162

един от народа

преди 7 години

За българския депутат волята на избирателя е нещо абстрактно, далечно и съвсем незначително. Ако искаме да имаме каквито и да било представители, трябва да ги избираме с чисти и свети мажоритарни избори в два тура - и депутатите, и съветниците. Аргументите са три. Първо, това е единственият начин българският депутат да бъде заставен от своя избирател. Второ, защото само така депутатът ще се изпълни с воля да се бори с корупцията и с мафията. В противен случай избирателят ще го уволни.

161

сминдух енд чесън

преди 7 години

Като не искате да му помагате ,поне не му пречете. 113-то място по свобода на словото е достатъчен повод за конкретни действия.

160

Виготура

преди 7 години

До Генади - Турците ще имат толкова депутати, колкото са им реално гласовете, но няма да имат депутати от Костинброд, Монтана, Кюстендил и т.н, сещаш ли се? Депутатите на ДПС няма да са 2 пъти повече от кметовете, както е сега. С още малко пари от анадола, Местан ще е в следващия парламент с пропорционалната система. Бъди сигурен. И ще вкара 10 депутата при 4% бариера, докато при мажоритарни избори няма да има повече от 3-4.

159

няма СЕМ

преди 7 години

Колкото е по-голям един мъж толкова по-малко мозък има. Учиндолския селянин така и не научи българския език. Не желая от екрана да ме казва че съм готин пич вероятно се обръща и към майка си с "готина питшка".

158

Анонимен

преди 7 години

Трифонов,стига толкова.Безинтересен си.

157

Азе

преди 7 години

Ако бях на негово място с щях да си напаравя 6 месечна почивка на Карибите..Определено има нужда да се поразсея. Прекалено се е фирмирал пък и не е лицеприятен за ефир в това състояние...

156

Цецо

преди 7 години

Слави Трифонов може да е всякакъв, но в конкретния случай е прав, според мен! Аз лично не съм му фен, още от времето на Ку-ку, когато ги врътна всички и обра каймака, правейки шоуто си! Обаче е прав, че има цензура в Родината ни, че моткат референдума и че медиите ни хич не са безпристрастни! Харесва ми това, че надига глас срещу тези неща, въпреки че може спокойно да си трае и да си харчи многото парички!!!

155

Антишорошоид

преди 7 години

Шорош ни обра всички надежди, ходя като прощляк насам натам и бачкам за жълти стотинки за накой слуга на Шоров, като Славито.

154

Анонимен

преди 7 години

Само рева и тоя за внимание и влст

153

въпрос

преди 7 години

Джеримандъринг какво е?

152

Анонимен

преди 7 години

И преди ви питах, как мажоритарната система ще отсее канидедтаи, които ще направят това ,което са обещали.Как сегашната избирателна система пречи на политиците да изпълнят, това което са обещали?Това е все едно да кажеш че има марка кола, с която се правят най-малко катастрофи или не се правят изобщо.Разбирате ли какво питам? Как избирателната система ще спре корупцията? Има ли обществен строй, в който никой да не е крал или убивал хора? Е, до какво стигаме- до съвест и чест.

151

.i.

преди 7 години

Ако имаше мажоритарен вот сега ДОСТ щеше да в парламента, макар и с 2-3 депутати. Не благодаря. Да не говорим и че щяха да се намъкнат и всякакви други криминалци подкупили няколко хиляди роми.

150

Анонимен

преди 7 години

Нико

149

Виготура

преди 7 години

Генади, ако има 240 едномандатни избирателни райони, повече от 200 от тия райони ще са в големите градове, където живее населението, което не е чак толкова бедно и мизерно, като в селата. А ако София излъчва 60 депутата, щото в София живее повече от 1/4 от населението на страната, дали ще е толкова лесно да залъжеш някой с 20-30 лева да си продаде гласа? Само че почти никой от сегашните политици не е печелил, или не може да спечели мажоритарен вот, освен кметовете.

148

Р.И.

преди 7 години

Не гледам Слави,но не мога да разбера защо ако проблема е само четенето на отвореното писмо,не изрязаха именно нея част и да си спестят целия този цирк,сещам се как крещяха в ухото на Димитър Цонев (лека му пръст), да не задава неудобни въпроси.Е кажете къде точно е свободата на словото и къде са всички гледни точки,не ме интересува от къде е,и какво пее,интересува ме само това,че можеше да намали онези хрантутници на половина.

147

Психиатър

преди 7 години

Киро Куфражиста, в теб има останало някакво доверие, но и ти го предаде! Мислих да те изписвам, но сега размислих!Прибирай се веднага в стаята, недей гледай от Странджата! На Странджата и Професора молбите им за изписване са замразени!

146

Анонимен

преди 7 години

Защо да се променя системата, тя си е много добре.И системите се променят с партии, а не с чалга и балерини.

145

Анонимен

преди 7 години

Значи, според славчовите фенове, той е за това, хората да имат право да протестират ако нещо не им харесва, но ако някой протестира срещу славчо, те не го харесват.Просто обобщавам.

144

Минало бъдеще

преди 7 години

Ново време в българския език - "ако снощи бъдат спрени"

143

Видин

преди 7 години

За пореден път виждам колко глупав и страхлив е българинът.Най-после някой се опитва да промени системата която погубва България​ вече 27 години,която накара над 2 милиона наши сънародници да избягат от родината си,а вие веднага се нахвърляте че бил мафиот и чалгар.Явно сте доволни от начина по-който се управлява страната,ако е така жалко за България и за хората дали живота си за това вие сега да живеете в най-корумпираната и бедна страна.