94

Анонимен

преди 7 години

От тези 739 хиляди МПС-та регистрирани в София, по улиците на София се движат най-много 30-35 хиляди едновременно. Към тях като прибавим и още 5-6 хиляди коли от провинцията и това е. Иначе числото 739 хиляди звучи страшно, но е за да се плашат гаргите.

93

Анонимен

преди 7 години

Тук е пълно с едни, които сякаш не са живяли в София, но коментират ли коментират как е било в София и как е сега. Давам пример: панелните комплекси в София бяха проектирани и изградени по начин осигуряващ открити паркинги, например Дружба, Младост, ...които бяха пълни с коли. Нямаше недостиг на паркоместа, но паркингите си бяха пълни. От същите тези паркинги сега са останали по-малко от половината паркоместа, построиха нови жил.сгради и заведения без паркоместа и някои не схващат защо няма къде

92

Краси

преди 7 години

Огромен е броят на колите, които не са в движение от години и стоят по улиците и междублоковите пространства !!

91

Анонимен

преди 7 години

Колите не са много. Проблемът е, че все повече пада пропусквателната способност на улиците и булевардите по ред причини, които могат да се обобщят като лоша организация на движението. Примерно, когато преди 30 години, максимално разрешената скорост по бул. Цариградско шосе беше 100 км/час, за единица време минаваха повече коли, отколкото сега в общия случай. По бул. А.Малинов в Младост преминаваха 5-10 пъти повече коли в сравнение с сега за единица време и т.н. и т.н.

90

Анонимен

преди 7 години

Не виждам кой ще предпочете велосипеда пред личния автомобил в София. София няма релефа и климата на Амстердам, например и по "безопасните велоалеи" на Фандъкова и този Здравков, я минат 2 велосипеда на час, я не и то само при хубаво време. През половината време на годината велоалеите в България са неизползваеми В случая имаме велосипедистите или пешеходците и засега пешеходците губят и вървят по улциите, за да има място на тротоарите за колелетата, които очевдино трябва да се забтанят в София.

89

пацо

преди 7 години

Ами администрацията ни е виновна. Щото са шубета, да не ги махнат. Най лесно е да се вдигнат данъците спрямо евронормата, както е навсякъде в белите държави. Неможе 15г голф с изрязан катализатор да плаща 12лв данък и да очаквате всичко да е ОК. Данък под 300лв не трябва да има, колкото ти е по стара и замърсяваща бангията по-висок данък. Хем ще се събират повече пари за ремонти, хем ще се изчисти от бараки спиращи по градинките, ама демокрацията я разбираме като свободия и всеки иска всичко.

88

Анонимен

преди 7 години

Поредната статия пълна с истинноподобни писания, които се възприемат като истина от повечето хора, което е жалко разбира се. Основният проблем е все по-лошата организация на движението в София, но за него няма нито дума. Да, ще има задръствания и все по-големи ще стават, при все по-лошата организация на движението. Броя на колите все още не е проблем. За метрото - пише за Левски Г, но примерно от блока на един познат до най-близката метростанция е 20-25 минути, като няма и нормални тротоари.

87

Коренак Софиянец

преди 7 години

Най големият проблем са наглите провинциалисти

86

снайпера

преди 7 години

Добре сме нaгли, ама що сме Tъпи

85

Ели

преди 7 години

Смятам и сметката в аптеката като ме накихат няколко сополивци.

84

Анонимен

преди 7 години

Добре че всичкото провинциалист дойде в София, за да ни казва какви й били проблемите

83

снайпера

преди 7 години

Ели, да не смяташ само горивото в 4-те лева?

82

Романтика

преди 7 години

Вместо да мислят как да изградят вътрешно квартални подземни и наземни паркинги те простотии правят. Няма ли да има скоро кметски избори?

81

Ели до снайпера

преди 7 години

Ами в доста случаи ми е и по-изгодно, и по-конфортно. Градският транспорт е скъп, бавен и смърди! Защо да го ползвам? *** пример- 2ма отиваме до Икея, от дома ми трябва да се сменят 2 превозни средства - в двете посоки 6.40 лв, с моята кола е 4 лв. Как ме стимулират да се кача в рейс?

80

ЯБ

преди 7 години

Чета ви коментарийте....и се смея.София ..това....София онова..... Нема да се оттървете. Ще стават още повече задръствания...и още повече ,,тапи". Проблемчето е не политическо, а градско. Никой кмет не може да изкорени този проблем а големите градове. Може временно да намали.....Като корупцията е бе , другари....Само може да се намали....Останалото е ЛЪЖИ-Ментраджийство на полтичета

79

Анонимен

преди 7 години

До рак-щрак!Абе смотан, каква нова кола си карал, какви нови дрехи и обувки си носил? Новите дрехи и обувки се пускаха веднъж годишно - за учениците в началото на септември и за всички останали около нова година. През останалото време магазините бяха празни като главата ти.И какъв екологичен транспорт е имало в София?Икарусите дето горяха 80 на сто или Чавдарките които бяха толкова шумни и раздрънкани, че единственото им хубаво нещо беше, че не се чуваха псувните на шофьора.

78

Анонимен

преди 7 години

Българинът кат цяло Е беден. Трошките и екскурзиите са на кредит, телефоните на лизинг. У дома се ядат кебапчета от Билла за 20 стотинки и бурканите на мама за да се избият по-горните. Живеят по 4-5 души в един апартамент, но пред блока има 5-6 коли, защото манталитетът е такъв, че бангията е символ на просперитет. Равносметката - 740 хиляди коли+поне още 200 хил. постоянно от провинцията+поне още 100-тина хил. ежедневно пътуващи. Не град, а автоморга...Но бизнес интересите са най-важни

77

49408

преди 7 години

По-рентабилно ще бъде национално отговорният капитал да изнася поетапно прозводството и офисите си в други градове.Така ще бъде спряно прииждането в София на хора без препитание в провинцията. Да се забранят партийни назначения в администрацията на провинциалисти, които след падането на покровителя не се връщат обратно. Става дума за утвърдената практика управляващите да си осигуряват административен вот на гърба на държавата, което е купуване на гласове, т.е. престъпление.

76

Анонимен

преди 7 години

К'во ревете от придошлите!?!? Спрете да си купувате коли, след като няма къде да ги паркирате и карате! А ако не искате, просто се разширявайте към полето и в посока нагоре. Никой от големите мегаполиси не е останал в рамките на това което бил преди 100 години. Ако не ви се разширява настрани, стройте си небостъргачи, тогава ревете за гледката към Витоша. Всъщност знаете ли какво искате!?!? Ако си тръгнат селяните, ще сте досущ като малък провинциален град. Това ли искате?

75

До Анонимен 81

преди 7 години

не те знам от кое село са баба ти и дядо ти но да ти кажа едно ! По-големи селяни и нагли типове от такива където се мислят за Софиянци няма ! Разликата между такива като мен които са раждани на пъпа на София както и майка и баба и т.н. е ,че нашите ниви които бяха сега са блокове и кооперации и т.н. имамте достатъчно пари за разлика от такива като теб на който нивата е в маломирово и нямате пари и си избивате комплексите като си мислите за граждани !