6

КраварятОтФашингтонъ

преди 7 години

Този безсрамник какви глупости говори ? Ниска производителност а ? Едва ли не работодателите спонсорират работниците си а ? Ето я световната конспирация ! Да казваш на бялото - черно.

5

ognyanz

преди 7 години

Васил Велев сигурно е прав, че за някои икономики е по-добре да няма въведена задължителна минимална заплата. Това обаче не се отнася за България, защото у нас минималната заплата е на границата на социалния минимум. Кой в активна възраст, със семейство, с деца, а сигурно и с кредити към банки, ще оцелява със заплата от 460 лева. По-скоро ще мине границата.

4

Анонимен

преди 7 години

БСП ще увеличат заплатите двойно, респективно с тях ще увеличат и инфлацията хиляди пъти! Никога повече БСП на власт!

3

инженер

преди 7 години

търся си работа в една фирма ми казват не можем да ти дадем заплата щото си некадърник отивам в дуга фима там пък ми казват че съм страшен професионалист пък на тех им трябвало начинаещ инженер и пак не могат да плащат та и тая ваща с мин заплати е същата

2

Анонимен

преди 7 години

глупости на търкалета , в България минималната заплата е толкова ниска за да могат работодателите да плащат по ниски осигуровки , за справка - според актуалния служебен министър , 70% от работещите се осигуряват на минимална заплата . Средната от своя страна е толкова ниска , въпреки че пазара на труда изпитва глад за кадри , защото просто на работодателите трудно им се дават пари над 800 лв. , без значение от печалбите им и реалната производителност на труда .

1

Анонимен

преди 7 години

Направо да приемат закон,който работи-да си плаща на работодателя.