275

Щирлиц

преди 7 години

До ВладиВлади,по онова време нямаше наркотици,ти да не си прекалил малко,а?

274

до Г-н Желев, както

преди 7 години

някой е написал, дайте да видим източниците ВИ. Що пък не написахте един положителен параграф - може пък за 45 г. България да е произвела и нещо хубаво. Бихте ли отговорили, кой ви поръча статията? АЗ съм продукт на онова време и се гордея с образованието си. А вие като журналист напишето ЕДНА ПОНЕ обективна статия!

273

Анонимен

преди 7 години

Българската журанлистика е единствената по света, която плюе и принизява собственият си народ и държава.Никъде такова чудо няма:Германците и лагеритеСАЩ и изгарящите бомбандировки над Япония е ДрезденЯпония за геноцида и кланетата над Китайското населениеВсички правили мизерии несравними с нашите. И все пак, там не се плюят сами... Журналисти, всеки може да плюе Бай Тошо. Ако бяхте на място, щеше да има разследваща журналистика днес, за сегашните злоупотреби. Обаче ви е страх!

272

Анонимен

преди 7 години

"кражби на техническа документация от западни фирми"Амм това е нещо като при САЩ ли?Техните служби шпионират и крадът техническа документация от Еарбъс Европа, в полза на тяхната Боинг.Този и още куп скандали в западна Европа и САЩ. Индустриален шпионаж на кило.Ама ние сме били КРАЛИ документация. Малеее какви сме лоши... обаче като го правят американците и англичаните им викаме Джеимс Бонд агент 007 и ги величаем какви са пичове велики...

271

Влади

преди 7 години

Деца, не знаете, че през 1984 внасяхме боб от Канада, леща от Франция и чесън от Китай. Не знаете, че 90% от народа тогава ,имаше живи родители или баби и дядовци на село, благодарение на които ядяхме месо, плодове и зеленчуци. А в държавните магазини( то други и нямаше), беше трудно да се открият продукти горепосочените продукти.

270

дрен

преди 7 години

Тогава киселото мляко траеше 3 дни и се разваляше, а сега как така става че трае 1 месец а понякога и повече? Чувах че сега и избелители в млякото слагали.Храната си ни беше добра, а сега е ***,хората живееха по-дълго,живота беше спокоен,а сега няма човек който да няма поне една болест дори и младите,учениците не ходеха с оръжия в училище, а казармата възпитаваше,а сега....Щастлив съм че хванах него време

269

Анонимен

преди 7 години

Ето един разказ за качеството на производството "При посещение в ампулно производство за инжекционни лекарствени форми с група студенти, забелязахме, че в стерилното помещение има оставена метла..."

268

Shopp

преди 7 години

Жалки прости утки, доматите от тошово време беха оваляни в кал и половината ***.И се продаваха само от края на май до средата на септември.Продаваха ги едни чичковци със сини престилки и молив зад ухото, които ти нариваха у паландзата какво дойде и ставаш и заминаваш.За да има и за опашката.Сега дори в ромски квартал няма такива магазини, такава стока и обслужване.

267

Edin

преди 7 години

Po golyama tapotiya ne byah chelSmyah se ot sarce

266

до 329

преди 7 години

Хляб,домати и кисело мляко това си ял защото нямаше друго нали?...да ти кажа ,че и сега можеш САМ да си ги произведеш и да са суперкачествени. Ама друго си беше да гледаш Некермана и да цъкаш с език и да мляскаш пред снимките с кока кола в кутийка и шоколад тоблерон....сега всеки може да си ги купи с 5 лв...тогава и с 20 тогавашни нямаше да можеш защото не си достоен за Кореком.....

265

Анонимен

преди 7 години

Дойчета ,тия ги разтегайте на родените след 90та,щот съм обиколил юзраел три хиляди пъти и утвърждавам че да намериш хляб,домати или пък кисело мляко като тия от тошово време е химера.яжте си *** и не тролете тъпотии.

264

Анонимен

преди 7 години

Как пък всички днешни антикомунисти, които се сцепват да обясняват на хората колко е било лошо по онова време, са все от привилегированите, от БКП номенклатурата - деца на партийни функционери , на Политбюро, учили за партийни секретари и доносници на ДС - като инджев, дайнов, евгени михайлов, плевенлиев, прокопиев, свинетки и прочие и прочие антикомунисти...

263

Анонимен

преди 7 години

Бил съм на бригада за домати.Берехме и изсипвахме напрао в ено ремарке, пълнехме го 2-3 дни.През това време ръмеше дъжд и вътре влизаха жаби и червеи.Всичко заминаваше за лютеница.Един умен и възпитан колега се покачи и се из пика в казана, в който вреше сливов мармалад.Верно, че е една пикня на 3 тона матерял, но се пак...

262

Batkoki

преди 7 години

Не знам кой е писал тази статия но до ден днешен ползвам бормашина и флекс на фирма Елпром Ловеч произведен през 1984г.Както имам шмиргел на Елпром Тетевен от 1988г.работят безпроблемно и без ремонти.А и са доста издражливи спряно някой нови *** .

261

Анонимен

преди 7 години

Тогава изнасяхме с кораби и влакови композиции храна за цяла Европа,а сега внасяме свинско и масло от Германия, ябълки, яйца, кашкавал от Полша, картофи и сирене от Франция, домати от Гърция, краставици и марули от Испания, дори чесън и сухо мляко от Китай. Всичко е изкуствено и от най долно качество. И вярваме на Шорошка Правда...

260

Анонимен

преди 7 години

Истината боли нали "***" бълвочи такива, за това сега ви сипят опорки да плюете и дращите глупости. Защото комунизма и социализма не е донесъл на никой добро, но трябва сега с руски "денги" да защитавате БСП/БКП нали?

259

Анонимен

преди 7 години

Не съм привърженник на социализма, но такива нагли и откровенни лъжи може да съчини само бивш възпитанник на партийната школа на БКП, преквалифицирал се в " демократ". А за да си съсипем земеделието и промишленоста ни помогна именно Запада със съветници. Иначе как френския фермер с 1700 ? МРЗ ще продава картофи, масло и сирене на българина с 200 евро МРЗ?

258

коко

преди 7 години

защо дойче веле да е критерий за нещо?преди 10_ти ноември винаги са водели антибългарска пропаганда капиталистчетата!сега сме много удобен пазар за *** , които произвеждат но не консумират!

257

Анонимен

преди 7 години

В днешно време киселото мляко не се прави от чисто мляко, а се добавя голям процент сухо мляко. Същото е и със сиренето, в което се добавя и калциев карбонат (тебишир). Сравненете българските държавни стандарти от времето на социализма и рецептурите, които се използват сега за производството на салами, сирена, кашкавали и ще разберете огромното мошеничество - сегашните колбаси, кремвирши, сухи салами масово производство са кучешка радост, но и кучетата даже много често не ги ядат.

256

Тъпанар

преди 7 години

До разбирача, дето пише по колко см3 от "еди какво си", трябвало да има в киселото мляко и какви били стандартите в Европа...Баце, киселото мляко е БЪЛГАРСКА национална храна и не ме интересува какви са стандартите за него на Луната, защото само тук е стандарта...Не виждаш ли, че Европа ни накара (нашата селскостопанска държава) да пазаруваме плодове и зеленчуци от тях - утре ще ни пробутат и тяхната шльокавица, наречена кисело мляко. Така че, аре по-полека...