяхме да сме заможна европейска държава, каквато сме били преди да ни окупират болшевиките!

127

popa ot razgrad

преди 7 години

тук не става дума за комунистическия апарат...става дума за българския характер...защото всичко това продължава и сега и то в много по-хищна форма...т.е. не са виновни комунистите...такъв ни е националния характер...

126

До 158

преди 7 години

Тогава имахме икономика, индустрия и селско стопанство, произвеждахме и продавахме. Сега над 60 % от износа са суровини- като африканска държава. И социализма не е фалирал, а го фалираха нарочно, за да ограбят държавата.

125

Анонимен

преди 7 години

Този месец платих лагер на голямото дете - 500 лв., тогава беше между 1 и 5 лв. , в зависимост от броя деца в семейството. Малкия се разболя - 100 лева за лекарства, тогава за деца до 7 г. бяха безплатни. Отидох на зъболекар- две пломби и почистване - 300 лв., тогава беше безплатно. Платих ток, вода и парно- 385 лв, тогава беше 20 лв. Тогава всяко дете взимаше по 16 лв детски , сега - само ***. Тогава нова гарсонера в Люлин беше 8 х.лв. , сега същата -80 хил. Нагла пропаганда и лъжи.

124

Анонимен

преди 7 години

Затова България задлъжня жестоко през комунизма и той накрая стана невъзможен:"Tогава взимах 250 лв. чисти, сега - 1000 лв. Тогава билета беше 6 ст., сега 1.60. Цигарите бяха 40 ст., сега 5 лв. Тогава за ток, парно и вода плащах 20-30 лв. на месец, сега - повече от 300.'

123

Анонимен

преди 7 години

Абе знаем кви комунистически *** сме имали.Ама добре е и другите да знаят.

122

Анонимен

преди 7 години

До 155 И сега е така, защото приватизацията спря. Властващия експлоатира надоло по веригата..

121

бургазлия.

преди 7 години

Интересно защо тези разкошни резиденции се изоставиха да се разрушат с времето и изкрадат и в също време се строят нови .Ми сега ако човек се вникне и направи съпоставка с тогава и сега ще види че няма разлика .дОКАТО ТОГАВА ВИСОЧАЙШИ ЛИЧНОСТИ СИ ПОЗВОЛЯВАЛИ ТАКЪВ РАЗКОШ И ПОЛЗВАНЕ НА СЛ.положение ТО СЕГА ВСЕКИ КОЙТО се почувства малко овластен и действа като за последно с каквото може да се облагодетелства.Вгледайте се как ползват служебните автомобили като семейни което е най малкото видяно.

120

Анонимен

преди 7 години

Дойче с ере, що не напишете сегашния вожд колко милиарди евро има в офшорни сметки? Че той още първия мандат ги беше закръглил на 2 млрд. ?. А но Тошо милиардите къде са ? В предпрятията, които сегашните " демократи" нарязаха за скраб, докато българите заминаха да мият к е нефи в чужбина.

119

Анонимен

преди 7 години

Бълват се лъжи и полуистини за миналото, за да се замазват очите и ушите на народа за настоящето!

118

Анонимен

преди 7 години

Да напишат обаче и за привилегиите на народа. Безплатно здравеопазване и образование, билет за градския тра"спорт 0,06 ст. Спокойни улици и действаща полиция. Хората са си оставяли отворени домовете или ключа под изтривалката. А сега тези горе живеят пак така, но народа вече живее доста по лошо над 80 % бедни, болни и беззъби.

117

До125

преди 7 години

В стола ви било скъпо, казвате? Що за простотия. За 50 ст. първо, второ и трето. От стола си купувахме ядене и за вкъщи. В момента в закусвалнята, в която си позволявам да обядвам не повече от 1-2 пъти месечно, супа , постна манджа и десерт- напр. мляко с ориз струва 10 лева.Тогава взимах 250 лв. чисти, сега - 1000 лв. Тогава билета беше 6 ст., сега 1.60. Цигарите бяха 40 ст., сега 5 лв. Тогава за ток, парно и вода плащах 20-30 лв. на месец, сега - повече от 300. Да не продължавам...

116

Анонимен

преди 7 години

До болбов. Не беше чак толкова страшно когато иритикуваш.обгазяването на Русе. Всичко зависеше на каква служба си. И в каква позиция си.Така, че много сме критикува ли това събитие и не сме били БКП. Всички знавха, че правя вилата на големеца от ЦК и не смееха да ме пипнат. Дори и манифистациите ги прескачах.Но си плащах свободата с много лишения и труд.

115

Анонимен

преди 7 години

Пълни глупости. Ж.Живкова караше една маздичка и се държеше твърде скромно за внучка на първия. Малък Тошко караше на баща си мерцедеса и се правеше на голямата работа. Тоя си прави някакви свободни съчинения сякаш хората не помнят. На днешните децата са в пъти по нагли и цинични.

114

еврверфф

преди 7 години

"Медията " на прокопиев в кавички. Това не е медия, а глупав треторазреден селски сайт. А прокопиев не е никакъв елит и олигарх, а уродвил страхлив предател и алчен балкански дребен от него нищо не зависещ ке ***!

113

bolbov

преди 7 години

Страхливеца Милушев чак сега се сети да пише за злоупотреби на номенклатурата към която е принадлежал и самия той.Устава на БКП даваше право на всеки комунист на партийно събрание да критикува когото си поиска .Проблема беше че в Нашата Партия комунистите бяхме твърде малко.Лично аз съм критикувал политиката на БКП по отношение обгазен ето на Русе. Имахме гост секретар на ЦИ и всички се уплашиха заради моите думи.Никой обаче и с пръст не ме пипал. Тозимата Милушев е един тарикати и преди и сега.

112

Анонимен

преди 7 години

Това което са получавали тогава елитите (да те са били истински елит за разлика от сегашната нелегална цялостна всепартийна структура) е капка в морето на това което откраднаха днешните "елити"

111

Един българин

преди 7 години

До: номер 142Ами Дойче Веле са писали и за Бойко Борисов, ама ти явно си го пропуснал/а.Писаха и то много, и то доста интересно и пикантно го бяха написали.Ама ти не четеш сайта на Дойче Веле нали?Да не говорим че Бойко Борисов беше охрана на същия Тодор Живков за когото не искаш нищичко (лошо) да се пише. И беше също комунист.Да не говорим че и сега ни управляват децата на същия Тодор Живков ама ти и тая статия не четеш. Статията е за принцовете, тоест децата на Живков а не за него самия!

110

Анонимен

преди 7 години

На фона на днешните цинични управници това е смешно. На гърба на народа получават субсидия от 11 лв. каквато и в Германия могат да мечтаят да получават. Тези вместо да ровят за неща от преди 30 г. да вземат да пишат за днешно време, че то е в пъти по нагло от някога.

109

Анонимен

преди 7 години

При посещението му във ФРГ в заводите Фолксваген му подариха джип за лов с висока проходимост специална изработка. Евгения получи спортен модел кола от същата фирма. След време автомобилите пристигнаха и внучката поиска своя. Тодор Живков й възрази и изглеждаше, че няма намерение да отстъпи: Колата не е дадена за твоите черни очи. Подарена ти е, защото си внучка на Тодор Живков. Но тя упорстваше, настояваше да я вземе, докато накрая дядо й склони: Ако толкова много искаш, ще трябва да я купиш. И допълни към мен: Да я вземе, но само срещу заплащане.