18

Явор

преди 7 години

Нашите синдикати могат спокойно да изместят статистически институт. Само докладват резултати, работа никаква.

17

До 15

преди 7 години

Зависи от социалната среда, брат. Покрай мен рядко има някой под 1000 лева чиста заплата, повече са над 1200-1300, говорим за Варна. Не казвам, че средната заплата тук е толкова. Ако бях в София за същата работа бих взимал около 1800-2000. Така, че просто си в работническа среда на ниска позиция. За София под 1000 заплата трябва да нямаш особени умения.

16

Хипстър Многознайков

преди 7 години

Пред-пред последният параграф ясно и точно си пише защо критерия "средна заплата" не е супер обективен и в западната статистика трудно ще го видите да се изпъква от големите фирма,какво ли остава за цели държави.Област Враца е в най-бедния Еврорегион-северозападна България,а пък са четвърти по средна заплата в страната.Що?Защото в едната голяма фирма там,АЕЦ Козлодуй,топ мениджмънта явно взима такива библейски заплати,че дърпат цялата област до четвърто място.Аз картофи,съседа кайма,общо мусака.

15

Анонимен

преди 7 години

Туй в столицътъ ли? Ний на село бачками за 300. Зема а дойда и аз у Софето, чи взе да ми писвъ.

14

до 15

преди 7 години

е айде сеге, не толкова черногледо :) немалка част от младите хора в софия, който не са на държавна работа, взимат двойно повече от тия 800 лв., и то дори не е необходимо да са специалисти. Нужно е да знаеш един западен език и в телас примерно ще те глътнат на 1500 лв. чисто без бонусите. Ако знаеш вече повече от един език, цената ти се вдига. Има глад за кадри, не е чак токлова зле положението

13

gogo

преди 7 години

Oнзи ден казваха, че българинът изкарал 5000 за 2016, а похарчил 4500 (или нещо такова. Кога лъжат - оня ден или сега?

12

Анонимен

преди 7 години

Я вижте вие тя скочила а ние да незнаеме как стават тез работи? От къде е скочила се пита в задачата? През балкона през терасата или от покрива? Тези за улавили ни имат или за побъркани? Аз не познавам човек който да взима повече от 600 до 800 лева и то тук в София. Значи непознавам правилните хора изглежда. Щом като има хора с над 1000 лв. заплати. А това са джурналета лежачите в администрацията наколенкажии свиркажии и тем подобни бли.зачи. Всички останали само го дуат.

11

Не

преди 7 години

Не ми пишете за брутна, пишете за нетна заплата! Ако нетната е 650...малко по сме добре. Ама оня ималлллл свинкя, язе зелье..... Хахахаах и да му продам сичкото зелье пак не праи свинкя! Тоест...да му работя по 25 часа, 8 дни, 14 месеца пак няма да имам свинкя!

10

Анонимен

преди 7 години

Средната заплата скочила... И на баба ми пенсията скочи пррз балкона.

9

Анонимен

преди 7 години

Е, и аз се пазарих за заплата преди 10 години. Тогава тия пари стигаха и с малко разум....имаше отгоре. Ама след 10 години...цените в магазина и раходите 300%, заплата с 300%..дудуци. Видяхме средния, не средната! Някой пак си проветрява устата, ама е пил и мирише на престоял алкохол.

8

богат от заплати

преди 7 години

пият-пият ама да си лягат не да пишат простотии тези пари са на сън само и бруто и нето

7

Анонимен

преди 7 години

Тва някаква гордост ли е? В София тия пари стигат колкото да не ровиш в кофите.И не,това не е пресилено.Сметки и данъци -400,500 лева и остават по 12 лева на ден.Мощна сума.*** стиснатите клошари.

6

Анонимен

преди 7 години

пари има ... но не за всички

5

Анонимен

преди 7 години

Лъжа !

4

:-)

преди 7 години

КинтиНямаСамоБалъциКНСБ

3

Анонимен

преди 7 години

Тая новина за 1 април ли трябваше да е?

2

Анонимен

преди 7 години

Къде е този средна заплата, че те я виждам. Над 1 000 000 мен. работят на МРЗ, нето получават 300 и малко. Това 962 лв. е висока заплата, която за София макар и не масово я има, но не ме убеждавате че във Видин - най-бедната община в ЕС, Кюстендил....да продължавам ли...заплатите са такива. Както се казва заедно за България по единично за Швейцария.

1

Бизнесмен с Ауди

преди 7 години

Заплати на работници не бива да се дават, това е ясно.Но и аз на моите им дадох много придобивки през последните години, чак ме е страх да не се разглезат. Първо, добавих им към супата за вемеря и по филия хляб. Второ, разреших им на всеки шест часа работа да си взимат по петминутна почивка с безплатен чай (т.е. аз им го плащам!)! И трето, в неделя и по празници намалих работното време от 18 на 14 часа!Дано не греша и да вземат да се разглезят!