121

135

преди 7 години

и мисли, че светът започва и свършва с него знае, че един ден всичко се връща като бумеранг!

120

Анонимен

преди 7 години

Брей, в този сайт отдавна не бях чела толкова философски обобщения и анализи в коментар натата секция, но вярно че темата предполага по - задълбочени размисли за смисъла на човешкото съществуване. Все пак заглавието е с доста по - "опростена и по- човешка формулировка на тази тема и аз също мисля да" приземя" малко мислите си - да, има Ад и има Рай, има и Бог и душата продължава да живее и след смъртта, макар и в друго измерение. В зависимост от това как е преминала земния си път, тя се преражда или умира. Нека всеки, който наранява съзнателно хората около себе си, който не вярва в Бог и мисли

119

Анонимен

преди 7 години

Да, може да си играем с най-различни теории, но все пак явно има едно общочовешко, древно познание което си прилича удивително, разглеждайки различните географски и исторически системи. Лично аз смятам, че може да му се доверим в много голяма степен, държейки сметка, все пак, за възможни отклонения и грешки в препредаването му през вековете, както вече стана дума. Неслучайно има пиетет към него, като свещено.

118

Анонимен

преди 7 години

Както е казал Дънов:Аз мога да ви говоря за живота в отвъдния свят, но няма смисъл.Все едно да говоря на мравките за живота на хората - твърде е сложно за тях за да го разберат.Така че - яжте, пийте, па като му дойде времето - ще видим :)

117

Анонимен

преди 7 години

Друг е въпроса, че други "мозъци", казват че Вселената достига оптималното си вече разтегляне и ще започне обратното свиване...където след 15 -16 милиарда години отново ще сме във фаза на началния врив, а като той пак стане факт...след 5 милиарда години ние пак ще се родим на Планетата земя в тази вселена същите със същия си живот и съдба!.

116

Анонимен

преди 7 години

Съответно фотонът, като частичка-вълна, е гранична частица м/у енергията и видимата материя и оттам Е= мс на квадрат.

115

Анонимен

преди 7 години

Идеята, която ми се струва най-издържана е: Вечен Дух= Висшият Разум на Вечната, Безкрайна Материя от която Той сътворява видимите за нас светове от сгъстена материя- галактики, мъглявини , звезди, планети , организми ипр. чрез обединение на частичките- т.нар. Принцип на Любовта, т.е на привличането и формирнето на устойчиви- повече или по-малко - системи на йерархична подредба, съществуване и функциониране.

114

Анонимен

преди 7 години

127 Чувал съм нещо обратно, че целият живот и галактики са били събрани в едно малко нещо, което гръмва и започва живота. Защото съгласи се, в нищото без да гръмне нещото, няма да има нищо! А в нищото не можеш да унищожиш с такъв взрив нещо, понеже няма нищо в нищото...само може да се сътвори от този взрив.

113

Анонимен

преди 7 години

Смятам, че преди всичко има концептуално несъответствие- от взрив/унищожение, да започне сътворение. Обединението на частичките не става чрез , грубо казано, фижън, а- чрез фюжън. При взрива само се освобождава /разрушителна/ енергия.

112

Анонимен

преди 7 години

124 Вселената затова е Вселена- защото в нея има Нещо, а това са Галактиките. В нищото, няма нищо...както каза ти, само вакуум! И това нищо е било навсякъде преди големия врив. Случва се взрива и се разжда Нещото с глактиките- Вселената.

111

македон

преди 7 години

Така е, брате. И там е.

110

Анонимен

преди 7 години

Например, един чилиец е изобретил машина, с която "прави" вода от въздуха. Методът не е измислен от него, копи-пейст е, но така или иначе, се базира на концентриране на водните пари от въздуха. И хоп- водата тече, като натиснеш копчето. Необяснимо за ин.дианеца, застанал пред пишещата машина. По същия начин това, на което ние му казваме нищо, всъщност пак е нещо - безкрайно разредена материя, до неуловимост с нашите "напреднали" научни методики. Поне така се твърди. - Ако искаш, вярвай.

109

MAKEDON

преди 7 години

E dobro....... procitav mnogu komentari na uceni luge od Bolgrija no nikoj ne dade objasnenie za fenomenot na delot od coveckata svest : SOVESTA dali tamu e skrien bog vo covekot i preku sovesta dejstvuva i toa dosta silno no..... ne kaj sekogo....

108

Анонимен

преди 7 години

120 Как да е невъобразимо? Преди Големият взрив преди 15 милиарда години е имало само нищо. Големият врив е факт и се ражда Вселената която започва да яде пространството на Нищото.

107

Анонимен

преди 7 години

Тоест и Вселената и нищото...

106

Анонимен

преди 7 години

И от нищото може да направи нещо. Невъобразимо, нали? Но не непременно невъзможно само и единствено поради факта, че е невъзможно и необяснимо за нас.

105

Анонимен

преди 7 години

до 118 )))) Хуаахахахах..

104

Анонимен

преди 7 години

Всъщност се твърди, че Бог притежава и нещото и нищото, т.е всичко.

103

Анонимен

преди 7 години

до 116 Точно...стигаме до нищото, което е краят на Вселената...няма Галактики, няма нищо във вакуума. Даже и черни дупки.

102

114

преди 7 години

Пак стигаш до нищото. Което пак би трябвало да е безкрайно. Безкраен вакуум или каквото и да е там, в което Вселената се разширява безкрайно.