13

Анонимен

преди 7 години

Пазарна икономика. Защо в Румъния го могат, българите в Зпадна България (Македония) го могат, а тук не?Но от друга страна се говори, че качеството на евтиното месо не струвало. Сигурно е така. Имаше една мандра в Родопите правеше невероятно сирене, но по-скъпо от другите "сирена" и фалира. И сега ядем тебешир. Трябва да има някакъв начин хем да е икономически изгодно хем да е качествено, но не се сещам какъв е.Пазара убива качеството, което е парадоксално.Нали трябваше да е обратното.

12

Анонимен

преди 7 години

и ни превърнаха в потребители, нищо повече. Ние сме единствено потребители в техните очи, пазар. Защо на нашите фирми не дават субсидии като на другите ЕС държави? Всичко от Германия до Италия на изток е в ЕС като потребител. Само теглим държавен дълг и консумираме, 1 от тия държави няма да е приета като равна.

11

Анонимен

преди 7 години

а за българските фермери това е само цената на семето, а гледането? Семето от Холандия, маркучи от ПОлша, препарати от Полша, торове от Германия и Полша, инвентар от Китай. Това знаете ли какво значи? Тези пари излизат от България, за да идат в друга държава, една държава е силна когато изнася, а не когато внася. А ние всяка година увеличаваме безмитния внос, защото сме член на ЕС. Кауфланд, Била, Пени и тн, все Германски фирми, Кажете 3 български банки, не можете, няма толкова купиха ни европей

10

Анонимен

преди 7 години

Внос винаги ще има. Нашите фермери като не могат да се оправят с конкуренцията да се откажат и да отидат да работят за румънските фермери.

9

Анонимен

преди 7 години

Ето го промиването на мозъците, после защо сме бедна държава и икономиката ни се гърчи. Всички доволни и даже горди, че българските фермери се мъчат да оцеляват. Всичко внасяме, на по-ниска цена, всичко! От жито до шампоани. Произвеждаме само малко зеленчук за лятото и хладилници. Защото ония взимах 14-пъти по-големи субсидии, хранят животните с ГМО, а нашите ходят на паша. Кажи как идват картофи на 0.23лв/кг от Франция? Няма мито за ЕС държави. Само ТП разходи са по-големи от тая цена,

8

Елемаг

преди 7 години

Време е да си кажем някои истини.Тия реват не ,да са пълни оборите им а да са им пълни сметките!!Всички са с VISA карти и страхотни банкови сметки.Това е.Искат хем да взимат субсидии,хем да им се трупа на сметката!!Вижте им пикапите и замъците,като предучилищна гимназия.Синовете им разтриват бегачки и с по 1-2 апартамента из градовете.Преди да ми кажете "върви ти" ще кажа"да съм ви карал"После да ми кажете ми яж вносно.Ами аз какво ям до сега?Така ,че у лево!!И с черешите добре,че не мина!!

7

Анонимен.

преди 7 години

Тия родните чорбаджии да обяснят как така при по-големите заплати на фермерския персонал в Румъния, румъниците продават на по-ниски цени у нас, освен това имат и по-високи транспортни разходи.

6

1

преди 7 години

До АнонименТи ли ще го плащаш?

5

Анонимен

преди 7 години

Купувайте българското,купувайте директно от селата,не оставяйте спекулантите да сринат всичко в България!

4

анонимен

преди 7 години

27 години не сме яли агн месо и още сме живи задушен спанак и едно яицеотгоре това ми е менюто за празниците 15 лв няма да дам за кг

3

1

преди 7 години

Грешка! За един килограм!

2

Анонимен

преди 7 години

Е как чуждото агнешко е по-евтино бе ??? Нашата трева по-скъпа ли е от тяхната ? Коча ли ни е по-скъп ? Какво ? Я сложи транспорт, складиране, разпространение, .... и пак по-евтини ??? Нашето скъпо ???

1

1

преди 7 години

Хората с какво да ви го купят?Факта е, че за два килограма агнешко с кост се купуват два килограма свински врат без кост!