107

Обективен

преди 7 години

Преди 30 години имаше смисъл от бус лентите в София - тогава автобусите бяха много начесто, но сега, когато ги разредиха 10-20 пъти и закриха куп линии, бус лентите загубиха първоначалния си смисъл и сега единственият резултат от тях са огромните допълнителни задръствания. Този факт разбира се никога няма да бъде разбран от хора, които наричат леката кола "таралясник" и които никога няма да схванат защо на много хора им се налага да пътуват сами а автомобила си.

106

Анонимен

преди 7 години

До 114Изобщо не си прав тва у другите държави го няма нещото задръстване. Там работния дет им е 7 часа и за 10 мин са си в къщи и свободно време да псуват по сайтове бол. Боже едно прибиране до краен район на Лондон от центъра ти е 3 часа тука целото Цариградско ти е 30 мин и пак сме недоволни

105

Анонимен

преди 7 години

До аЗПри това положение, както казах прави се обосновано предложение за махане на лентите.Или тея хора в автобуса не бързат или *** дето сме във 3-те други ленти? Или може би само твоята работа е важна другите може и да умират.А и като гледам от видеото не е заснето вечер при задръстване а е посред бял ден и другите 3 ленти не изглеждат много натоварени.Ама то такъв ни манталитета да сме все по-гъзари от другите.

104

Анонимен

преди 7 години

Идеята на бус лентите в София е един автобус с 30-50 пътника да може да мине за 1 минута, а в същото време 300-500 коли с 500-1000 човека в тях, да чакат 5-10-15 минути повече.

103

Анонимен

преди 7 години

Никой не говори дали има смисъл от бус лентата. Разбира се, че има, но това е тема на друг разговор.Тук проблема е неспазването на ЗАКОН и затварянето на очите на институциите. Що ако сложат една камера на кварталните еднопосочни ще е различно ли?А ако много хора смятат, че са ненужни тогава пишат до където трябва, обосновават се и може да се махнат, и тогава вече не нарушаваш ЗАКОНА.

102

аЗ

преди 7 години

Съгласен съм да има бус лента, но при положение, че инфраструктурата на София е милион жители, а реално са 2 милиона + не виждам основание да е нарушение, това значи по 2 часа да се прибираш от мола ако ти се намира работата до люлин и примерно. И какво 1- 2 часа на отиване 8-9 часа с обедната работа и още 1-2 часа връщане ... работен ден 12 часа спане 8 и какво му оста на човек 4 часа свободно време. *** тая работа. от друго трябва да се събират глоби не от бус лента.

101

Анонимен

преди 7 години

И какъв е смисала на бус лентата. Значи за един автобус цяла лента а за колите колкото място остане.

100

До 103

преди 7 години

То това е и идеята - не да събират "доход" а хората да спазват правилата.

99

Видеото започна с

преди 7 години

СПАСИ СОФИЯ....Нищо не можете да спасите вече....Едно село не можете да спасите от набезите на скакалците шведи камо ли СОФИЯ от безумния начин на живот - присъщ на *** известна като Бугаристан. Поздрави от ДКЕВР и първи април!!!!!

98

КОЕТО Е ПОКАЗАТЕЛНО

преди 7 години

За изключителна корупция . Хората си карат там и след това си плащат и толкоз .

97

@ :-)

преди 7 години

Ами да ти кажа много си е вярна сметката, щото за снимането не е нужно да седи патрулка на КАТ - може и да е цивилна кола с камера. И докато се разчуе, че в лентата се снима и започната да спазват правилата, бая тарикати ще изгорят. Друг е въпросът за какво ще се използват глобите. Теорията как отиват за обезопасяване и за не знам си какво, малко издиша.

96

До: 99

преди 7 години

А така като си караш по "коварното нещо" бус лента и гледаш, че до тебе има дълга колона, не ти ли минава през мозъчето, че явно има причина само ти да не си в колоната?!

95

6

преди 7 години

нали за товаги направиха тия бусленти.да може да има нарушения и да имат повод да глобяват само..*** кат

94

:)

преди 7 години

Сметката за пропуснатите глоби не е вярна - ако почнат да глобяват, хората ще спрат да карат в бус ленитие и пак няма да се съберат много повече глоби.

93

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен (100)Ако КАТ спазваха законите нямаше да се налага да ги освиркваме, а и нарушителите щаха да са в пъти по-малко.

92

Анонимен

преди 7 години

*** нарушава закона по пътищата, но когато КАТ не спазват закона писка, че в Бълария има беззаконие и корупция.

91

Анонимен

преди 7 години

Бус лентата е коварно нещо. Караш си по път, който не познаваш и хоп изведнъж пред теб бус лента, зад теб автобус, а не можеш да се престроиш веднага вляво, защото там си върви колоната от коли. На такова нещо се натресох веднага след едно кръстовище в Младост, където Фандъкова се изхитри да направи двулентовите платна, еднолентови, слагайки ненужни ленти са ляв завой и бус лента. Съвсем очаквано рядко някой спазва там наличието на бус лента. Ако се спазва, ще чакат по един час за 100 метра.

90

Анонимен

преди 7 години

*** за кво им е на мързелите от КАТ да станат и реално да свършат някаква работа, като могат от вашия джоб да си чопнат директно паричките, докато пият кафе и се чешат по дебелите шкембета (сериозно, през целия си живот, ще може ли да видя поне един катаджия, който да няма издуто шкембе като на бременна с тризнаци майка)

89

Анонимен

преди 7 години

То ситуацията е уникална на много места с тези бус ленти. Примерно, идваш отнякъде по път вливащ се в Цариградско шосе. То хубаво, но веднега запчова бус лента, а може да не успееш да се престроиш вляво и спираш и чакаш пред бус лентата, докато ти се отдаде възможност да го направиш. Зад теб идва автобуса и трябва да спре и да те чака. Разбира се това не се случва, защото шофьорите извършват някакво нарушения и не спират: продължават по бус лентата или засичат някой, за да се престроят пред него

88

Анонимен

преди 7 години

Две са съществените неща в този случай. Първото е, факта, че КАТ не работи и не налага спазването на правилата, от което следват десетки милиони нарушения извършвани всеки ден в България, вкл. и това каране в бус лентата. Тук важното е да се схване, че причината за каране в бус лентите е неработещия КАТ, а следствието са нарушенията на шофьорите. Второто, разбира се е въпроса за необходимостта от тези бус ленти, както и точната маркировка, където трябва да ги има. В Младост трябва да се махнат.